Uralkodj magadon spoileres vélemény

VIGYÁZAT SPOILER VESZÉLY!!!!

ÉN SZÓLTAM!!!!!! SPOILER!!!!!
Nagyon vártam már ezt a sorozatot, valamiért mégis miután megszereztem az összes részéty utána sokáig vártam azzal is, hogy végre a kezembe vegyem és kiolvassam.

És mekkora hiba volt ez a részemről!

Ez a sorozat minden tekintetben nagyon ütős volt! És ha valaki azt hiszi, hogy csak sexy pasikról szólnak, akinek hatalmas hatalmuk és még annál is nagyobb egójuk van, akkor csak szólok, hogy ezzel egy kicsit mellényúltak. Mert igaz a két első könyvben valóban így van, de aztán jönnek a záró kötetek és ott minden fal lebomlik. Milyen nehéz lehet egy korona? Milyen felelősség van egy király, vagy királynő vállán? Tényleg minden mesebeli és szép a királyi családban? Hát ezek nem tündérmesék, hanem igen is a rideg valóságok, amint arcul csapnak minket és felébresztenek a Csipkerózsika álomból. Legalábbis az első rész ennek az előétele, a második az engem semennyire nem érintett meg, szerintem azt teljesen át kéne írni, a harmadik és a negyedik pedig már az igazi főfogás és a desszert.

Mi tetszett a sorozatban a legjobban?

Az őszinteség!

Megmutatja, hogy hiába a hatalom, a fény és a pompa, ha nincs más mögötte mint kietlen pusztaság és keserűség ami kitölti az éppen adott embert.

Hogyan építeném fel, melyik volt a kedvenc részem? A negyedik és a harmadik rész még most is verekszik egymással az első helyért! A negyedik könyv bemutatta a színtiszta igazat, a pompa és a drágakövek mögötti rideg valóságot, mindezt egy gyönyörű szerelemmel megspékelve, ami egyszerre volt szívfájdító és meseszép. Amikor rájöttem, hogy ez a királynő gyerekkoráról és szerelembe eséséről fog szólni, kissé megijedtem mert az előző kötetekben egy nem éppen szimpatikus karakterként tűnt fel a porondon. De amikor belekezdtem rendesen leesett az állam. Ha azt nézzük mekkora karakter fejlődésen ment végig már csak ebben az egy könyvben, aztán hogy milyennek ismerhetjük meg a többiben, az valami baromi jó. Imádtam róla olvasni, milyen volt amikor ő gyermek volt, hogyan találta meg az igaz szerelmet és hogyan lett ő az igazi uralkodó egy férfias országban. Hihetetlen.

A harmadik könyv is belement ebbe a témát, de nem annyira mint a negyedik, de mégis gyönyörű és csodás történet lett amelyben mind a két főszereplőt imádtam. Logan és Ellie párosát egyszerűen nem lehet nem szeretni!!!! Ellie igazi vadóc belevaló csaj aki, ha az élet citromot ad, ő beleharap, típus. Őrületes és hihetetlen. Ahogy pedig az egész könyv felépül valami fergeteges. Ahogy ugrálunk az időben és kapjuk az információmorzsákat amiket az előző könyvekben nem ismerhettünk meg, mondjuk róluk, az őrületesen izgalmassá varázsolja az egészet. Az első rész szinte csak belekóstolt, de azt sem lehet nem szeretni. Mathias kétség kívül az egyik kedvenc férfi szereplőm lett amikor lemondott a trónról a szerelemért!

Melyik az a rész ami nem tetszett?

Királyi szerető… Oh kérlek ennél nagyobb klisét még az életben nem láttam… Vártam volna egy baromi erős részt, főleg ismerve a főszereplő herceget, erre egy olyan silány és elfuserált történetet kaptunk amit érdemes lenne újra gondolni és át is írni. És hogy miért? Meglehet utálni egy könyvet egy szereplő miatt? Már másodjára érzem, hogy nagyon is… Egy ennyire semmire sem képes karakter mint Sarah, legalábbis szét tudja zúzni a teljes összképet. Esküszöm ezt a fajta karakter már egy tucat könyvben olvastam és semmi eredetiség nincs benne. A kis mimóza aki csak meghúzódik a háttérben, de végül a férfi őt választja ki mert… Miért is??? Szerintem ezt senki meg nem mondaná. Ebben a karakterben nincs semmi… A másik maga a történet… Na az meg olyan lapos lett, hogy konkrétan vártam mikor lesz már végre vége. Hogy egy valóságshow-ról készült könyv ennyire uncsi legyen, ahhoz azért csoda kell. És megtörtént… Semmi dráma, izgalom, vagy egy kis civakodás nem volt benne, még olyan részek sem amiket azért Henry-től elvártam volna, mondjuk egy mattra lerészegedés, koslatni a lányok után… Nem. Ő egyből megtalálta élete párját és kész. Boldogan éltek amíg meg nem…

Na és az utolsó rész…

Semmilyen tekintetben nem nevezném sorozat befejező kötetnek. Akkor inkább a negyedi részt választanám ha lehet. Kissé gyenge volt és itt is folyamatosan előjöttek a klisék amik már kissé így is unalmassá tették az sorozat néhány darabját, de ebben én már egy foghúzásnak éltem meg. Inkább csak gyorsan végigpörgettem a sorokat, mert őazintén megmondom úgyis nagyjából tudtam mik lesznek a nagyobb fordulatok és mi a csattanó a végén. Ezt amúgy eléggé sajnáltam, mert tényleg nagyon vártam a sorozat befejező könyvét.

Amúgy összességében én nagyon szerettem a sorozatot. Szerettem olvasni mert élvezetes volt, érdekes és nagyon szórakoztató. Majdnem minden karakter imádtam benne és azt, ahogy a sorozatra szépen egymásra épült.

Ettől akét résztől eltekintve én csak ajánlani tudom.


Kedvenc idézetem a könyvből:

„Mert most már tudom, amit korábban nem tudtam: az élet túl rövid, túl kiszámíthatatlan, és túl kegyetlen ahhoz, hogy megalkudjak.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s