Ki a legszebb?

Tartalom:


“A ​fiatal királylány Hófehérke, és gonosz mostohája, a Királynő történetét mindenki ismeri. A mesélésről mesélésre változó apró különbségeket leszámítva a történet mindig ugyanaz: a Királynő féltékeny lesz a lányka szépségére, és ez odáig vezet, hogy megpróbálja eltenni láb alól az édes, naiv kislányt. Arról már sokkal ritkábban szól a történet, hogy a Királynő mitől is lett ilyen gonosz. Sokan próbálták már találgatni az okokat. Talán már a természeténél fogva is egy gonosz boszorka volt, szépsége pedig mindössze a Király elcsábításának eszközeként szolgált. Mások szerint a Királynő azért gyűlölte a lánykát, mert a Király első feleségére emlékeztette. Ám a leggyakrabban egy romlott lelkű nőszemélynek festik le, aki egész nyomorult életében nem szeretett egyetlen teremtett lelket sem. Valójában oly sokféle magyarázat létezik, amely a Királynő végtelen hiúságát és féltékeny dühét találgatja, hogy bajos is lenne számba venni őket. A sorozat első könyve egy olyan változatát meséli el a történetnek, amellyel az olvasóközönség eddig nem találkozott. Egy történetet, mely szerelemről, veszteségről, és egy csipetnyi mágiáról szól. Ez a Gonosz Mostoha könyve.”

Engem valahogy mindig is nagyon vonzottak az eredet történetek. Sokszor kíváncsi voltam arra egy-egy karakter miért is lett pontosan ilyen, milyen életutat járhatott be, hogy végül azzá az emberré alakította a sors, akit végül megismertünk.

A Ne érezz, ne kérdezz után kissé félve kezdtem bele ebbe a kötetbe, mivel attól tartottam, ez is egy egysíkú olvasmány lesz ahol az írónőnek nem volt elég képzelőereje ahhoz, hogy teljesen saját történetet kreáljon.

De ez nagyon meglepett!

A Hófehérke mese sokak számára már ismerős. A Gonosz mostoha megirigyelte a lány szépségét és ezért egy mérgezett almával el akarta tenni láb alól. De minden történetnek két oldala van és ebben a történetben most nem mástól mint magától a Királynőtől tudhatjuk meg, hogyan vált egy kedves és szeretetteljes nőből, őrült és házsártos vén banyává.

Egy tökéletes eredet történet, amely megmutatja milyen is az igazi őrület és hogyan is fordulhat ki egy ember teljesen önmagából, míg a végén ne lásson mást csak saját önző céljait. Mikor kezembe vettem a könyvet attól tartottam a legjobban, hogy ez is egy újabb habos-babos Disney történet lesz, amely merő cukormáz és szivárvány. Aztán az első pár oldal után rájöttem, hogy ez cseppet sem az egeres ház palettájára íródott. Nem egy egyszerű yung adult könyv, ennél jóval árnyaltabb és mélyebbre sikeredett. Egyszerre nyomasztó maga az egész könyv és ijesztő. Olyan volt maga az egész mintha valami sötétség rányomta volna a bélyegét a könyv felére. De nekem ez a sötétség tetszett a legjobban benne. Végre nem egy nyáltól csöpögős, szirupos Disney mese, amellyel álomba lehet ringatni a kicsiket.

Nem.

Egyetlen egy bajom volt vele az pedig a vége volt, amit szinte egy az egyben az eredeti meséből kapott ki az írónő. Kopy lett sajnos a vége áthelyezve a Királynő szemszögébe ezért én a végét kicsit slamposnak éreztem.

Nagyon remélem, hogy hamarosan a kiadó által a sorozat további köteteit is olvashatjuk, mert egyszerre kelt az olvasókban nosztalgikus hangulatit régi kedvenceink miatt és hoz el új élményeket is.

Kedvenc idézetem a könyvből:

“Az őrület csak nézőpont kérdése, Királynő!”

5/4,5 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s