Mögötted

Tartalom:

“Mindig nézz a hátad mögé!

Scott C. Flynn nyomozót egy brutális gyilkossághoz hívják. Az áldozat egy húszas éveiben járó nő, akit a Herman Brown Parkban találnak meg. A rendőrség megkezdi a nyomozást, ám sajnos elegendő bizonyíték hiányában nem sikerül közelebb kerülni a gyilkoshoz. Amikor feltűnik egy újabb holttest, a nyomok egy szektához vezetnek.

Caroline R. Hutchinson szélhámosként éli az életét: lop, csal, hazudik, bárkit képes átverni. Egyik éjjel nagyon rossz áldozatot választ magának, így a sorsa megpecsételődik. Úgy tűnik, csak akkor menekülhet meg, ha a rendőrökhöz fordul segítségért.

Vajon mi az összefüggés Flynn nyomozó és Caroline esete között? Mit tesz a rendőrség, amikor szembetalálja magát egy szektával? Hogyan képes egy szektavezér mindenkit irányítani és átverni maga körül?”


Mindig nézz a hátad mögé!

Ludányi Bettina írónő könyvei számomra azok, amiket ha a kezembe veszek, azok garantáltan olyan élményt nyújtanak számomra, amik elgondolkodtatnak, megráznak és kikapcsolnak.

Az írónő mindig egy fontos és figyelemfelkeltő téma köré írja a történeteit, amikről muszáj beszélni és tudni, hogy ezek igen is valódi problémák. Ebben a könyvben sem volt ez másképp, hiszen az írónő a történetét a szekták világához írta. A szekták ugyanis a mai napig valós problémák szerte a világban és bár nagyon jól hangzik az, hogy sok ember összejön egy helyen és együtt vannak, együtt teszik azt amit szeretnek, egy szektánál ez egy olyan dolog, amitől jobb menekülni, mivel ezek a közösségek veszélyesek!

Őszintén megmondom én még sosem ástam magam bele ebbe a világba, illetve tudtam róluk, hogy vannak ilyen közösségek, de valahogy sosem mélyedtem bele igazán a hátterébe és amikor megtudtam, hogy ez a könyv igazából-e köré építkezett, azonnal olvasni is akartam. Ezek a témák ugyanis engem mindig vonzottak és szerettem róluk olvasni.

A szekták szokásait, szervezetét, manipulálásait a történet csodásan feltárja előttünk, nem rejt semmit a véka alá, sőt, még valós példákat is felvonultat előttünk, olyan szektákat, amikor a mi világunkban is léteznek. Ezek pedig egyszerre felháborítóak és ijesztőek is egyben! Főleg, hogy a könyv megmutatja egy ember mennyire könnyen belekerülhet egy ilyen közösségbe! Egy szóval a könyv, tökéletesen bemutatja nekünk ezt a világot!

De mi van magával a történettel?

Számomra nem úgy haladt a story, ahogy azt már megszoktam az írónőtől. Egyszerűen nem éreztem eléggé pörgősnek az elején, hiába volt benne nyomozás, gyilkosság, szökések és álcázások, egyszerűen nem tudtam vele úgy haladni, ahogy szerettem volna. Az első 200 oldalig teljesen így is volt. Érdekesnek és izgalmasnak találtam a szekta témát, de számomra ennyi. Aztán a 200 oldal után mintha csak egy gát szakadt volna át. Beindult az egész, csak faltam folyamatosan a sorokat és le se akartam tenni.

A több szemszög tetszett a történetben, sokkal jobban beleláthattunk az egészbe!

Szóval számomra el ment egynek! Kíváncsi leszek az írónő következő könyvére a Festménybe zárt lelkek-re, ami 2021-ben fog megjelenni!

Köszönöm a kiadónak és az írónőnek is a recenziós példányt és a bizalmat!

Kedvenc idézetem a könyvből:

“Mindenki vágyik arra, hogy szeressék, elfogadják, dicsérjék, elismerjék.”

“(..) az érzelmek képesek elvenni az irányítást a józan észtől.”

5/4,5

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s