A ​Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara (Tüskék és rózsák udvara 1.)

Tartalom:

“A tizenkilenc éves Feyre az erdőben vadászva megöl egy farkast, ám nem sokkal ezután egy másik szörnyeteg bukkan fel, aki jóvátétel gyanánt magával hurcolja egy olyan baljós és mágikus vidékre, amit a lány csak a legendákból ismer. Feyre hamar rájön, hogy fogvatartója valójában nem állat, hanem Tamlin, egyike azoknak a halálos és halhatatlan tündéreknek, akik egykor a világ felett uralkodtak.

Tamlin birtokán Feyre jéghideg gyűlölete forró szenvedéllyé alakul át, és ez az érzés felperzsel minden olyan hazugságot és figyelmeztetést, amit neki a tündérek csodálatos, ámde veszedelmes világáról korábban mondtak. Azonban a tündérek birodalma felett egyre nő egy ősi, gonosz árnyék és Feyre-nak kell megtalálnia a módját, hogy feltartóztassa… vagy örök pusztulásra ítélje Tamlint és világát.”

Azt hiszem megvan a nekem való Pötty!!!

Már Hercz Júlia – Arany és Ónix című regényében is észrevettem, hogy egyszerűen képtelen voltam letenni, mert a könyv azt nyújtotta nekem amit szerettem volna! Szerelem, erotika, kaland, baromi jó világfelépítés, élevezetes események, borzongató és néhol azért kissé ilyesztő részek! Ez kell nekem!!!!! Ha olvasok egy fantasy könyveg vagy sorozatot, mindig ezt keresem benne! Ne tudjam letenni! Legyen annyira pörgős, élvezetes és esemenydús az egész, hogy ne akarjam félbehagyni a következő fejezetnél, mert tudni akatom mi lesz a következő oldalon!!!!

Ez persze nem azt jelenti, hogy a többit nem szeretem! Azokat is imádom, csak ők másmilyen élvezetet nyújtanak nekem, de pont ezt szeretem bennük annyira! Az összes Pöttyöt nagyon szeretem, de úgy látszik ha valami igazán pörgős és lehetetlen fantasy-ra vágyom, már nem csak egy Vörös Pöttyöt veszek le, hanem bátran nyújtom a kezem a Zafír felé is.

Bár őszintén megnondom kissé féltem ettől a sorozattól!

Tündérvilág, ami kegyetlen és veszélyes, ráadásul az egésznek a közepébe egy halandó lány csöppen be?

Nem is merős ez egy picit?

Sajnos Holly Black írónő, Kegyetlen herceg című kötetére emlékeztetet amikor még csak hallottam róla. A Kegyetlen herceg könyv elolvasása után azt hittem végleg elvette a kedvem a fantasy regényektől. Hiába volt sokak által közkedvelt és éljenezve, nekem a könyv maga annyira száraz és érdektelen volt, hogy alig tudtam végig olvasni. Szenvedtem vele rendesen.

Itt találhagjátok róla az értékelésem:

https://mctothh.wixsite.com/mertolvasniminigjo/post/the-cruel-prince-kegyetlen-herceg

Na, de ez a könyv!!!!!!!!!!

Messze túlszárnyalta minden elképzelésem!!!!

Kezdjük azzal, hogy a világfelépítés szerintem nagyszerűen van kivitelezve! Nem zúdítanak rögtön minden a nyakunkban, hanem ahogy a főszereplő, mi is lépésről, lépésre ismerjük és fedezzük fel ezt a veszélyes, de ugyanakkor elképesztő helyet!

Ja és nem sok az információ! Nem tudunk meg felesleges dolgokat, mint a Kegyetlen hercegben, hogy az írónő még azt is leírta milyen a házimanónak a bolhájának a nékikéjének az élete… (Ez nem szó szerint volt mondjuk benne.) De ott egyszerűen feleslegesen volt sokkal több haszontalan információ, ami semmi mást nem adott hozzá a történethez, csak plusz fejezeteket…

De itt!!!!

Egyszerűen hihetetlen milyen jól fel volt építve maga az egész könyv, kezdve a szereplőkön át, egésgen a kisebb nagyobb csavarokig.

Én nem bírtam letenni, mert mindegyik oldalon történt valami. Sőt! Minden sorban! Egyazerűen ezt a könyvet nem lehetett unni, mert itt még az is érdekes és hihetetlen volt, ha csak leültek a fűbe és bámultak maguk elé. Az írónő pedig ezeket a “pihenő” részekete éppen csak annyira nyújtotta meg, hogy legyen időnk levegőt venni, valami újabb előtt. Hihetelne, hogy ettől is milyen erős lett az egész!

Összességében imádtam! Kellően izgalmas, vad és meglepetésekkel teli! Az elejétől a végéig csavaros és letehetetlen. Nagyon várom már a következő részt és kíváncsi leszek az írónő Üvegtrón sorozatára is!

Kedvenc idézetem a könyvből:

“Van ki végig engem keres, aztán sosem látjuk egymást.

A másikat megcsókolom, ő meg belén törli lábát!

Van, ki okos, igazságos, talán neki kedveskedek?

Nem, én a bátrakat, merészeket áldom meg.

Nem tagadom, velem lenni gyengéd, finom érzés,

Csak ha alábecsülnek, nehéz engem legyőzni.

Ha odaütok, hatalmasat csapok!

De ha ölni akarok…. akkor lassan haladok!”

Mi vagyok????”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s