Finaly (Caraval 3.)

Tartalom:

“Egy szerelem, amelyért megéri küzdeni.
Egy álom, amelyért megéri meghalni.
Egy befejezés, amelyre megérte várni.

Két hónap telt el a legutóbbi Caraval befejezése óta. Két hónapja, hogy a Fátumok kiszabadultak egy elvarázsolt kártyapakliból, két hónapja, hogy Legend bejelentette igényét a trónra, és két hónapja, hogy Tella rájött: a fiú, akibe beleszeretett valójában nem létezik.
Amikor életek, birodalmak és szívek sorsa múlik rajta, Tellának el kell döntenie, hogy megbízik-e Legendben, vagy régi ellenségeként kezeli. Miután rábukkan egy titokra, amely fenekestül felforgatja az életét, Scarlettnek képessé kell válnia a lehetetlenre. Legendnek pedig meg kell hoznia egy döntést, amely örökre megváltoztathatja.

A Caraval véget ért, de minden idők legnagyobb játéka még csak most kezdődik. Ezúttal nincsenek nézők – csak nyertesek vagy vesztesek.”

Tökéletes, hátborzongató és méltó befejezése egy sorozatnak, amelyből sosem akarunk kiszállni.

A sorozat befejező kötete annyira magával ragadó és sokszínű lett, hogy azt sem tudtam hova is kapjam a fejemet ennyi impulzussal. Mindent megadott, amit csak vártam tőle, sőt szerintem még annál is többet, hiszen kevesebb mint egy nap alatt kiolvastam a könyvet és amikor végeztem vele őrültem is és kissé fájt a szívem.

Hiszen ez a sorozat teljesen a szívemhez nőt, ahogy a szereplők is és nehéz szívvel engedtem el őket. Nem akartam, hogy vége legyen, de ha már így kellett lennie az írónő egy csodás befejezést kreált nekünk, ami nagyon is méltó a világhoz és a szereplőkhöz egyaránt. Semmi kifogásom nem volt ellene, mert számomra úgy volt tökéletes, ahogy volt.

Az biztos, hogy nem lehetett vele unatkozni. A cselekmény az elejétől a végéig pörgött, nem volt olyan rész, ami csak egy kicsit is lassította volna a tempót. Lehet erre valaki azt mondaná, már túlságosan feszített volt, na erre én meg azt mondom, hogy pont ez kellett neki. Hiszen az első rész eleje alig akart beindulni, ahogy a közepe is. A második rész már kicsit túlszárnyalta az elsőt hiszen nagyon belehúzott a történet, na de a harmadik rész tette fel a pontot az I-re. És én ezt is vártam el tőle! Nekem semmi kifogásom nem volt ellene. Sok helyen olvastam, hogy már nem olyan mint az első két rész, nincs benne a Caraval, de talán nekem ezért is tetszett annyira, hiszen nem ugyan arra a sémára épített az írónő, hanem kiszakadt belőle és valami teljesen újra építette rá, ami nekem nagyon tetszett.

A váltott szemszög volt benne a kedvencem, hiszen a második rész után már kicsit hiányzott Bíborka és Julien, de nem akartam elszakadni Tella-tól és Legend-től sem. Érdekesek voltak benne ezek a szerelmi huza vonák, Bíborka néha ezzel az őrületbe kergetett hiszen neki ott volt Julian, akihez tényleg húz a szíve és szereti, erre ezt az egészet jól megkavarta… Ez nekem nem igazan tetszett benne, de meg tudom érteni miért is így lett. A másik az Tella és Legen. A végéig nem tudtam eldönteni kit is akarok végül Tella mellett látni. Legend-et vagy éppen a Szívek hercegét. Ki a legjobb a két rossz közül? Személy szerint én Jack-re szavaztam és a végéig neki is szurkoltam, de aztán végül nem bántam meg a végkifejletet sem.

Bár én azt mondom kissé függővéges lett maga a történet.

Hogy miért gondolom így?

Akik olvasták a részt tudhatják, hogy Tella kalandja itt még nem ért véget, ráadásul neki úgymond lenne még egy “küldetése” is. Szóval én azért még reménykedem abban, hogy valami itt még lesz, bár az írónő ugye már lezárta a sorozatot.

Szóval tökéletes lezárás lett egy olyan sorozatnak, amit jóval hamarabb kellett volna elkezdenem olvasni!

Kedvenc idézetem a könyvből:

“– Egy igazi királynő hatalma nem a koronában rejlik…”

5/5

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s