Vuk

Tartalom:


“A rókalyuk folyosója tágabb lett, és a pitvaron túl, mint egy teknő, öblösödött a kamra, ahol halkan szuszogott a rókakölyök. A szőrös gomolyag mozogni kezdett, orra kutatva emelkedett a levegőbe…
„Vuk lesz a neve, mint öregapjának, ki első volt a nemzetségben. Vuk, ami annyit jelent, hogy minden rókának félre kell állni az útból, ha vadászatra indul.”
Az író igen népszerű állatmeséje a kisróka felnőtté válásáról szól; a rögös utat bejárva Vuk a Simabőrű Ember méltó ellenfele lesz.
A történetet, amelyet rajzfilmként szinte mindenki ismer, ezúttal az írói életművet megjelentető sorozat köteteként adjuk közre.”

Vadászok, utamból, kotródj!

Kiskorom kedvenc rajzfilmje volt a Vuk, amelyet szinte minden esete meg kellett nézni kazettán különben nem aludtam. Az aranyos kis mese sokunk kedvence is lett és nem tudnánk úgy visszaemlékezni a gyerekkorunk, hogy ne szerepelne benne, vagy ha esetleg meghalljuk a kis dalát ne énekelnék mi is még akár 30 évesen is.

Fekete István regénye alapján készült kis mese tehát sokunk kedvence lett, ám a regény komoly műként már inkább a nagyobbak szívébe zárult el. Kötelezőként a könyvet már sok gyerek is olvashatja, de ugye tudjuk milyen is az a kötelező a legtöbbünknek. Na én is ugyan igy voltam vele gyerekként. Nem akartam még a kezembe sem venni, most pedig már 25 évesen én magam vettem le a polcról és élvezettel olvastam az aranyos, magával ragadó, olykor szívfájdító sorokat.

Teljesen más mint maga a mesefilm.

Persze tudtam, hogy a mesét ez alapján a regény alapján készítették el, de nem gondoltam, hogy ennyi mindent megváltoztattak benne. 

Szóval kicsit meg is lepődtem ezen, de összességeben én nagyon szerettem. 

Kedvenc idézetem a könyvből:

“Vuk lesz a neve, mint az öregapjának – mondta. – Vuk, ami annyit jelent, hogy minden rókának félre kell állni az útból, ha vadászatra indul.”

5/5

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s