Szenzációs szerető

Tartalom:


“Célian Laurent egy dúsgazdag, hírhedt manhattani nőcsábász, egy médiabirodalom örököse… és nem mellesleg az új főnököm.
Minden rendben lett volna, ha nem töltöm vele azt a felejthetetlen éjszakát és… nem nyúlom le a pénztárcáját. Akkor nem tudtam, hogy még lesz közünk egymáshoz.
És most úgy bámul rám, mintha én lennék a mocsok az olasz cipője talpán…
Van egy előnye annak, hogy én vagyok Judith „Jude” Humphry: nincs vesztenivalóm.
Brooklyni lány vagyok, hírhedten szabadszájú, egy rakás orvosi számla és egy lepukkant kanapé tulajdonosa.
Most azonban tudom, hogy ellenfelemre akadtam.
Ő is tudja.
A szerkesztőségben minden egyes nap csatázunk.
Az ágyában töltött éjszakák alatt háborút vívunk.”

Hát ez nem lett szenzációs!

Olyan akár egy rossz Vi Keeland könyv utánzata, amiben az írónő megpróbálta utolérni azt a kiszemelt célt, hogy olyan lesz a könyve, amely talán felülmúlhatja, vagy legalábbis eléri Vi könyveit. Eléggé mellényúlt.

A jövő zenéje után azt vártam, hogy ez a könyv is mutasson valami olyat, ami nem szokványos, de mégis kiemelkedő, bár abban a könyvben is voltak hibák, itt úgy ordítottak, hogy azt hittem menten megsüketülök!

Először is. Ha már olyan könyvet akar valaki írni, ami a főnök és a beosztottja szaftos kis viszonyáról szól, legalább legyen benne némi kreativitás és ne csak annyit írjon át az egészben, hogy a főnök kufirc pajtása végre egy belevaló, mocskos szájú, broonksi csaj, aki magas sarkú helyett inkább tornacsukát húz, ráadásul mindig olyan színűt, ami éppen a hangulatához illik. Aztán ott van még egy kiváló háttér történet és ahogy az egész elkezdődött egy ellopott pénztárcával. Ez volt az egyetlen pozitívum benne.

De elég ez?

Nekem sajnos nem.

Az írónő megpróbált minél több mélységet belecsempészni a könyvbe, de az a baj szerintem, hogy annyira lekötötték a figyelmét a sex jelenetek írásai, miképpen minél lucskosabbak legyenek, miszerint néha elfeledkezett arról az apró kis részletről, miként talán nem csak a csajnak a torkának kéne elég mélynek lennie, hanem mondjuk ha már így akarta a történetnek is. Bele is kezdett. Van pár jelenet benne, amik arra is sikeredtek volna, ha nem zúzza ismét szét egy olyan jelenet, ahol éppen elölről, hátulról, vagy alulról csinálják meg a csajt. Úgy csak finoman fogalmazva.

A másik az a férfi főszereplő egysíkúsága.

Igen, belevitt egy apró kis mélységet, de igazából csak azt látjuk, ahogy elmondja mi is történt és utána irány az ágy és ma este sem csak alszunk benne. Pedig annyira jó lett volna az egész, ha tényleg a lényegebe visz bele több munkát, nem pedig a folyamatos numerákba. Persze itt lehet azt mondani, hogy számíthattam volna arra, miszerint ez a könyv tele lesz ilyenekkel. Én nem azt mondom, hogy, nem. Én azt mondom, hogy ha már belevitt néhány olyan szálat, amit ki is akart érzelmileg tágítani, akkor ezt nem csak a csajjal kellett volna csinálni.

Gyakorlatilag semmi érzelmet nem kaptam ebben a könyvben. Nem tudom, hogyan is alakulhatott ki ennyi kis légyott után az az érzelmi kötődés, amit annyira hangoztattak a végén. Én a csajt még akkor is egy szeretőhöz tudtam volna hasonlítani, hiába mondták ki a szeretlek szót. Ugyanis ez csak egy szó. Jelentősége akkor van, ha van mögötte igazi érzelem és megnyilvánulás is. Ennek ellenében érvényét veszti.

Szóval ez nem az én könyvem volt.

Egyetlen öde színfolt az Jud volt benne, aki egyéniségével bearanyozta a könyvet. De sajnos ez nem volt elég.

Hogy mégis miért kapott azért 2 pontot?

Egy. A borítóját imádom. Szép, ízléses, nagyszerűen megkomponált. És +1 pont még a női főszereplőért.

De csak ennyi.

Kedvenc idézeteim a könyvből:

“– Tudod, azt hiszem, azért akartam feleségül menni Miltonhoz, hogy legyen valaki, aki elkap, ha elesek.

(…)

– Tudom. De ha rossz kezekbe esel, az ugyanolyan rossz, mintha a semmibe esnél.”

“Az örömöt az ember készségesen megosztja másokkal. A fájdalmat azonban igyekszik elrejteni mások elől.”

“Nincs süketebb annál, aki nem hajlandó másokat meghallgatni.”

5/2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s