A ​vasárnap délutánok lélektana

Tartalom:

“A kétgyermekes, frissen elvált Zsuzsi épp most múlt negyvenéves. Örül, hogy végre őszintén szembenézett magával és büszke rá, hogy kellően erős volt, és végre elérte a vágyott szabadságot. Ám a hétköznapjai a válás után sem változtak. Az élete a gyerekek és a munka körül forog, pörög a mókuskerék és ő még mindig nem találja magát, a lányt, a nőt, akit valahol, talán húsz éve elveszített. Nyugalomra vágyik, arra, hogy legyen ideje feldolgozni a negyvenedik születésnapot, és átgondolni a jövőt.
Amit akár máshol is elképzelhetne… Mondjuk, Olaszországban?

Ekkor akad a kezébe egy hirdetés, miszerint egy olasz városka még fizetni is hajlandó, ha valaki odaköltözik. Miért is ne vágna bele? Mit veszíthet, és mit nyerhet, ha mindent maga mögött hagy?

Zsuzsi kapott egy második esélyt, mégpedig az egyszerűbb, lassúbb, őszintébb létezésre, ahol minden nap a vasárnap ígéretét hordozza magában.
Vajon tud-e élni a lehetőséggel? Megtalálja-e új hivatását, megkapja-e gyerekei bocsánatát, az új szerelmet?”

Egy könyv, amely megmutatja, hogy a saját boldogságod a legfontosabb.

Egy tanulságos történet arról, hogy sosem elégedhetsz meg az elég jóval. Egy bátor, törtető, amely támaszt, vigaszt és irányt mutat neked.

Nekem kicsit érdekes volt. Szerencsésnek mondhatom magam abban, hogy most teljesen kiegyensúlyozott vagyok párkapcsolatilag is, de volt, amikor ez sajnos nem így ment. És azt az időt juttatta eszembe a könyv egyik fele. Amikor boldogtalan voltam egy olyan kapcsolatban, amiből csak nagyon nehezen sikerült végül kilábalnom. Így a főszereplőnk érzéseit egy kicsit át tudtam érezni ezzel kapcsolatban, bár én nem kezdtem új életet Olaszországban.

Zsuzsi egy egyszerű nő. Nem azt mondom, hogy átlagos mivel szerintem igazán belevaló, bátor és talpraesett. Igazi motiváció erő azoknak, akik kezükbe veszik a regényt és együtt járják végig vele az utat. Azt az utat, ami a boldogság felé vezet. Én örültem, hogy kaptunk egy ilyen karaktert is, hiszen megmutatja az olvasóknak, hogy nem mindig kell erősnek mutatnod magad, néha te magad is hibázhatsz, elbizonytalanodhatsz. Muszáj megmutatni, hogy nem mindenki tökéletes és ez nem baj! Sok regényben olvasható olyan tökéletes női karakter, aki szinte bálványként áll az olvasók előtt. „Ha ilyen tökéletes leszel, mint én, gazdag leszel, menő és szexi pasid lesz, aki egy csődör az ágyban…” Végre kaptunk egy igazi nőt Zsuzsi személyében.

Nekem ez tetszett az egész könyvben a legjobban!

Hibázni pedig lehet. Arra van, hogy utána átgondoljuk mit is rontottunk el és javítsunk rajta, vagy éppen tanuljunk belőle, vagy kiálljunk magunkért és azt mondani elég volt. Ez a könyv ezt mutatja meg.

Számomra a könyv igazan érdekes volt. Először kicsit meglepődtem a stílusán és tördelésén, de aztán ahogy előre a story egyre jobban belejöttem és nem csak megszoktam, de élvezettel olvastam is.

Szerintem ez az a könyv, amely iránytű lehet olyan nők számara, akik kissé megrekedtek és nem látják a fényt az alagút végén. De azoknak is, akik csak egy könnyed kikapcsolódásra vágynak egy cédrus alatt, egy nyári meleg napon.

Köszönöm a kiadónak és az írónőnek is a lehetőséget és a bizalmat, hogy előolvashattam a könyvet. Kíváncsian várom az írónő további könyveit is.

Most pedig irány Olaszország! Ciao bella.

Kedvenc idézetem a könyvből:

“Mikor adtál valakinek úgy valamit, hogy nem vártál cserébe semmit?”

5/5

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s