Találkozzunk ​Toscanában! (Paul Stuart 1.)

Tartalom:

“Paul ​Stuart, az elismert skót gasztroszakértő lába alól kicsúszik a talaj, amikor a barátnője egyik napról a másikra faképnél hagyja. A férfi úgy dönt, hogy szerkesztője javaslatára legújabb szakácskönyvét Toscanában fejezi be, hátha a levegőváltozás (no meg alkalomadtán egy kis szarvasgombás tészta és egy üveg vörösbor) meggyógyítja összetört szívét, és az alkotói válságból is kihúzza. De amikor Paul megérkezik Olaszországba, nem egészen úgy történnek a dolgok, ahogy várta… A félresikerült autókölcsönzés után nem marad más választása, mint buldózerre pattanni, az idilli Montalcinóba vezető útja során azonban a szokatlan járműnél sokkalta nagyobb meglepetések is érik. Miközben kellemesen lubickol a toszkán vidék csodás látnivalóiban és ízeiben, a legkülönbözőbb alakokat sodorja elé a sors – köztük egy fiatal amerikai nőt, aki megdobogtatja a szívét.”Könnyed kis nyári olvasmány, ami kikapcsolt és megnevetett.

Első könyvként az írótól egyáltalán nem tudtam mire is számíthatok. Sokáig húztam is, mert amikor legelőször megláttam a könyvesboltban, nem is vettem meg, csak nemrégiben. De egyáltalán nem bántam meg.

Olaszország és a gasztrológia mindig is nagyon közel állt valamiért a szívemhez és itt sem panaszkodhattam, ugyanis a könyvből még egy kis ízelítőit is kapunk a Toszkán ételekről. Akit érdekel az itáliai konyha, annak mindenképpen érdemes beszereznie, de annak is, aki imádja a jó humorral és egy kis kalanddal megfűszerezett nyári olvasmányokat.

Kalandos és igazán vicces, az elejétől a végéig nevetni lehet a lehetetlen helyzetein, de ugyanakkor gyönyörködni is lehet benne hiszen varázslatos helyekre repít el minket.

Sajnos nem igazán tudok róla mást írni. Nyári kis limonádé, ami érdekes és élvezetes egyben.

Kedvenc idézetem a könyvből:

“Néha a legfontosabb dolgok ott vannak az orrod előtt, csak nem veszed észre őket. Végül akkor esik le a hályog a szemedről, amikor távol vagy az otthonodtól, például egy kis toszkán faluban, ahol szokatlan és rendkívüli dolgok történnek. És ráébredsz, milyen gazdag és értékes az élet.”


5/4,5

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s