Törött ​szárnyakkal (Biztos menedék 2.)

Tartalom:

“Erica és Jack sorsa elválaszthatatlanul egybefonódott. A közös titkuk és az egymás iránt érzett vágyódásuk lehetetlenné teszi a felejtést. Erica csodálatos világot fedez fel a börtönén túl, a szabadság, amit Jack mellett érez, megrészegíti, ugyanakkor halálra rémíti.
Jack számára az élet azonban még tartogat meglepetéseket. Teljesen tanácstalanná válik, amikor kiderül, hogy a húga halálos beteg, és hogy az Ericával egyre elmélyülő kapcsolata mekkora felháborodást, lázongó indulatokat gerjeszt a családtagjai, barátai körében.
Az izgalom és az érzelmek is a tetőfokára hágnak, amikor Jacknek választania kell a bosszú és szerettei élete között.”

Könyörtelenül gyönyörű!

A Menedék sorozat második részét egyszerűen alig bírtam kivárni! Azzal, ahogy az első rész végződött a írónő egy olyan láncreakciót váltott ki az olvasóiból, hogy mindenki azonnal és egyszer akarta szerintem követelni tőle a befejező kötetet. Amire szerencsére nem kellett sokat várni!

Hogy milyen volt maga a könyv?

Fájdalmasan gyönyörű!

Szerintem sokkal erősebbre sikeredett mint a legelső rész, pedig azt hittem azt nem nagyon lehet majd felül múlni, de mégis! Egyszerűen letaglózó volt az egész, főleg ahogy kezdtek összeállni a kirakós darabjai a könyvben és utána az én fejemben is. Az írónő pontosan úgy alkotta meg a történetet, hogy nem csak a szereplőket kergette majdnem őrületbe, hanem olvasás közben magát az olvasót is, aki odaszögezte magát a lapokhoz és nem akart kilépni abból a világból, amit létrehozott.

Nem lehetett ezt a történetet nem szeretni!

Az első könyvem a Baljós szitakötők volt az írónőtől és onnantól kezdve beindult nálam egyfajta őrület az írásai iránt mert azonnal olvastam is a könyvhöz tartozó előző sorozatokat és alig bírtam kivárni, hogy megszerezzem a befejező kötetet.

A végére alig bírtam szóhoz jutni pár másodpercig, majd csak úgy dőlt belőlem a szó. Szegény páromra azonnal le is csaptam, hogy elmondjam neki mi is volt ez az egész, ő meg csak pislogott miközben vadul magyaráztam neki a légi vadászról és arról, hogy Anne L. Green ezzel a kötetével egy olyat alkotott, ami felülmúlta minden képzeletemet.

Azért mert nem erre számítottam.

Igazából nem is tudom mire, de erre nem teljesen voltam felkészülve lelkileg, mert ez a könyv egy kicsit összetört. Talán még nehezebb és fájdalmasabb is lett, mint az első rész, de számomra mégis így volt tökéletes.

Minden elismerésem az írónőé-e téren, hiszen valami fantasztikusat alkotott.

Kicsit szomorú vagyok azonban. Örülök, hogy véget ért Jack és Erica szenvedése, mégis valahol szomorú vagyok, hogy el kell őket engednem. De vigasztal, hogy a 2021-ben megjelenő következő Anne L. Green sorozat egyik főszereplője a sorozatból megismert Will és Hearther lányáról fog szólni, amit már nagyon várok, kíváncsi leszek rá nagyon!

Szóval örülök is, de szomorú is vagyok! Egy kiváló sorozat lezáró kötetét kaphattam a kezembe, ami tökéletes lezárás volt, egy fantasztikus sorozatnak, amely megrepesztette az olvasok szívét, de ugyanakkor meg is gyógyította.

Nagyon köszönöm a kiadónak és az írónőnek a bizalmat és a recenziós példányt, egy felejthetetlen élményt nyújtottak ez által.

SPOILR és eszmefuttatás a kedvenc idézeteim után!

Kedvenc idézetem a könyvből:

“Törött szárnyakkal is repülni fogok.”

“Ha nincsenek hegeid, nem is éltél.”

“Bosszút forralni olyan, mint forró szenet marokra fogni azzal a szándékkal, hogy valaki másra hajítod. Te fogsz elsőként megsérülni.”

SPOILER!!!!
Szóval ez a nagymama nálam kissé kiverte a biztosítékot. Milyen jóságos és édes is volt, aztán egyszer csak, mint maga Curtis, megmutatta a foga fehérjét. Még nagyon a közepén elkezdtem rajta gondolkodni, hogy mekkora csavar is lenne, ha egyszer csak kiderülne, hogy az egész mögött ez a kis tüneményes nő állt, aki próbált segíteni Erica-nak. Erre a vége felé leesett az állam, hogy ezt az írónő valóban ilyen jól megcsinálta. Hiszen, hogyan is gyanakodhatnánk egy kedves kis idős hölgyre?

Megmondom én, hogy. Itt volt egész végig a szeme előtt nekem is és mégsem vette észre. Mintha nem láttam volna a fától az erdőt, pedig feltűnhetett volna a sok furcsaság vele kapcsolatban. Például, hogy pontosan tudja mi is zajlik a háttérben, mégsem szaladt soha a rendőrségre, vagy vitte el Erica-t Curtis borzalmai elől. Egyszer persze egyszer “szembe szállt” vele, de aztán rájöttem ez is csak a színjáték része, hogy megtartsa a kedves nagymama látszatát, aki törődik mindenkivel.

Ezzel csak azt akartam kiírni magamból, hogy le a kalappal a szereplő előtt, ugyan is nagyon el lett találva. Talán kicsit kiakadnék a pártfordulásán, hiszen a könyv felénél el is gondolkodtam rajta, mi lenne ha, de így lett tökéletes. És ráadásul egyáltalán nem számítottam rá, hiszen én csak rágondoltam, de az írónő építette így ki az ő kis story-át.

Szóval imádtam!

5/5

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s