Ne ​érezz, ne kérdezz!

Tartalom:

“Egy napon Elza lesz Arandelle királynője. Rengeteg felelősséggel és elvárással kell majd megbirkóznia, a megválaszolatlan kérdésekről nem is szólva. Vajon milyen vezető válik majd belőle? Mikor kell kérőt választania? És vajon miért él benne régóta mélyen elrejtve az érzés, hogy egy nagyon fontos része hiányzik?

Szülei váratlan halála után Elzának hamarabb kell választ találnia az életét övező számtalan kérdésre, mint remélte. A királyság egyetlen uralkodójaként magányosabbnak érzi magát, mint valaha. Amikor azonban titokzatos erők lépnek működésbe, Elza elvesztett gyermekkori emlékei kezdenek visszatérni – képek jelennek meg előtte egy hozzá nagyon hasonló kislányról. Hogy kitöltse a benne lakozó űrt, Elza embert próbáló utazásra indul jeges királyságán át, hogy visszafordítson egy szörnyű átkot …, és megtalálja Arandelle elveszett hercegnőjét.”


A klasszikus mesefilm „átdolgozása”.

A jégvarázs, amint megjelent a mozikban milliónyi ember szívebe lopta bele magát aranyos történetével és csodás animációjával, köztük engem is elkápráztatott és nagyon kíváncsian vártam már ezt a történetet, ugyanis érdekelt, hogy az írónő vajon mit tartogat ezzel a történettel nekünk. Sokan hangoztatták a könyv sikerét és ezen felbátorodva én is nekikezdtem. Hozzáteszem kiskoromban és most is szeretem a Disney meséket, az új átdolgozott filmeket rühellem csak, mint a Hófehér és a vadász…

Szóval kíváncsian kezdtem bele az újabb átdolgozásba, amely az eredeti filmet kicsit megfordítja és másképp mutatja be nekünk.

De eléggé meglepődtem a vég kifejletten. Lehet csak nekem voltak túl magasak az elvárásaim vele kapcsolatban, de én a feléig alig bírtam eljutni annyira felhúzott maga a történet.

És hogy miért?

Látva az animációs filmet számomra csalódás volt. Olyan volt az egész, mintha csak kicseréltek volna benne néhány jelenetet, a szövegek ugyan azok, ahogy a poénok is. Egy szóval alig változott valamit és ez engem nagyon frusztrált. Nem egy új történetet kaptunk, csak egy kisebbfajta átdolgozást, ami eléggé gyengére sikeredett. Az eredeti story-hoz képest legalábbis nekem nagyon. Egyszerűen nem tudom önálló történetként kezelni, mert gyakorlatilag az írónő lemásolta az egész animációs filmet és csak annyi változtatást tette bele, hogy Anna sokáig nincs a képben. De ez nekem túl kevés. Sokkal többet vártam volna ettől az egésztől, saját poénokkal, karakter ábrázolásokkal és azok elmélyítésével. Annyi jó lehetőség lett volna benne.

Sajnálom, mert Moly-n és sok más helyen is agyba főbe dicsérték az egész regényt, de én csak azt értem, hogy gyakorlatilag pofára estem ezzel a könyvvel.

Kedvenc idézetem a könyvből:

“A szívet sajnos nagyon nehéz meggyógyítani …”

5/2,5

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s