Baljós ​szitakötő (Biztos menedék 1.)

Tartalom:

“Jack Doyle a chicagói rendőrség egyik elszántabb nyomozója, aki eltökélten küzd, hogy megtisztítsa a várost a rosszfiúktól. Egy nagy lehetőség küszöbén áll, amikor a városban felbukkan a kegyetlen és nagy befolyással bíró régi ellensége Jack élete kudarcának érzi, hogy a múltban elbukott, és emiatt Hyland az elkövetett vétkei ellenére még mindig szabadlábon garázdálkodhat. Bosszúhadjáratot indít, és csak későn veszi észre, hogy kicsúszott a talaj a lába alól.
Ekkor találkozik a szép és csinos Ericával, akinek az élete szintén zátonyra futott. Képtelen menekülni az évek óta tartó bántalmazó kapcsolatából. A két megkeseredett ember között már a megismerkedésük pillanatában magas hőfokon lángol a szenvedély, de a körülmények nem kedveznek ahhoz, hogy felvállalják a köztük kialakult vonzalmat.
A Baljós szitakötő a Biztos menedék-sorozat első része, amelyben Anne L. Green bebizonyítja, hogy az élet viharaival szemben csak a szerelem az egyetlen biztos menedék.”

Őszinte, könyörtelen, mégis gyönyörű!

De hol a következő rész???

Először is nagyon köszönöm az írónőnek és a kiadónak is a recenziós példányt, a bizalmat és azt, hogy részt bevehettem a könyv blogger hetén. Hatalmas élmény volt és nagyon hálás vagyok.

Ez volt az első könyvem az írónőtől és nem is értem eddig miért nem olvastam tőle, de ennek a könyvnek köszönhetően azonnal akarom a többi művét is. Úgy tudom ez volt az írónő első olyan alkotása, ami ennyire felkavaróvá vált. Nem tudom eddig milyen könyveket írt, de ez valami hihetetlen lett, mert egyszerűen képtelen voltam letenni, annyira a sorokhoz szögezett a történet.

Nagyon nehéz ez utána könyv után összeszednem a gondolataimat, mert teljesen felkavart bennem mindent. Nem egy mindennapi könyv, nem egy romantikus lányregény rózsaszín ködbe csomagolva, hanem egy igazán mély, lélektani regény megannyi fájdalommal, borzalommal. De mégis tele reménnyel és szenvedéllyel.

Az elejétől a végéig egy teljes érzelmi hullámvasúton vezetett át az írónő és már a legelején bedobott a mély vízbe.

Gondoltam, hogy ez nem egy lányregény lesz, ami csupa jó és szépség, mégis nagyon meglepődtem a nyerségén és azon mennyire hitelesen tárja fel előttünk egy bántalmazó kapcsolatai durva és véres jeleneteit, hogy néhány résznél teljesen felkavartak a sorok.

Le a kalappal az írónő előtt, hiszen a történet fő szálát kiválóan kidolgozta, mégis, amit a legjobban imádtam benne azok a szereplők voltak akik annyira egyediek és kivételesek lettek, hogy csak pislogtam tőlük.

Imádtam, hogy Erica nem egy skatulyából kirántott kis pics…, nem az a tipikus kis szőke nő, nem egy szürke kisegér, hanem egy önálló és kiválóan felépített főszereplő. Aki baromira erős lélekben! Ez a nő lehetne talán mindenkinek a példa képe, mert hihetetlen, hogy miket élt túl és mégis milyen erős és kitartó. Minden elismerésem az övé és persze Anne L. Green írónőé, aki megalkotta őt.

Jack egy eléggé összetett karakter lett és kicsit érdekes a szememben, de ő is pontos és kiváló lett. Nem az a tipikus macsó férfi, hatalmas izmokkal és más egyéb testi adottságokat, nulla agyal. Van saját múltja, mély érzelmei. Kidolgozott és jól felépített.

Szóval a szereplők egyszerűen lenyűgöztek.

Ahogy maga a történet is, hiszen annyira szövevényes és lehetetlen, hogy jobbat keresve sem találtam volna. Ugyanakkor érzelmes és nagyon elgondolkodtató. Sok témát feszengett a sorai között, amik kissé talán megosztóvá is teszik ezáltal, de szerintem pont ezért olyan kiváló. A hatás pedig nem marad el!

Azonnal akarom a második részt!!!

 Ajánlom azoknak, akik szeretik egyszerre az izgalom, szenvedély, romantika, krimi és egy leheletnyi thriller hatást.

Az írónő pedig garantáltan a sorokhoz szegezi az olvasókat ezzel a sorozattal!

 Kedvenc idézeteim a könyvből:

“Olykor azon az úton várnak a legnagyobb csodák, amelyekre nem önszántunkból lépünk.” “Te magad kevered az életed lapjait.” “Ha kísértenek, akkor nem a múltad részei, hanem a jelenedé, mert hagyod.”

5/5

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s