Zárva

Tartalom:

“Két zárkózott lélek egy érintésmentes világban
A 2000-es évek elején végigsöprő világjárványok új időszámítást hoztak az emberiség életébe. 2034-re természetessé válik az érintésmentes lét és a kéthetes karanténprotokoll, ami bármikor, bárhol bekövetkezhet.
A 24 éves Michelle állásinterjúra siet San Francisco legmodernebb toronyházának legfelső szintjére, ám a lift a harminckettedik emeleten megáll, és Orix, a ház mesterséges intelligenciája bejelenti a karanténállapotot.
Az ismeretlen utastárs, Bruce, azonnal tudja, mi vár rájuk, hisz ő alkotta meg a rendszert: két hétre a toronyház „fogságába” estek…
A hallgatag, távolságtartó sztárprogramozó férfit és a fájdalmas titkát mélyen őrző lányt Orix összezárja a harminckettedik emeleten, és az idegenekből hirtelen lakótársak válnak…
Gyűlölet, szenvedély és egy gyötrelmes titok kerül felszínre a lelket próbáló két hét során Borbás Edina új regényében.”


Felnyitja az olvasó szemét és megmutatja a valóságot, mielőtt talán túl késő lenne.

Nem ezt a fajta műfajt vártam az írónőtől, amikor megtudtam, hogy új könyve fog érkezni. Legelső könyvem a Kék macska volt, majd a Szeráj, amiket azonnal imádtam és azt hittem újabb ilyen műfajban írt könyvet hoz nekünk. Ehhez képest rendesen meglepődtem,
de nagyon kíváncsivá is tett, úgyhogy izgatottan vártam.

De miután kiolvastam kicsit le kellett ülnöm és fejben átgondolni az egészet. A könyv ugyanis egy elég durva görbe tükröt mutat az olvasójának, ami vagy bekövetkezik, vagy nem. Csak rajtunk áll az egész.

A könyv kicsit kiesik a komfort zónámból, mert hiába egy romantikus történetről is van szó benne, nagyban tartalmazz Sci-fi elemeket is, amik kissé távol állnak tőlem, valamint sosem olvastam még poszt apokaliptikus sorokat.

Meglepődtem!

A sorokat faltam és folyamatosan mentem a történettel, pedig azt hittem, hogy mivel kicsit távol áll tőlem a műfaja, ezért nehezebben fog menni az olvasása, de ehhez képest alig bírtam letenni! A story folyamatosan pörgött, nem lankadt egy pillanatra sem és az
olvasónak sem szabad, mert minden kis információ morzsa fontos, amit csak elejt a történet.

A két főszereplőnk viszik az egész könyvet. Baromira jól lettek felépítve, sokszínűek és kellően árnyaltak. Michelle például bár úgy tűnik nem egy erőteljes szemelyiség, a végere mégis ő az, akitől leesett az állam. Hihetetlen karakter fejlődésen ment keresztül, amit nem bírtam nem imádni. Bruce pedig szintén egy elkepesztően kiforrott személyiség lett, szívbemarkoló és elgondolkodtató háttér történettel.

Maga a történet egy nagyon nehéz témát dolgoz fel, mivel mind ettől a jövőképtől félünk most a koronavírus miatt.

Szerintem az írónő remekül megírta a végzetünket, kellőképpen megijeszti ezzel az olvasót és elgondolkodtatja, hogy vajon tényleg ez fog ránk is várni? Ugyanakkor én azon is elgondolkodtam, hogy talán az írónő nem teljesen fejtette ki ezt a komplex világot. Legalábbis én még szívesen olvastam volna róla többet is, több információt megtudni a rendszerről és egy esetleges lázadásról. Szóval én úgy érzem ez egy jó sorozat első indítója lehetne, ami talán feltárja előttünk a jövőt.

Egy szóval egyébként imádtam! Nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog nekem, de rendesen meglepett.

Innen is nagyon köszönöm az írónőnek és a kiadónak az előolvasást és a bizalmat.


Kedvenc idézetem a könyvből:

“Eltávolodtunk, nem csak egymás testétől, de az emberi mivoltunktól is. Kezdenek eltűnni a valódi kapcsolatok. Itt nem az én testem a lényeg! Az nem számít. Itt és most az embernek maradás a cél! Egyesek közvetlenebbül be-szélnek egy mesterséges intelligenciához, mint egy hús vér emberhez, és lassan elsorvasztják az érzelmeiket, míg nem marad belőlük más, mint egy két lábon járó zombi. Mások naponta váltják a partnereiket a kiber-térben, mert már nincs felelősségvállalás a kapcsolatokban.”

5/5

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s