A ​gyémántkalitka

Tartalom:

“Adélt, a kreatív nőt, ragyogó feleséget és odaadó anyát a tenyerén hordozza az élet – olyan mindennapokat él, amiről más csak álmodik. De vajon ő is erről álmodott? Mit adhat számára az a hagyományaiban vadidegen világ, amiben egy napon felébred? A szerepeitől megfosztott európai nőből a szokatlan arab díszletek között koronázatlan királynő lesz. Távol az otthonától és saját kötöttségeitől Adél önmagává válik – nagyszabású utazás egy fényes villa négy fala között. Ez a fajta rabság, ami magában hordozza a teljes (fizikai és szellemi) szabadság ígéretét, időnként valamennyiünkre ráférne, hogy megvilágosodjunk: nem mi vagyunk bezárva, csak az ajtó.

Major Gina első regénye egyszerre fordulatos kalandregény – helyenként vérrel, pőre szexualitással, mindvégig megosztó karakterekkel – és megindító belső monológ arról, mi mindent bír el egy nő. Akár a szomszédban, akár a világ másik végén.”


Még amikor csak készült a könyv, az írónő Instagram oldalán bele tudtunk olvasni néhány részletbe és már akkor felkeltette az érdeklődésem, mert szókimondó, nyers, mégis gyönyörűek voltak, már csak azok a kis morzsák is. Szóval rá is írtam az írónőre, hogy mikor lehet majd megvenni a könyvet, illetve hol lehet majd megrendelni.

Így kaptam végül tőle egy ajándék, dedikált példányt, amit innen is nagyon köszönök neki, ahogy a csodás történetet is.

A történet maga nagyon ütősre és keményre sikeredett, hiszen az írónő semminél nem kertel, kimondja a valós igazságot és azt kíméletlenül mutatja be az olvasójának. Az arab kultúrában a nők helyzete alapból egy nagyon erős és megosztó téma, amit tovább tetéz maga a maffia fogalma és életstílusának a beleszövése a történetbe. Egy szóval az írónő eléggé sok „tabu” témával foglalkozik egy történeten belül. Ami engem egyáltalán nem zavar, sőt, örülök ha nagyobb bepillantást kaphatok ezekbe az életstílusokba, ugyanis ezek engem mindig is vonzottak.

Engem tulajdonképpen nagyon meglepett!

Ahhoz képest, hogy, az írónő első regénye, amelyet remélem hamarosan követ az újabb, nagyon kiforrott és átgondolt. Levett a lábamról.

Remélem minél hamarabb olvashatjuk majd a következő részt, mert en már nem igazan tudok várni!

Nyers és szenvedélyes! Tökéletes kombó!

Kedvenc idézetem a könyvből:

“Az idő kereke forog,
Ahogy az életé is.
Nem áll meg, nem vár rád…”

5/5

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s