Marilia ​bonbonjai

Taralom:

“Egy fantasztikus történet egy nem mindennapi lányról, aki az őt ért sok kudarc ellenére is bátran kitart az álmai mellett. Mindeközben a gyönyörű Toszkán táj és Firenze szépségei, a helyi ízek ínycsiklandó kavalkádja, és az írónőtől már elválaszthatatlan szerelmi szál teszi lebilincselővé a történetet. Egy igazi 4:1-ben instant könyv, amelyben megtalálható a szerelem, sok-sok édes bonbonrecept, csodálatos útleírás és egy komplett motivációs tréning. Hát kell ennél több? Nem csak az álmaikért harcba szálló igazság harcosai számára nélkülözhetetlen ez a regény, hanem a gourmet-k, az utazni szeretők és a mély érzelmeket megélni vágyók könyvtárából sem hiányozhat a Marilia bonbonjai.”Csodás borító, csokoládé, receptek és Olaszország? Kell ennél több több?

Sajnos igen, de még mennyire, hogy kell.

Másodjára kezdtem bele ebbe a történetbe, másodjára akartam neki adni még egy esélyt, mert úgy éreztem ez lehet az én történetem. Am8ben csokoládé és Olaszország van, azt csak szeretni lehet nem?

Sajnos kissé csalódtam benne, bár azt meg kell hagyni a tájleírások, a sütemények és csokoládék valóban varázslatosak, de maga a történet nagyon laposra sikeredett és kissé erőltetettnek.

Ismét nem tudtam végig olvasni és most azt hiszem sokkal hamarabb is hagytam félbe, mint néhány évvel ezelőtt.

Ami eléggé aggasztó, mert lehetne egy baromi jó történet is, amit folyton-folyvást csak újra szeretnék olvasni. De a történt unalmas, nem halad hiába akar az írónő belecsempészni egy kis kalandot és rejtélyt, egyszerűen nem jön át az egész és nagyon gyerekesnek hat.

A főszereplőnktől majdnem kikeltem magamból. Egyszerűen egy annyira bugyuta, hülye szőke, hogy az már fájt.

Egy ilyen példát hozok csak. Kávéval, narancslével és paradicsommal kezdeni az első Firenzei napot. Csak én tudom, hogy ez egy tökéletes recept arra, hogy nem biciklizni fog egész nap, hanem a wc-n ülni? Már bocsánat. És ebből sajnos nem csak egy volt, ahogy a folytonos nyavalygások sem akartak szűnni. Ami még nagyon felhúzott vele kapcsolatban az a szelfizése az erkélyen… Persze én is szeretek fotózni, de ez a folyamatos szelfizgetés nem csak egy kitalált karakternél, de a való életben is fel tud hízni. Hát, ha még csücsörítenek is hozzá…

Mindegy erről ennyit.

A másik az a nyelv…

Mivel a főszereplőnk magyar és csak magyarul, illetve olasz és angol keverékével beszél, ahogy ő állította, kissé ijesztő volt az egész. Hogy az istenbe fog boldogulni egy idegen országba, ha még angolul is csak makogni tud. Megjegyzem az Activity jó választás, de azért egy ponton már az is vér ciki. Ja és akkor milyen érdekes, hogy Firenzében majdnem mindenki beszél magyarul… Esküszöm én sehol nem olvastam azt, hogy éppen átváltott volna angolra, vagy esetleg más és mindenkihez úgy ment oda, h9gy perfekt volt magyar nyelvből. Rendben, hogy kicsi a világ és magyarokkal a világ minden táján képes összefutni az ember, de azért ez nevetséges… A legutolsó csokoládé árussal is simán elkezdett beszélgetni. De nem tudom, hogy most akkor tényleg angolul makogott volna oda neki valamit, vagy angolul, mert a párbeszédek olyan szépen le voltak írva magyarul, hogy szerintem még az írónő is megfeledkezett arról, hogy a magyar az sajna nem világnyelv. És ez azért eléggé ciki szerintem.

Egy szóval semmi sem tudott megfogni ebben a történetben, még a csokoládé sem, pedig én édesség függő vagyok!!! És ezt nagyon tudom sajnálni, mert lehetet volna egy tényleg nagyon jó és olyan történet, amibe éhesen nem szabad belekezdeni. És hiába a könyv végén lévő receptek, ez sem adott hozzá sok plusz pontot.


Marilia egy esetlen idióta volt, egy szőkeség, akit komolyan sem lehet venni. Borzalmas és nagyon idegesítő szereplő, aki azt hitte minden bonyodalom nélkül el tud utazni egy teljesen ismeretlen országba, úgy, hogy gyakorlatilag nem beszél semmilyen nyelvet sem, a sajátján kívül. Ez egy kész vicc…

Kedvenc idézetem a könyvből:

“Mert a meghitt hangulathoz három dolog kell: csokoládé, kávé és egy jó könyv.”


5/2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s