Omladozó ​királyság (A Royal család 5.)

Tartalom:

Mióta Hartley Wright találkozott Easton Royallal, az élete fenekestül felfordult. Minden sarok mögött ellenség, minden ajtó mögött veszély rejlik. Amikor beüt a tragédia, ami elragadja az emlékeit, a lány már senkiben sem bízhat, még a kék szemű fiúban sem, aki azt ígéri, minden rendben lesz.

Mert míg Hartley emlékei tele vannak fehér foltokkal, az ösztönei azt súgják, hogy Easton veszélyes. Képtelen eldönteni, hogy a fiú vajon a kígyó az édenkertben, vagy az esélye a megváltásra. A káoszt, ami vele jár, képtelenség kezelni, az érzések pedig, amiket őbenne kelt, túl zavarosak ahhoz, hogy kibogozza őket.

Easton azt akarja, hogy a lány emlékezzen. Hartley szerint jobb felejteni.

És talán igaza van.

Tragédia. Árulás. Bizalom. Hartley-nak szembe kell néznie a tényekkel – a Royalok elől képtelenség menekülni.

Tanulj meg a szabályaik szerint élni, vagy a vesztedet okozzák.”

Ez a záró kötet most tett tönkre.

Ezek a Royal fiúk aztán nem aprózzák el a végkifejletet, főleg azért mert a 3.5 és 4. részek  nagyon laposra sikeredtek, de úgy tűnik a végére azért behozták. Éppen ezért kissé féltem ettől a kötettől azt meg kell mondjam. Mivel a felsorolt két rész számomra egyáltalán nem szóltak akkorát mint az első három, éppen ezért nagyon ódzkodtam tőle hiszen azt akartam, hogy az egyik kedvenc sorozatom záró kötete kiüssön.

Az imáim úgy tűnik végre meghallgatásra találtak!

A Royal család zárókötete eléggé nagy durranás volt személy szerint, hozta az első három rész drámáit, élvezetét és szeszélyeit, amik a 3.5 és a 4. részből mind hiányoztak. És nem csapták el a végét! Halleluja! Tényleg lezártak mindent a végére, nem maradt egyetlen elvarratlan szál sem hála az égnek! Ettől is nagyon féltem, hogy az írónők elfeledkeznek néhány aprócska kis dologról, de szerencsére ez nem így történt és ráadásképpen nem csak úgy elvágták az egészet. Szépen kibontották mi és miért történt, illetve minden kérdésre végre megkaptuk a válaszokat.

Végre egy Royal-okhoz méltó befejezés!

Bár vérzett a szívem, hogy vége lett azért hullajtottam pár örömkönnyet is hiszen már nagyon régóta várok erre a befejező kötetre. Látszik is, hiszen kevesebb mint két nap alatt ki is olvastam az egészet. És egyszerűen egyáltalán nem csalódtam benne. A cselekmény pörgős volt sosem unatkoztam és hozta a szokásos Royal szintet, amit annyira megszerettem az első három részben és megszerettet velem az egész sorozatot. Nem unatkoztam, mert folyamatosan fenntartotta a figyelmem és mindig hozott valami újdonságot, ami miatt tovább kellett olvasnom, hiszen mindig tudni akartam mi is történik a következő oldalon.

És hogy mit gondolok most a főszereplőinkről?

Egyrészt azért is szerettem bele a sorozatba, mert mindegyik részben lét szemszöget követhetünk végig. Ezt mindig is szerettem egy könyvben hiszen szeretem tudni mi is jár egy férfi szereplő fejében éppen. És végre itt is beleláthattunk mindkét színfal mögé.

Eston Royal-t bár az előző részben nem igazan kedveltem megy most az írónők végre jobban kibontották mint karaktert és ismét előhozták azt az Easton-t akibe annyian beleszerettünk már a sorozat első részében is. Igaz szerencsére sokkal jobban el is mélyítették a karaktert, nem úgy mint az előző részben, hogy csak kis morzsákat kaptunk belőle, amik szinte semmit nem értek, de itt végre megismerhettük az igazi Easton-t és a démonjait. Amúgy az én szemembe hatalmasat nőtt ebben a záró kötetben és újra beleszerettem.

Hartley már kissé más tészta. Az előző részben nem tudtam mit is érzek vele kapcsolatban. Nem utáltam, de nem is lett a kedvencem, valahogy olyan slamposnak tűnt az egész csaj és ettől valahogy nem éreztem igazán a történet részének. De ebben a részben már szerencsére jobban kialakították az egész személyiségét. Ebben a részben inkább sokkal jobban ő került a reflektorfénybe, ami nem is volt akkora nagy baj.

Egyetlen kis problémám volt csak a történettel. 

Az ikrek bár itt kicsivel nagyobb szerepet kaptak mint az egész sorozatban eddig, de akkor is úgy érzem, hogy nagyon is kijárna nekik egy saját rész, hiszen nem csak az, hogy ők az egyetlen Royal-ok, akiknek nincsen saját része, de szerintem ugyan olyan érdekes lenne az ő történetük is, mint mondjuk Gid-nek. Ezt elég sok könyvmolynál is olvastam és sajnos-e miatt nem érzem teljesen lezártnak az egész sorozatot, hiszen két szereplő majdnem teljesen kimaradt a sorozatból. Nem értem miért nem letehetett nekik is adni egy kiegészítő kötetet úgy mint Gid-nek. Ez kicsit azért fáj, mert bár nem ők lettek a kedvenceim a sorozatban azért nagyon kíváncsi lennék az ő szemszögükre, illetve hogy vajon nekik is happ end lesz-e minden? Valahogy úgy érzem az ő történetük még nincs lezárva, éppen ezért még a sorozat sincs.

Összességében szerintem egy kiváló lezárás egy sokszínű sorozatnak, amely könnyen belopja magát az ember szívébe és kicsit tönkre is teszi.


Kedvenc idézetem a könyvből:

“-Az igazság ingatag fogalom, ami az egyének elfogult véleményén alapszik.”

5/5

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s