Veled egy szigeten

Tartalom:

“Emily ​legszívesebben elbújna a világ elől. Elege van a férfiakból. Főleg az exéből. A legjobb barátnője, Layla viszont élete legjobb időszakát éli, és a párjával egy utazásra invitálják őt a többi barátjukkal együtt.

Mark sebészként dolgozik Londonban. A felesége halála óta nem találja önmagát. Rengeteget iszik, és szinte kizárólag az egyéjszakás kalandok érdeklik. Épp kapóra jön neki a legjobb barátja által kínált hajókirándulás, hogy lazítson egy kicsit.

Egy átbulizott dubaji éjszaka után Emily és Mark ugyanabban a hotelszobában találják magukat, majd másnap egy hajón, mely útnak indul a Seychelle-szigetekről a Maldív-szigetekre. Két dologgal azonban egyikük sem számol, egyrészt egymással, másrészt a tomboló, trópusi ciklonnal, mely keresztezi az útjukat.

Vajon túlélhetsz egy rettenetes vihart az óceán közepén, ha vízbe estél egy hajóról? Mit kezdesz magaddal, ha a hullámok egy lakatlan szigetre sodornak a pasival együtt, aki beugrott utánad a vízbe? Emily és Mark egy elhagyatott szigeten találják magukat. Távol a civilizációtól, ahol csak ők vannak, ketten. Két ember, akik bár látszólag nem szívelik egymást, de igazából nagyon is vonzódnak egymáshoz.”

Anita most rendesen meglepett!

 Amióta tudom, hogy jönni fog a könyv, azóta nagyon várom több szempontból is. Először is az írónő előző könyve az Irány Hollywood annyira nem nőtt a szívemhez. Ezt itt most nem fejtem ki, aki szeretné róla elolvasni a véleményem az ezen a linken megtalálja. De ez a könyv teljesen megával ragadott és csak sodródtam a történettel.

Nagyon féltem attól, hogy a szereplők megint klisések lesznek. A csaj egy szürke, visszahúzódó egérke, a férfi pedig egy izomagy, semmi háttér történettel, ami érdekessé és izgalmassá is tenné mint karakter.

De ehhez képest nagyot koppant az állam.

Mark karaktere nagyon erős és határozott lett, rendkívül tetszett a szívszorító háttér története, amit az írónő kiválóan összehozott. Teljesen hiteles és életszerű személyiség kerekedett ki belőle. Talán ő volt a legjobban kimagasló személyiség az egész történetben.

Emily már kissé más tészta volt. Őt az elején nagyon szerettem, viszont volt egy pár pillanat a lakatlan szigeten, amikor megfojtottam volna egy kanál vízben. Mark nagyon talpraesett volt és feltalálta magát, mindig gondolkodott, sosem állt meg, nem picsogott és mindig kitalált egy tervet, ha valami balul sült el, mondjuk beázott a kunyhójuk. Ezzel szemben Emily az elején csak nézett, mint borjú az új kapura, hogy miért kell kunyhót építeni, ennivaló szerezni és hasonlók. Na akkor legszívesebben megráztam volna, hogy térjen már észhez, ha ezt túl akarja élni. Ha Mark nem lett volna ott, biztos feldobta volna a talpát. Ugyanakkor mikor már kissé észhez tért, újra visszanyerte a szeretetem. Amúgy mindenből kivette a részét, nem csak ült és sajnáltatta magukat, segített ott ahol tudott, ami szerintem nagyon is jó.

A történet pörgős és élvezetes, ha szeretnék sem tudnék belekötni. Imádtam, hogy ezeken a helyeken játszódott. Az irónő a lapokon keresztül még mindig el tud oda repíteni, ahol éppen a könyvei játszódnak. A történetet ugyanakkor nagyon elgondolkodtatóvá és talán kissé ezáltal megosztóvá is teszi Mark fájó múltja és annak az árnyéka. Hihetetlen milyen fájó ez a kis történet, amely kibontakozott a szemem előtt. Én kicsit ki is borultam és elsírtam magam. Gyász, fájdalom, elengedés és megbocsájtás. Ezek mind igazán nehéz szavak és annál is nehezebb dolgok. Le a kalappal az írónő előtt, e-miatt a kis csavar miatt.

Nagyon köszönöm az írónőnek a könyvet és már izgatottan várom a következő könyvét!!!

Kedvenc idézetem a könyvből:

“Nehéz úgy új életet kezdeni és szórakozni, ha közben azok figyelnek, akik folyton ítéletet akarnak mondani feletted.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s