A ​kezdet (Elit 2.)

Tartalom:

“Ismerem ​az utam.
Gloria G. C. Latin-Amerikában nő föl, nyomor veszi körbe, és kilátástalanság. Az apja megtagadja, az anyja meghal, a bátyja pedig eladja. Gloria hiába próbál menekülni a sorsa elől, a származása nem csak lehetőségeket ad a kezébe, hanem halálos ítéletet is mond rá. Találkozása Jesus Herrerával megmenti az életét, de egyszer mindenért törlesztenie kell. Elhagyni kényszerül a hazáját, politikai menedékjogot kap, ezért az USA két elit katonát küld érte.
Robert Cooper, az egyik katona, veszélyesen közel kerül a védett személyhez, de egy Delta Force-os nem hibázhat. Azért mindig megfizet…
Mindenkinek van múltja, Gloriáé talán képes megsemmisíteni a jövőjét is.
Hol és miben van a hatalom?
A világ, ahol mindenkinek van ára, és ahol sokat kell érned ahhoz, hogy elkezdődjön az életed.
Szenvedély…
Kokain…
Természetvédelem…
Gerillák…
Gyermekprostitúció…
Hol kezdődik az életed, ha csak egy macska vagy?
Mert azt mondod, hogy ismered az utad… De az utad csak most épül…
A kezdet című regény A végzet párhuzamaként, a másik oldalról, a nő szemszögéből mutatja be két sors egybefonódását, miközben feltárja Gloria múltjának szörnyű titkait.”


Kemény!

Már az első könyvben megismerhettük Gloria-t, akinek eddig is tudtuk, hogy eléggé kemény élet volt, de abba a részben csak kisebb morzsákat kaptunk, amik csak egy-egy kis bombák voltak a szívünkbe, amik utána el is haltak. Tudtam, hogy ebben a részben fog most minden a felszínre bukkanni. De erre nem voltam felkészülve. Főleg úgy, hogy már az első oldal után be kellet csuknom a könyvet, mert nem bírta a gyomrom. Kellett pár perc miután újra a kezembe tudtam venni, meg tudtam magam annyira megerősíteni, hogy folytassam. 

Nem egy könnyű olvasmány, ezt talán már az első könyvnél is hangoztattam, de ez annál jóval durvább. Gloria múltja egyszerre felkavaró, őrítő és undorító is egyben. Egyszerűen nem tudok tőle elszakadni és folyamatosan a fejemben van mit is tettek vele egészen gyerekként, majd felnőttként. Azonban jó volt a múltját megismerni, hiszen ez által olyan információkat is megkaphattunk, amiket eddig nem tudtunk, illetve a jelenben is jó volt bepillantást nyerni az ő nézőpontján keresztül. Bár engem kissé zavart ez az egész. Hiszen a történet fő vonala a jelenben játszódik és nagyrészt olyan volt mintha újra olvasnám az első részt csak Gloria szemszögéből. Úgy is tudtam, hogy mi fog következni és ez egy kissé megölte számomra a hangulatot.

Továbbá lehet, hogy Gloria egy nagyon erős nő, ahogy az első könyvnek az értékelésében is hangoztattam és nagyon jó karakternek tituláltam, aki kiemelkedett az egyéniségével és stílusával, most azonban a falra másztam tőle és csak idegesített. Talán azért, mert az első részben ugye csak Robert szemszögéből ismerhettük őt meg, de most rám lett zúdítva ez a kis rib… és esküszöm eret vágtam volna tőle… Az első részben nagyon tetszett a szerelmi szál, de most itt egyáltalán nem éreztem olyan erősnek azt a fajta nem csak testi vonzalmat Gloria-tól, mint Robert-nél. Itt inkább csak a testi vonzalmat kaptuk meg, amiből nem tudom, hogyan alakult ki szerelem. 

Nekem az első rész sokkal jobban tetszett…

Egyrészt kicsit tényleg olyan volt, mintha újraolvasottam volna az egészet. A múlton és azon kívül, hogy Gloria mit gondol nem adott többet a történet mert úgy is tudtam mi-mi után fog következni ezért egy kicsit el is untam.

Én ezt sokkal jobban eltudtam úgy képzelni, hogy az ő szemléletét is beleteszik az első részbe. Persze úgy sokkal hosszabb lett volna, de emiatt meg nagyon laposnak érzetem az egész könyvet, nem ütött olyan nagyot. Nem azt mondom, hogy nem volt jó elolvasni mi vezetett Gloria mostani önmagához és akkor azokban a szitukban mit is érzett, vagy éppen gondolt, de sajnos nekem túlságosan azon volt a hangsúly, hogy tudtam mi-mi után megy…


Éppen ezért nagyon vegyes érzelmeim vannak vele kapcsolatban!

Nem azt mondom, hogy nem szerettem, hiszen megrendítő és felkavaró, de engem nem mozgatott meg annyira, mint az első rész. Pedig ezt vártam tőle. Gloria pedig az idegeimre ment… Ahogy Robert is mondta, lehet régen nem ő tehetett arról, hogy kur… csináltak belőle, de most felnőtt nőként igenis tehetett volna azért, hogy ne legyen egy ilyen széttárom a lábam és csak bas… meg, vagy szeretkezz velem típus. Ettől még a gyomrom is felfordult. Persze nem egy tipikus szőke macát irt meg az írónő, nem csak kihúzta a skatulyából és oda tette, hanem egy nagyon erős és egyéni személyiséget hozott általa létre, de szerény véleményem szerinte ez a személyiség rohadtul idegesítőre és unszimpatikusra sikeredett.

Ettől függetlenül várom az utolsó részt! Kíváncsi leszek mivel fog elődrukkolni az írónő, hiszen én nem arra számítottam, hogy majd Jesus-t fogja kibontani a befejező kötetben, hanem mondjuk Paul-t. Ez rendesen meglepett, de nem is baj, mert ezt is nagyon várom!

Nagyon köszönöm a kiadónak és az írónőnek a bizalmat és a recenziós példányt.

Kedvenc idézetem a könyvből:

„Mert minden vég egy kezdet… “


5/3.5

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s