Mrs. ​Jeffries főzni kezd (Mrs. Jeffries 7.)

Tartalom:

„Minerva Kenny imádnivaló nőszemély, de sajnos hajlamos „kölcsönvenni” csinos apróságokat. Mentségére szóljon, hogy néhány nap múlva visszacsempészi az elcsent tárgyat a jogos tulajdonosnak. Amikor William Barrett, a sokak által gyűlölt, londoni üzletember rájön Minerva kínos kleptomániájára, zsarolni kezdi a nőt. Ám nemsokára holtan találják a zsarolót a dolgozószobájában.

Minerván kívül tucatnyi más embernek lett volna indoka eltenni láb alól a gonosz üzletembert. Sőt, módja is! A dolgozószoba nyitott ablakán bárki bejuthatott a lakásba, hiszen a felújítás alatt álló épület állványain szimpla ügy felmászni. De csak Mrs. Jeffries, a briliáns agyú házvezetőnő jön rá, ki volt a valódi tettes.

A sorozat minden kötete önálló detektívtörténet.”

Remélem nem a befejező rész!!!!!

A sorozat következő része is számomra ugyan olyan élvezetes volt mint a korábbi részek, sőt talán most ez egy picit jobban is tetszett, mivel sokkal izgalmasabbnak találtam az előzőeknél, a karaktereket pedig jobban megismerhettük és nem csak a nyomozás szála ment tovább, hanem az ő életük is.

Szerintem egy nagyon aranyos és élvezetes rész volt ez is, viszont az nagyon zavar az egészben, hogy bár igaz a szereplők itt egy kicsivel nagyobb figyelmet kaptak, mégsem akkorát, amit eredetileg is kiérdemeltek volna. Mert velük kapcsolatban azért még pár dolgot olvastam volna nagyon szívesen.

Kedvenc idézetem a könyvből:

„– Maga meg a felügyelő feltűnően jól kijönnek egymással.

– Valóban – értett egyet Ruth, aki úgy elpirul, mint egy kislány. – Csodálatos társaság! Vasárnap elmegyünk vonatokat nézni! Hát nem izgalmas?

Éppen annyira tűnt izgalmasnak, mint azt nézni, hogy nő a fű, de Luty nem akarta megsérteni az asszonyt.”

Mrs. ​Jeffries (spoiler mentes vélemény)

Akik Instán szavaztak arra, hogy ebből a sorozatból egy spoiler entes véleményt hozzak össz, nem mondom, rendesen feladták nekem a leckét.

Alapból is elég nehéz egy könyvről, úgy véleményt írni, hogy ne lőjek le róla semmit, de ugyanakkor ne csak folyamatosan azt mondjam milyen jó, vagy éppen nem jó. Hát még egy sorozatnál…. De köszönöm mindenki szavazatát és most jöjjön a spoiler mentes kritika!!!!

Néhány évve ezelőtt olvastam már ezt a sorozatot, de akkor csak az első két részét és már akkor megkedveltem. Nem egy hatalmas nagy dolog az egész, mégis a kis egyzserűsége és bája miatt rögtön belopta magát a szívembe, ahogy a harmadik rész is.

A lapból imádom a nyomozós történeteket, (igen, nagy Sherlock Holmes fan vagyok) és főleg, hogy ebben a korszakban játszódik a törénet, azt hittem az agyam eldobom. Jó, hangsúlyozom, a kötetek nem egy olyan olvasmányok, amik az elolvasások után hatalmas és mindent elsöprő élményt nyújtanak, de kellemesek és viccesek a maguk nemében ami szerintem elismerésre méltó. Nem egy túl bonyolult történet, vannak hibái, de szerintem aki vágyik egy könnyed kis nyomozásra és szereti ezt a korszakot, annak így is nagy élményt fog nyújtani.

Kedvenc idézetem a sorozatból:

“Vélekedése szerint az emberi természet az egyetlen változatlan dolog a folyton változó világban.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s