Az élet receptje

Tartalom:

“Négy nő érkezik Szicília egyik kisvárosának főzőiskolájába. Moll az ínyenc blogger. Tricia a befutott ügyvédnő. Valerie a friss özvegy. Poppy az elvált ingatlanügynök.
Luca Amore, a főzőiskola vezetője igazán sármos férfi. Azt hiszi, ez a tanfolyam is olyan lesz, mint a többi. Már eltervezte a menetrendet: hagyományos recepteket tanít a nőknek, és bemutatja a környék legjobb csokoládéműhelyeit, borászatait, pékségeit.
Még egyikük sem sejti: mire az olasz kaland véget ér, nem csak a dél-olasz konyha titkaira derül fény, hanem mindnyájuk élete megváltozik.”

Kóstolj bele!

A könyv mag egy utazás nem csak fizikailag, hanem az ételek birodalmába is elrepít minket.

Mindig is el szerettem volna jutni Olaszországba valahogy mindig oda vágytam a világon a legjobban, hiába voltam kiskoromban már többször is Velencében, biztos vagyok benne, hogy még számtalanszor vissza szeretnék oda menni, bejárni egész Olaszországot, végig kóstolni, bel kóstolni, átélni.

Főzőiskolába pedig azonnal mennék is!!!

Egyébként, ha valakit érdekel van is kint egy magyar pár, főzőiskolát csináltak. Itt van a facebook link hozzá, hátha valaki kedvet kapna és elmenne. Én biztos egyszer el fogok.

Link:

Egyébként a könyvel teljes mértékben meg voltam elégedve, tökéletes nyári olvasmány, imádtam minden sorát. És nagyon igaz az a felszólítás, hogy ÉHESEN NE KEZDJ BELE. Nagyon tudom ajánlani azoknak, akik, mint én, imádják az olyan könyveket nyáron, amik könnyed romantikusak és tele vannak ételekkel, élményekkel és jó karakterekkel.

Igen jók voltak a karakterek, nem slamposak, szép kidogozottak és érdekesek. Igaz egyik karakter sem nőtt igazán a szívemhez, mindegyikben találtam valami olyat, ami nekem nem tetszett benne, mint emberben, de egyébként szerintem nagyon jók voltak.

Egyébként a könyvel teljes mértékben meg voltam elégedve, tökéletes nyári olvasmány, imádtam minden sorát. És nagyon igaz az a felszólítás, hogy ÉHESEN NE KEZDJ BELE.

Nagyon tudom ajánlani azoknak, akik, mint én imádják az olyan könyveket nyáron, amik könnyed romantikusak és tele vannak ételekkel, élményekkel és jó karakterekkel.

Igen jók voltak a karakterek, nem slamposak, szép kidogozottak és érdekesek. Igaz egyik sem nőtt igazán a szívemhez, mindegyikben találtam valami olyat, ami nekem nem tetszett benne, mint emberben, de egyébként szerintem nagyon jók voltak.

Bár az nem igazán tetszett, hogy szerintem a történet nem lett teljesen vége, vagyis néhány szereplőt nézve egyáltalán nem. Úgy érzem ennek még nincs itt a vége és eléggé lezáratlannak tartottam az egészet. Sok mindenre nem derült fény és sok szál nem lett elvarva sem. Ez kissé zavart is benne. Szerettem volna, ha a szereplőknek a jellem fejlődése is sokkal jobban kialakul az egész történetben és annak is kapunk egy lezárást.

Sajnálom, hogy ez nem történt meg, mert így lett volna számomra az egész teljes.

Mndenesetre én nagyon úgy éreztem, hogy a történetben s9kkal nagyobb hangsúlyt kapnak az ételek, amivel nekem nincs bajom, de azért egy kicsit jobban ki lehetett volna ezt dolgozni. Nekem csak a karakterekkel voltak problémáim és az ő lezáratlan ügyeikkel.

Örültem, hogy akár még így képzeletben, de eljutottam Olaszországba ebbe a festői kis városba.

Köszönöm az élményt!

5/4

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s