Lélekszirmok

Tartalom:


“Szívet melengető történetek az ezerarcú szeretetről

Kevés szóval sokat mondani. Ez a novellák varázsa, amelyre oly nagy szükségünk van a feje tetejére állt világban. Történetek, amelyek néhány oldalon keresztül lelassítják a gondokkal teli rohanós hétköznapokat, hogy aztán erőt merítve belőlük újra tehessük a dolgunkat. Az Igazgyöngyök sikere megmutatta, hogy az olvasók mekkora becsben tartják a szeretetmorzsákat, amelyeket egy-egy ilyen írás ad a számukra. Mosoly? Meghatottság? Tanulság? Átértékelés? Palotás Petra legújabb novellás kötetében ezúttal is olyan érzelemkovácsoló pillanatképeket kínál, amelyek – mint a napsugár a virágoknál – oldalról oldalra bontják ki lelkünk szirmait.

Lélekmelengető kis alkotások, melyek nyomat hagynak a szívedben.  

Palotás Petra legújabb novellás kötete ismét az ember szívéhez szól. A kis történetek rejtő  könyv egyszerre vidítja fel az embert, majd taszítja a mélybe, hogy aztán onnan újra felemelje.  Palotás Petra egy teljes érzelmi hullámvasúton át vezeti az olvasóját, mindegyik kis történet kivált valamit belőle. Az egyik megnevetteti, míg a másik megsirattatja. De valamiben mindegyik  egyezik. Elgondolkodtatja az olvasóját és nem is ereszti el, még a kötet végén sem.  

Sokszor dicsértem már Petra könyveit, de itt is szeretném kiemelni mennyire csodálom a  munkásságát. Az írásai felejthetetlenek és halhatatlanok, a stílusa pedig életvidám és  különleges. Csak ő tud leírni úgy egy záport, vagy egy karácsonyi készülődést, hogy  beleborzongok.  

De térjünk rá az újabb novellás kötetre, ami ismét páratlan történetek rejt.  

Ahogy az előzőhöz hasonlóan, most is a történetek élethűek, néhol fájdalmasan szívszorítóak,  olykor pedig szívet melengetőek lettek. Mindegyik novella ad valamit az olvasójának, de én hadd adjak egy jó tanácsot, ne fuss át gyorsan rajta. Adj időt az apró történeteknek, hogy eljussanak  hozzád, hogy megérintsen, hogy ezáltal te megad is meg tudd őket élni.  

Nem tudnék kedvencet választani.  

Mindegyiket más-más miatt szerettem meg és nekem mindegyik a szívemhez nőtt. Nem  emelnék ki egyetlen részletet sem, hiszen akkor elszállna a varázs, de megsúgok valamit.  Maradandó nyomot fog abban hagyni aki olvassa!! Mindegyik novella egy-egy apró kis kincs,  ami átsegíti az olvasót a nehéz hétköznapokon és egy kis színt hoznak az életébe.  Megmutatják, hogy vannak még csodák és ezek bármikor megtörténnek. Nem varázslatra kell  gondolni, de egy kis boldogsághoz néha elég egy apró kis vakond, egy kosár eper, vagy egy  pohár víz.  

Nagyon köszönöm az írónőnek és a kiadónak a mérhetetlen bizalmat amit belém fektettek és a lehetőséget az előolvasásra. 

Izgatottan várom Petra legújabb könyvét!  

Ti pedig ki ne hadjátok a kötetet!  

Ajánlom azoknak, akik ki szeretnének kicsit szabadulni a mindennapi mókuskereklő, kicsit  elmenekülni a világ elől és csak élvezni szeretnének egy szép alkotást. Azoknak akik nem  rettenek vissza egy olyan könyvtől, ami nem csak olvastatja magát, de közben  elgondolkodtat is közben. 

Éld meg általa a pillanatot.

5/5

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s