Árvák

Tartalom:

“Hogyan ​nőnek fel gyermekek, akiknek nincsenek szülei? Milyen élet vár azokra, akikről lemondtak? Válhat boldog felnőtt azokból, akiket megkínoztak, bántalmaztak?
Létezhet mély, elválaszthatatlan lelki kapcsolódás ott, ahol a vér köteléke semmit sem jelent?
Születhetnek őszinte barátságok? Kitarthat testvériség szülői összetartás nélkül?
Juthat szeretet azoknak, akiknek sosem mutatták meg, milyen az?
Egyszerűen: létezhetnek még csodák?

Marion Leroux mára Párizs legbefolyásosabb madámja. Gyermekkorát szülei halála után árvaházban töltötte, majd onnan kiszabadulva annak szentelte életét, hogy két húgát magához vehesse. Ennek érdekében pedig semmitől nem riadt vissza.
Colette nővére befolyásának köszönhetően a gyermekéveiknek helyt adó árvaház intézményvezető apácájává válik. Célja, hogy az egyház sérthetetlenségével visszaélőktől óvja és védje az ott élő kislányokat, még akkor is, ha mindeközben ő maga is megbocsáthatatlan bűnöket követ el.

Léa a legfiatalabb és zabolázhatatlan Leroux lány, Franciaország ünnepelt balerinája.
Nővérének köszönhetően kevés időt töltött az árvaház falai között, ma mégis boldogtalan.
Kicsapongó, lázadó természete felnőtt korukra, úgy tűnik, éket ver a három nővér közé.”

Összetöri a szíved, hogy aztán újra helyrerakja azt!

Ez után a könyv után eléggé nehéz gép elé ülni és összefoglalni, hogy akkor teljesen egészében mit is gondolok erről a történetről, ugyanis azt hiszem egy világ dőlt össze bennem és épült újra általa.

Az írónő eddigi könyvei is elgondolkodtatóak voltak, valamint elég kemény témákat és látásvilágot boncolgattak ki a szemünk előtt, de ez után a könyv után őszintén megmondom, hogy én most elvonulok egy hónapra kisírni magam és átgondolni az életem. Tudtam, hogy ez egy kemény regény lesz, hiszen az írónő is “figyelmeztette”az olvasóit, hogy zsepit készítsenek! Azt hiszem én mégsem készültem fel rá teljesen, ugyanis miután véget ért, becsuktam és a páromhoz bújtam zokogva.

Megráz, megérint, a padlóra küld és utána felránt onnan, felpofoz és újra utadra enged. És utána sosem leszel már ugyan az az ember.

Az egész könyv eléggé polgár pukkasztó, amit én imádok és szeretek az írónő könyveiben! Senki nem ír ilyen merészen a valóságról, mint ő, ennyire szókimondóan és őszintén. Én már ezt az első könyvében a Hazugokban is nagyon imádtam és annyira örültem, hogy ezt tovább vitte és kirobbantotta a legújabb könyvében!

Nagyon sok kemény témát dolgoz fel maga a mű, egy is nagyon sok egy emberi léleknek, hát még amikor szinte mindent megmutatnak neked és lerántják a leplet a szemed elől.

Tökéletes!

Egyszerűen más szót nem is lehet rá mondani, hiszen a történet önmagáért beszél! Könyörtelen, mégis szívet melengető! Nem is vártam volna mást az írónőtől.

Sokrétű.

Gyönyörűen szeretetteljes, mégis megrendítő. A mélységek és a magasságok történet. Földhöz vág, majd rögtön utána felemel, hogy aztán ismét a sárba nyomjon. Olvasása közben megszakad a szíved, átérzed a nyomasztó és kiláthatatlan emberi sorsokat, kegyetlenségeket, igazságtalanságokat és tragédiákat, amelyek átformálták az emberek életét és sajnos meghatározták a jövőjüket. És az a légszívbemarkoló, hogy mindez gyermekekkel történik meg.

A történet sok szemszögből elemzi az életet, az emberi sorsokat és kíméletlenül mutatja be az élet igazságait és kegyetlenségeit. Ugyanakkor megmutatja, hogy igen is létezik önzetlen és tiszta szeretet, még ebben a nyomasztó és mocskos világban is.

Gyönyörű történet, amelyet miután elolvasol, el fogsz gondolkodni az életen.

Kedvenc idézeteim a könyvből:

“-Mégis mi kerülj rajta ennyibe? Szemközt a kirakatban ugyan ilyen ruha van, fele ennyiért. Végignézett rajtam, majd egy gúnyos mosoly kíséretében válaszolt.
-Az emberek manipulálhatóak kislány! – mondta. – A szemközti kirakat ruháját bárki megkaphatja, mégis erre ácsingóznak, mert ez a legtöbb ember számár elérhetetlen, pedig valójában ugyanolyan a két ruha, nem igaz? – kacsintott rám, majd sarkon fordult és tovább állt.”

„Nyomasztóak az emberi emlékek. Úgy költöznek be az elmébe, mint a paraziták a testbe, amik rothadásig rágcsálják az ép részeket.”

„Soha ne szégyelld azt, aki voltál, mert annak köszönheted, hogy ma az vagy, aki lenni akartál.”

„Az igaz szerelem tekintettel üzen, érintéssel beszél, testtel ölel és szívvel olvad eggyé.”

5/5

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s