A ​hamu birodalma (Draconis Memoria 3.)

Tartalom:

“A Draconis ​memória-trilógia harmadik, befejező része a nagy sikerű Hollóárnyék sorozat New York Times-bestseller szerzőjétől!

A Vashajó Kereskedelmi Szindikátus hadihajóit több száz éve drákvér fűti, a cég hatalmát a véráldottaknak köszönheti: ők azon kevesek, akik képesek elfogyasztani a drákok véréből készült terméket és szabadjára engedni a benne lakozó félelmetes mágikus erőket. Ám a vállalat világát most éppen az fenyegeti, ami eddig létezésének záloga volt.

Egy elképzelhetetlen erejű, mitikus sárkány éledt fel, bestiák és emberek seregeit gyűjti maga köré, hogy letarolja a világot. A véráldott kalandor, Claydon Torcreek, Lizanne Lethridge, a Szindikátus titkos ügynöke, és Corrick Hilemore, a Szindikátus hajóskapitánya, akiket küldetésük az ismert világ három különböző sarkába vezérelt, közös erővel szállnak szembe a fehér drákkal és szolgáival, a romlottakkal.

A teljes emberi civilizáció jövője forog kockán. A nemrég felfedezett ősi tudással, amelyet sikerült forradalmian új technológiával ötvözni, valamint a váratlan, új szövetségesekkel talán még nincs minden veszve. A győzelem azonban áldozatokat kíván…”

Ennél tökéletesebb befejezést elképzelni sem tudtam.

Az egész triológia számomra az év egyik legjobb fantasy sorozata lett. Bár már régebben olvastam az első két részt most, hogy megszereztem a harmadik részt is újraolvastam őket és úgy kezdtem bele a befejezésbe. (Így szeretem leginkább olvasni a sorozatokat.) A trilógia első két részéből megtudtuk a teljes világfelépítést.

Szerencsére, ami az előző kötetekben jó volt – a világépítés, a sárkányvér, mint szűkös gazdasági erőforrás, a gyorsan pörgő történet, a világ több szemszögből történő megfestése – az szerencsére továbbra is megmaradt. Ám ami szintén maradt az a karakterek nem túl mély árnyalása.

Maga a történet ott folytatódik, ahol az előző kötet abba maradt, így gyorsan vissza is lehet bele rázódni.

A harmadik rész viszonylag gyorsan átcsúszik az előző részek kaland és kémregényes stílusából a katonai hadműveletekbe, vagyis a military fantasy-be, ami nekem személy szerint nem lett a kedvencem, jól lett megírva az biztos, kiváló a felépítés, jól nyomon követhető minden, de én leginkább csak unatkoztam rajta, éppen ezért nem is olvasok katonai könyveket.

Ám a sorozat záró kötet, ahogy az előzőek is jó érzékkel ötvözte a modern világot és a mágiát éppen ezért ismét egy kiváló és szórakoztató befejező részt kaptunk az író tollából.

Kedvenc idézetem a könyvből:

“– Minden tudás veszélyes, minden tudás értékes.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s