A ​szerelem receptjei (A nő mosolya 0,5)

Tartalom:

“Amikor az ábrándos természetű irodalom szakos diák, Henri Bredin menthetetlenül beleszeret az életvidám Valérie Castelbe, a lány olyan elérhetetlennek tűnik számára, akár a Hold. Bármire képes lenne azért, hogy meghódítsa a tengerkék szemű teremtést, de a dolog reménytelennek tűnik. Ám egy napon a Szajna parti könyvárusok ládáiban keresgélve Henrinak egy ütött-kopott, vérvörös bőrbe kötött könyvecskén akad meg a szeme: a 16. századi kis kötetben egy szerelmi bájital receptje is szerepel. Vajon hat-e?”

Szerelembe estem!

A nő mosolya a második kedvenc könyvem az írótól és amikor megtudtam, hogy jön egy előzmény kötete, azt hittem kiugrom a bőrömből.

Egyedi, stílusos, megnyerő, de sajnos nagyon rövidke.

A könyv, amúgy is eléggé vékonyka és ez kissé lesújtott, ahogy az is, hogy a story csak a 73 oldalig tartott a többi része pedig igaz csodálatos recepteket tartalmaz, de receptek.


Szerettem volna ha dokkal több benne maga a történet, de így sem replikázhatok, hiszen biztos vagyok benne, hogy a benne lévő recepteket ki fogom próbálni.

A másik, hogy találtam benne egy olyan könyvet, amit majd én is el szeretnék olvasni, mert felkeltette az érdeklődésem. Ez pedig nem más mint Alain-Fournier írótól A titokzatos birtok című mű.

Most pedig újraolvasom a Nő mosolyát!

Kdevenc idézetem a könyvből:

„Aki egyszer kimegy az ajtón, annak vissza is kell jönnie…”

5/5

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s