Féktelen hajsza (Hajsza sorozat 1.)

Tartalom:

“Mira Wright egy fiatal nyomozó, aki a múltban elszenvedett fájdalmait, a munkájában szerzett sikereivel szeretné felülírni.
Társai körében elismert és határozott nő, de ez mind csak a felszín.
Az egyik nyomozás során a sors összehozza egy titokzatos férfival, akivel együtt tölt egy szenvedélyes éjszakát.
Jay Davis az elkövetett hibáit nem tudja maga mögött hagyni, hiába az eltelt évek… a bűntudat nem engedi.
Mira az évekig gyakorolt önkontroll ellenére sem képes parancsolni magának. Úgy érzi meg kell ismernie a férfit és meg kell fejtenie a férfi testét beborító tetoválások jelentését.
Boldogságra lelhetnek ennyi titokkal a hátuk mögött?
Mindent megpróbálnak, hogy ez sikerüljön, kivéve az őszinteséget.
Aztán egy nap el kezd felszínre törni a múlt…”

Féktelen az biztos!

Nagyon köszönöm az írónőnek a bizalmat a könyvével kapcsolatban, köszönöm a recenziós példányt!

Mira-t imádatán benne! Olyan, mint egy igazi tornádó! Az a szabad szája, a féktelen vágya és az ereje!!! Basszus több ilyen női karakter kell. Teljesen egyedi és kifogástalan. Én nagyon imádtam! Belevaló, tökös és nem egy rinya gép. Elveszi, amit akar és ennyi. Nincs az a rohadt huzavona, hogy “Jaj tetszik a hapsi, de akkor sem fekszem le vele, mert az már milyen? „Annyira elegem van az olyan csajokból. Szürke kisegerek, akik rohadtul nem magabiztosak és majdnem minden egyes könyvben ezt a típust találom! Hála az égnek itt nem! Szóval nem tudtam őt nem szeretni! Egy igazi belevalós csaj, aki féktelen, nem hallja meg a nemet, belevalós a munkájába és semmi nem állítja meg.

Nekem talán kicsit túlságosan is féktelen volt. Bár a story nagyon érdekes és magával ragadó, az események túlságosan gyorsan követik egymást, úgy éreztem éppen csak belecsöppenünk valaminek a közepébe, aztán hopp, a következőkben száguldunk is tovább. Ez főleg ott volt érezhető, ahol éppen nyomoztak egy éppen adott ügyben. Azért semmi nem megy ilyen gyorsan a valóságban. Ha ez igaz lenne, a gyilkosságok után az elkövető/k 24 órán belül azonnal rács mögött is lennének. Bárcsak így lenne.

Egy szóval én mindent túlságosan gyorsnak találtam benne, csapkodtunk ide-oda a történetben, nem volt semmi sem teljesen megragadva.

Pedig az eleje annyira tetszett.

Belevaló csaj, gyilkosság, ami kellően szaftos ahhoz, hogy lekösse az olvasót, erre a harmadik oldalan, puff meg is oldódott… Aztán jött a következő eset és az is azonnal…

Egy szóval minden túlságosan gyorsan történt benne, az események láncolata túlságosan gyorsan kapcsolódtak egymáshoz. Nincs azzal semmi baj, ha nem haddjuk ellaposodni a story-t, ha nem írunk bele felesleges sorokat, hogy kitöltsük az oldalakat, mondjuk egy sex jelenetet nem kell négy oldalon keresztül kifejteni. Itt tetszett, hogy az írónő ezt nem tette meg. (Én mindig tudom, hogy ha erotikus-romantikus könyvet olvasok, lesznek benne szaftos jelenetek. De azért néhány könyv már eléggé ki szokott akasztani azzal, amikor még a hatodik oldalon is azt olvasom, ahogy a csaj a pasi nevét sikítja.)

De ez szerencsére nem igy volt. Itt a gyorsaságot még szerettem is. Túlestek rajta azt kész. Nem kell erről ódákat zengeni. Jó volt-e mindkettőjüknek, vagy nem azt persze le lehet írni. De ennyi és vége.

Jay egy eléggé érdekes karakter lett a szememben, egyszerűen nem tudtam rajta kiigazodni és ezért néha fel is húzott rendesen. Egyszer egy orbitális barom, máskor egy hízelgő macska, aztán átcsap gondoskodóba, majd ismét előjön a gyökér énje kissé nekem olyan, mint felcserélődött volna a női és a férfi szerepkör. Ő lett a hisztis pics… Mira pedig a belevalós, tökös karakter.

A karakterek háttértörténet egyre érdekesebb számomra és egyre jobban furdalja az oldalam mi az Isten történhetett Jay-el, amiért ilyen lett végül? Remélem a második részben már többet megtudhatunk.

Még egyszer köszönöm az írónőnek a lehetőséget!

Kedvenc idézetem a könyvből:

“(…) nem élhetsz a múltban, hiszen az nem több, mint egy elsuhanó táj mögötted, amit csak akkor látsz, ha akarsz, amikor belenézel a visszapillantó tükörbe. Nézz előre! Ne foglalkozz azzal, ami mögötted van. Élj a jelenben és tekints a jövőbe!”

5/3

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s