Szemfényvesztés (Circus Monte-Carlo 2.)

Tartalom:

“1988 tavasza

Izabel Goldbach, a szenvedélyektől fűtött artista lány bohócként szeretne az apja nyomdokaiba lépni. De vajon elegendő-e a boldogsághoz ez a változás? Nem nehezíti-e meg az örök elégedetlenségével a kockázatot amúgy sem nélkülöző tervüket, hogy eljussanak a monacói cirkuszfesztiválra?
Európa nagy változások előtt áll, és a berlini fal repedései nem csupán az ideológiai harcokat erősítik fel, hanem éket ütnek egy egymással generációk óta szimbiózisban élő cirkuszfamília tagjai közé is.
Hogyan változtatja meg egy balatoni nyár a drezdai Goldbach testvérek életét? Enged-e Simone, az artista fiatalok édesanyja az elvtársi zsarolásnak? Féltékenység, reménytelennek tűnő szerelmek, hűtlenség és gátlástalan kapzsiság szövik át Palotás Petra legújabb sorozata második, befejező kötetének lebilincselő történetét.”

Hagyd, hogy elbűvöljön.

Miért lett vége??? Csak ezt tudtam kinyögni a könyv végére, amit egyszerűen nem akartam abbahagyni. Már az első rész is nagy hatással volt rám és teljesen elcsavarta a fejem. Ez a második kötet pedig teljesen elbűvölt.

Palotás Petra könyvei azok, amik mindig átvezetnek egy teljes érzelmi hullámvasúton. Nevetek, sírok, őrjöngők a sorok között, de a végére mindig egyszerre vagyok szomorú és boldog is, hogy egy újabb fantasztikus, ez esetben sorozatnak lett vége, de tudom, hogy az írónő sosem áll meg és hamarosan a kezembe vehetem az utána következő könyvét, ami ez esetben decemberben jelenik meg, méghozzá Lélekszirmok címen.

Először is nagyon köszönöm az írónőnek az előolvasást, nagyon hálás vagyok neki a bizalomért és a felkeresésekért. Egy újabb sorozat végéhez értünk, amely ezúttal is szemkápráztatóan sikeredett és mély nyomot hagyott bennem és olyan élménnyel lettem gazdagabb általa, amely minden képzeletet felülmúl. Nagyon vártam már a sorozatnak a befejező kötetét ugyanis ahogy az Petrától várható volt, az első részt akkora csattanóval zárta le, ami után az olvasó szerintem üvöltve követelte a folytatást. Petra csak annyit mondhatok, hogy kicsinálsz minket, de a legjobb értelemben.

Maga az írónő stílusa, egyénisége és technikája annyira magával ragadó és érzelmes, hogy úgy vélem, bárki, aki elolvassa nem felejti el egy könnyen egyik könyvét sem. Ahogy azt pedig vártam az írónőtől, most is hatalmasat alkotott. Az első részben megismert történet továbbra is fantasztikusan lett kidolgozva, szövevényesen és érzelmesen, továbbá az apró kis életbölcseségek is ismét helyet kaptak., aminek külön örültem, hiszen ez teszi igazán egyedivé az írónő könyveit. A szálak tovább futna a második részben, szépen kigördülnek a lapra, hogy a titkokat az olvasóval együtt göngyölítsék fel.

Ahogy Petra könyvei mindig meglepnek kiakasztanak, megsirattatnak és ezzel sem volt másképp és ugyan úgy imádtam, ahogy az összes többit! Imádtam a könyvben, hogy magának az egész story-nak volt egy átfogó mély mondanivalója, de az írónő a könyveiben további mély tartalmakat és igazságokat rejltet el, amik elgondolkodtatja az olvasót. A történet tökéletes lezárása egy felejthetetlen és szép sorozatnak, amit az olvasó örökre a szívébe zár, ahogy a fantasztikusan és precízen kidolgozott karaktereket is.

Nem tudtam kedvenc karaktert választani, ugyan is mindegyik egyedisége megfogott és nem tudtam nem szeretni. Köszönöm Petrának az ismét szemkápráztató élményt!

Kedvenc idézetem a könyvből:

“Vannak olyan, számunkra fontos emberek, akikkel kétszer találkozunk az életünkben. Először, amikor mély nyomot hagyva az utunkon a felbukkanásukkal átadnak egy sorsfordító üzenetet. Jót vagy rosszat, de mindenképpen olyat, ami megváltoztat valamit, ami után már semmi nem lesz ugyanaz. Aztán gyakran ugyanolyan hirtelen, mint ahogy felbukkantak, el is tűnnek a látószögünkből. Egy időre. Hogy aztán egy remélt vagy rettegett, várt vagy váratlan pillanatban újra, másodszorra isfelbukkanjanak, hogy elkérjék az árat, amit a múltért kell fizetnünk, vagy éppen ellenkezőleg: ő maguk fizessék ki a számlát.”

5/5

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s