Tüskék és rózsák udvara sorozat, SPOILERES vélemény

VIGYÁZAT!!!!

A VÉLEMÉNY SPOILERT TARTALMAZ!!!!

Ha el szeretnéd olvasni a spoiler mentes véleményt a sorozatról kattints ide:

Innentől kezdve SPOILER VESZÉLY!!!!!

Kezdjem ott, hogy a sorozattól eldobtam az agyam, leesett az állam és még mindig sehol sem találom???

Nem viccelek, ez a sorozat mindent adott nekem amire csak vágytam az első résztől kezdve az utolsóig, bár azzal a bizonyos utolsó résszel, ami igazából csak egy kiegészítő kötet, vannak némi fenntartásaim, de majd azt is kifejtem.

Lényeg, a lényeg, hogy imádtam, mert egyszerűen az összes rész az elsőtől az utolsó lapig nem engedett el, nem hagyott nyugton, folytan jöttek a fordulatosabbnál fordulatosabb részek, események, cselszövések és szerintem a sorozat résztől-részre egyre jobb és jobb lett.

Na, de hol is kezdjem????

Az első rész egy szép kis előétel volt számomra ami felnyitotta a szemem, hogy igen még vannak igazán pörgős és cselekmény dús tündérvilágban játszódó fantasy történetek, amiktől nem alszom el az első oldaltól kezdve.

Folyamatosan fenntartotta az érdeklődésem és a kíváncsiságomat, hiszen lehetett tudni, hogy az első rész még csak a felhozatal.

De milyen felhozatal volt!!!!!

Imádtam megismerni az egész új világot, a történetét és a szereplőket, újabbnál újabb információkat megkapni és a vége…

Feyre-e minden tiszteletem. Hihetetlen, hogy mire volt képes csak azért, hogy megmentse a szerelmét és egy egész országot, pedig még csak halandó volt!!!!! Semmi ereje nem volt, egy főtündérrel harcolt, kiállta a próbákat, úgy hogy csak az eszére és az ügyességére támaszkodott. A szememben akkor nőtt igazából a legnagyobbat. Már az elejétől fogva tudtam, hogy egy nem mindennapi lány, de amikor végzett a próbákkal és megmentette a birodalmat, hát le a kalappal előtte. Teszem hozzá, hogy mindezt úgy tette, hogy azok sem voltak képesek semmit tenni, akiknek varázsereje volt, ő meg halandóként elintézte a dolgot!!!! Le a kalappal előtte.

Aztán a második részben fejest ugrottunk a mindenbe is. Feyre képességei kicsit ijesztőek voltak az elején, de végül sikerült neki pár dolgot elsajátítania. Itt jegyzem meg, hogy Talmin-on én már az első részben átláttam. Már akkor tudtam, hogy igazából ő nem szereti Frey-t mert csak azt a lányt látta benne aki megmenti és ezért ragaszkodott hozzá annyira. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mikor az első részben Frey után ment és leteperte, majdnem az egyik falnál ba… meg. De érdekes, hogy addig a kisujját sem mozdította meg, amikor meg meglátta milyen ruhában van és kinek az oldalán. egyből le akarta teperni és még csak nem is azért mert védte volna… Majd kibújt teljesen a szög a zsákból amikor kiderült Frey mit is hordoz magában. Talmin semmi áron sem akarta elengedni a drága kis tenyéssz kancáját, hiába tudta szerintem, hogy Feyre nála szó szerint haldoklik. Szóval ennyit Talmin-ról…

Amikor pedig megtudtam, hogy Rhsy igazából milyen „ember”!!!!

Na nekem attól koppant egy hatalmasat az állam.

Az első részben nem láthattunk túl a szándékain és azt hittem ő végig egy negatív szereplő lesz, de ahhoz képest rendesen meglepett azzal, hogy mikre volt képes azért, hogy megvédje a népét és igazából ezekkel Feyre-t is. Hatalmasat nőtt a szememben, hiszen ő nem tette karba a kezét mint a legtöbben és bár látszólag behódolt, sosem a saját érdekeit tartotta szem előtt és nem csak a népéjét! Hihetetlen egy ember és én ezért nagyon megszerettem.

Az újabb szereplők pedig…

Egyszerűen imádtam őket!!!!

De most tényleg ezt a társaságot!!! Felfoghatatlanok és ahogy egyre jobban megismertük a történetüket úgy lopták be magukat a szívembe, mert egyszerűen ezt a családot nem lehet nem szeretni!!!!

És akkor a harmadik rész…

Te jó Anya, Te jó Üst mi volt itt. Csak kapkodtam a fejem, hogy egyáltalán megértsem éppen mi is történik. Ki, hogy, merre, meddig. Az egész könyv egy hatalmas tornádó volt ami pusztított. Engem legalábbis megvett kilóra!!! Egyszerűen pusztító volt az egész és valami hihetetlen.

De aztán jött a kiegészítő kötet. Na ezt inkább nevezném egy karakter dráma könyvnek, mivel alig történik benne valami. Mindenki készül a nagy ünnepségre és… Hát igazából ennyi. Az illér táborokban mozgolódások vannak, nincs már meg a fal, Frey nővérei ki vannak borulva, egy kis menekülés, pici dráma és élvezet, de igazából ez a kis könyv semmit nem zár le. Egyetlen szálat sem var el, amiket a sorozat előző kötetei felvetettek, ráadásul csak még többet felvet inkább. Igazából nagyon jó kis kiegészítő rész, mert a karakterekről nagyon sok mindent megtudhatunk és külön tetszik, hogy végre nem csak egy szemszögből láthatjuk kibontakozni a cselekményt, hanem úgymond személyesen is mindenkit kicsit jobban megismerhetünk, jobban kinyílnak nekünk.

És akkor jöjjön az összegzés!

Kedvenc részem: Harmadik!!! Itt hágott a tetőfokára minden. Tökéletes volt minden téren!!!

Nem annyira kedvenc rész: 3,5. Jó volt, de azért nem sok mindent adott.

Sorrendben:

– 3. rész!!! Egyértelmű.

– 2. rész. Már közelített a harmadik rész királyságához, de kicsit le volt maradva.

-1. rész. A harmadikhoz képest kicsit vontatott, de ez is nagyon jó.

– 3,5. rész. Hát azt azért sajnálom…

Kedvenc szereplők: Mor!!!!! Cas és Az. Imádom ezt a triót, egyszerűen megunhatatlanok. Amren-t is nagyon imádtam, igazi egyéniség.

Legutáltabb karakter: Talmin. Nekem már az elejétől egy unszimpatikus karakter volt. Sosem hittem el, hogy szereti Feyre-t és szerintem megérdemelt mindent, hiába mentettem meg Feyre-t, az alól amiket művelt nincs menekvés, csak azért mert vissza akarta kapni a tenyéssz kancáját azért csinálta. Én nagyon remélem, hogy nem lesz neki szép befejezése. Főleg azért mert amondó vagyok, sőt nem is nagyon szeretem, ha mindenki végtörténetét happy end-ként írják meg. Sajnos az életben sem van mindig így és szerintem ezáltal a történet sokkal életszerűbb.

Legrosszabb halál: Takács. Komolyan egy ősi Istent egy nyaktöréssel és utána a naga kutyák elé vetésével, így elintézni. Szerintem ez nagyon nem volt méltó halál neki.

Legszívfájdítóbb halál: Rhsy. Na ott még én is elsírtam magam.

Legdurvább rész: Amren visszaváltozása. Esküszöm azt a részt úgy olvastam, hogy egyszerre izgultam és féltem. Folyamatosan az járt a fejemben, hogy azt mondta nekik, hogy nem fog rájuk emlékezni és őket is el fogja pusztítani. Szerintem még el is fehéredtem, ahogy vártam, hogy na most ebből mi is lesz. Esküszöm ennél a résznél jobban izgultam mint bármelyik másiknál.

Lezárás: Hol a következő rész??? És ezt most nem csak azért mondom, mert ennek nem lehet vége, hanem azért is mert ennek ÍGY nem lehet vége. Tényleg az egyik legjobb sorozatot lezárni egy kis kiegészítő kötettel, ami semmilyen szálat nem varr el, ráadásul még több kérdést feltesz mint amennyit megválaszol ami kicsit idegesítő és elszomorító is.

Összességében pusztító volt az egész, de nagyon jó értelemben. Minden sorát imádtam!!!!

Kötelező olvasmány mindenkinek aki imádja a fantasy világokat, nem riad vissza egy kis erőszaktól és szereti az eseménydús sztory-kat.

Kedvenc idézeteim a könyvekből:

“Van ki végig engem keres, aztán sosem látjuk egymást.

A másikat megcsókolom, ő meg belén törli lábát!

Van, ki okos, igazságos, talán neki kedveskedek?

Nem, én a bátrakat, merészeket áldom meg.

Nem tagadom, velem lenni gyengéd, finom érzés,

Csak ha alábecsülnek, nehéz engem legyőzni.

Ha odaütök, hatalmasat csapok!

De ha ölni akarok…. akkor lassan haladok!”

„– A csillagokra, mert meghallgatnak bennünket, és az álmokra, amik teljesülnek.”

“– Mindenkinek vannak sebei – mondta Mor –, még ha kívülről nem is látszanak.”

“– Mindenkinek vannak sebei – mondta Mor –, még ha kívülről nem is látszanak.”

“– Mindenkinek vannak sebei – mondta Mor –, még ha kívülről nem is látszanak.” “-Az áldott sötétségre, amiből születtünk és ahová visszatérünk.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s