A végzet


Tartalom:

“Bármikor, bárhol bevethető.

Robert Cooper, az USA Delta Force alakulatának tagja. Egy napon különös bevetésre küldik: egy titokzatos védett személyt kell eljuttatnia Venezuelából Amerikába.
Gloria G. C. olyan nő, akit az Amerikai Egyesült Államok vesz védelmébe, de hogy miért, azt rejtély övezi.
Két teljesen különböző ember, akiknek szívében mégis ott lapul egy közös cél, és amelyre csak hosszas szenvedés után jönnek rá.
Múlt, vágy, becsület, mélyen gyökerező érzések, amelyek nemcsak a szereplőket, hanem az olvasót is magukkal sodorják. Háborúk, békék, végzetek, kezdetek, harcok és ölelések.
Kegyetlen világ, amelyben megbújik az ember gaztette és jósága.

Meginoghat egy katona hite?
Haza…
Kurvák…
Kokain…
Rumba…
Mi a végzeted, katona?

Mert azt mondod, hogy tudod. De nem tudsz te szart sem!”


A lelkemig hatolt, összetört, majd összerakott.

Készülj fel!

Mert erre azt hiszem nekem ez nem teljesen sikerült! Pedig amióta tudom, hogy megjelenik a könyv, azóta csak erre várok, de úgy tűnik lelkiekben teljesen nem tudtam rá felkészülni.

Borsa Brown legújabb könyve letaglózó, elgondolkodtató és kisse talán megbotránkoztató, persze csakis azok számára, akik nem szeretik, ha az arcukba nyomják az élet igazi arcát. A könyv maga könyörtelen és provokatív, rávilágít az igazságra és azt szemtelenül mutatja meg az olvasónak.

Rengeteg kérdéssel foglalkozik, amik nagyon megosztóvá teszik, hiszen itt van maga a halál kérdése, a végzet, de eléggé megosztó már maga az is, hogy katonaélet, ki mit gondol róluk, milyennek látja őket. És mindezt egy katona szemén keresztül látni, ahogy bemutatja ő igazából milyennek is ismeri a való világot, kijózanító.

Nekem az egészben ez volt a legjobb. Amikor megtudtam, hogy a férfi főszereplő meséli úgymond el nekünk a történet nagyon megörültem, ugyan is imádom az olyan könyvet, amit csak férfi szemszögből írtak.

És hogy milyen volt ezt így megélni?

Felkavaró! Voltak olyan pillanatok, amik annyira kiborítottak, hogy azt hittem nem fogok bírni tovább olvasni, sőt inkább ha jól meggondolom maga az egész könyv ilyen volt. Leplezetlenül feltárja előttünk egy katona igazi életét, azt hogy miket élt meg és milyen emberré kovácsolták ezek a tapasztalatok, milyen emberré tette őt a világ.

Nagyon erős és megrázó.

A visszaemlékezéseket egy interjúban árulta el az írónő, hogy sosem írt még ilyet és ez számára teljesen új terep. Hát ahhoz képest ezek a jelenetek lettek a legdurvábbak az egész könyvben. Nagyon pontosan és precízen vetítette le elénk a múltat, ami hol megborzongatta az embert, hol sírva fakasztotta, hol pedig szerintem falhoz vágta volna a könyvet, legalább is nálam volt egy pár ilyen pillanat, de összegségében, valami hihetetlen lett és nagyon is hiteles.

Ahogy maga az egész könyv. Aki követi az írónőt, tudhatja, hogy hatalmas kutatómunka van-e mögött a regény mögött, ezek nem légből kapott dolgok, sok segítséget kapott abban, hogy hitelesen adja át nekünk olvasóknak ezt az írását. Innen is köszönöm neki is és azoknak, akik segítették a munkáját!

A szereplők teljesen levettek a lábamról.

Robert mint főhős egyszerűen már túlságosan is jó. Nem az a tipikus szépfiú, akit a romantikus, nyáladzó stroy-ból megszoktunk, hanem egy igazi hús-vér ember, mármint annyira valódi és egyedi lett. Maga a karakter mesterien lett megtervezve és kivitelezve, imádom az egész lényét mert teljesen emberi! Nem egy rózsaszín vattafelhőbe csomagolt, agya nincs, kigyúrt macsó, aki általában lenni szokott egy romantikus könyvben, hanem igen is saját, egyedi személyiséggel és történettel rendelkezik, ami igazán figyelemre méltónak bizonyul.

De az igazi nagyágyú nálam nem a főszereplő volt.

Bár Robert is egy kiváló karakter, aki igazán magára vonta a figyelmem az nem más, mint Gloria, aki vitte a pálmát nálam. Nagyon erős karakter és személyiség lett, de olyan érzelmi hullámvasúton vitt át engem, hogy csak pislogtam. Először is már az elején imádtam. Belevaló szókimondó, provokatív egyéniség, akinek nagy a szája és nem fél azt kinyitni. Tetszett ez a merészség az írónőtől, hogy végre nem egy skatulyából kihúzott csajt tett le elénk, hanem neki igen is van stílusa, ami kiemelkedő. Ugyanakkor itt jött a következő csavar, hogy egy eléggé idegesítő karakter is egyben. Ahogy a katonáknak is, egy idő után nekem is felforrt az agyvizem a kur… stílusától és a nemtörődömségétől. Esküszöm néha a falra másztam tőle, de itt már kezdtem valamit kapizsgálni, hogy ennek a csajnak bizony nem egy és nem is kétvoldala van. És ne is tévedtem és nem csalódtam. Annyira egy hihetetlenül összetett személyiséget rakott össze az írónő, hogy csak én lestem. Megmondom őszintén én egy rinyáló pics.. számítottam, aki ezzel viszi majd őrületbe a kedves kis katonáinkat, erre fel rendesen leesett az állam tőle. Az írónő egy igazán tökös és bátor karakter hozott vele létre, aki kiemelkedik a könyv lapjai közül és figyelmet követel magának.

Sőt úgy tűnik meg is fogja kapni a saját kis rivalda fényét, amire már nagyon kíváncsi vagyok! Vajon úgy lesz felépítve a következő könyv, ahogy Robert szemszögéből láthattuk? Múlt és jelen szorosan összekapcsolva? Vagy csak a jelent láthatjuk, vagy csak a múltat? Akár melyik is lesz én már kíváncsian várom!!!

Fantasztikus karakterek, erős és szenvedélyes sorok, valamint hihetetlen erős és megrázó történet. Ezt nyújtja minden olvasójának az írónő könyve!

Egy könyörtelen, mégis gyönyörű alkotás, amely méltán kiérdemelte az elismeréseket.

Innen is köszönöm a kiadónak a recenziós példányt, az írónőnek pedig a hihetetlen élményt!

Kíváncsian várom mit hoz ki a folytatásokból!

Kedvenc idézeteim a könyvből:

“Azóta a nap óta tudom, hogy amikor megszületik velünk a végzetünk, és az adott helyre indul, már azt is eldöntötte, miként visz majd magával.”

“Nem menthetsz meg mindenkit!”

5/5

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s