Legendary (Caraval 2.)

Tartalom:

“Egy összetört szív.
Egy megfizetendő adósság.
Egy vérre menő játék.

Donatella Dragna a Caraval varázslatos világában végleg megszabadult zsarnok apjától, és a nővérét, Scarlettet is megmentette egy baljós házasságtól. Lenne mit ünnepelnie a Dragna-lányoknak – de Tella még nem szabad.
Még a játék előtt, végső kétségbeesésében egyezséget kötött egy bűnözővel, és most olyasmivel tartozik neki, amit eddig soha senki nem tudott megszerezni. Ki kell derítenie a Caraval mester, Legend valódi nevét! Erre csak egyetlenegy esélye van: ha megnyeri a Caravalt.
Tella tehát második alkalommal is beleveti magát a legendás versengésbe, és ezzel keresztezi egy gyilkos trónörökös útját, belebonyolódik egy elátkozott szerelembe, valamint a titkok kusza hálójába… amivel bajba sodorja Scarlettet is.
A Caraval mindig is bátorságot, ravaszságot és áldozatokat követelt. Ám ezúttal még többet kér a játék: ha Tella nem tudja teljesíteni, amit az alkuban ígért, és nem szolgáltatja ki Legend igazi nevét, mindent elveszít – talán még az életét is. De ha nyer, Legend meghal, és a Caraval örökre megsemmisül.

Isten hozott újra a Caravalban… a játék még csak most kezdődik igazán!”

A történet még koránt sem ért véget!

Na ez az a történet, amit az elsőtől vártam, ez az, amit miután elolvastam azonnal vettem is a kezembe a harmadik és egyben befejező részt, mert olyan volt, hogy nem akartam, hogy véget érjen!

Ez volt az a rész, ami annyira magával ragadt, elvarázsolt és megrémisztett, hogy nem akartam belőle soha kiszállni. Ez a Caraval világa, ahol eddig nem hihettél a szemednek, de most még én is teljesen összezavarodtam és a végére azt mondtam, hogy azt a ku… élet, mi volt ez és azonnal ütöttem is fel a befejező kötetet. Ha azt mondom, hogy faltam minden sorát, akkor csak keveset árulok el.

Ha azt mondom egy nap alatt kiolvastam, talán még akkor is.

De egy biztos!

Nem erre számítottam. Az első könyv után ugyanis féltem, hogy ez a kötet is lassan fog beindulni és az elején untatni fog. Ehhez képest belecsaptunk rendesen a lecsóba. Olvastatta magát az egész történet, ráadásul nem tudtam letenni, konkrétan fizikailag fájt, ha csak egy percre is be akartam csukni a könyvet, hiszen tudni akartam mi lesz a következő oldalon. És ahhoz képest az első rész mennyire vegyes érzelmeket váltott ki belőlem, olyan szinten, hogy tetszett is, de nem hozta az elvárt szintet, ez a rész szinte túlszárnyalt minden képzeletet. És nem tusom mi lesz most??? Úgy összezavart az egész történet, hogy csak kapkodtam a fejem egyik mondattól a másikig és egyszerűen képtelen voltam elhinni azt, amit éppen olvasok!

Pedig ez az egész már egy valós játék! Az elején én is azt hittem, ez az egész Caracal éppen olyan lesz mint az első könyv, csak Tella szemszögéből. Hogy én mekkorát mellélőttem ezzel, hiszen már az elején megmutatja, hogy ez az a játék, amely minden eddiginél másabb és veszélyesebb lesz.

Tella számomra egy igen érdekes karakter volt már az első könyvben is és nagyon meg szerettem volna már ismerni. Forrófejű, kalandvágyó, pont olyan mint egy hősnő, akit ebbe a világba kértem. Jó Bíborka is jó volt a maga történetében, de Tella az aki igazán kihozta ennek a világnak a valódi arcát. Vele nem lehetett nem unatkozni már az elején sem. Hát még az egész történetben. Imádtam!

Egyetlen bajom volt vele az pedig a rengeteg elírási hiba, amelyek miatt sokat idegeskedtem. Az írónőnek páratlan nyelvezet van ezt már az első könyvben is megtapasztaltam, de az a rengeteg elírás sajnos szétpukkasztotta azt a szép buborékot, amelyet ő létrehozott a könyv által.

De egy biztos! Ez a kaland magával ragad és nem fog engedni, amint végzel vele azonnal akarod a befejező kötetet. Én ezért is nagyon őrülök, hogy a teljes sorozatot egyben tudtam olvasni, mert lehet ha egy percnél is tovább kellett volna várnom a befejező kötetre beleőrültem volna.

Kedvenc idézetem a könyvből:

“Az emberek túl könnyedén szokták odalökni azt a sajnálomot, mintha annyit sem érne, mint egy fedezet nélkül ígérgetett rézgaras.”

“A varázslatot az idő, a vér és az érzelmek táplálják…”

5/5

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s