Mrs. ​Jeffries és a halott orvos (Mrs. Jeffries 1.)

Tartalom:

„Ha Miss Marple házvezetőnő lenne, úgy hívnák: Mrs Jeffries.

A külföldön nagy sikerű sorozat főszereplője az okos, csavaros eszű Mrs Jeffries. Remek logikájával és elsőre ártatlannak tűnő kérdéseivel minden gyanús esetben rávezeti munkaadóját, a kedves, naiv, ám sajnos egyáltalán nem pengeagyú Whiterspoon felügyelőt a helyes megoldásra. Ráadásul Mrs Jeffries mindig készen áll egy kis saját detektívmunkára, hogy elősegítse a felügyelő nyomozását.

Amikor holtan találják Dr. Slocumot az elegáns rendelőjében, úgy tűnik, véletlen baleset érte az elismert londoni orvost. Csakhogy Mrs Jeffries szerint egyes körülmények meglehetősen rejtélyesek. Miért a hátsó ajtón keresztül érkezett látogatóba Dr. Hightower az elhunyt kollégához? Mi történt pontosan az előző szombaton Mrs Crookshank teadélutánján? Mit titkol Mrs Leslie francia szobalánya? És kinek állhatott érdekében mérgező gombát csempészni az orvos vacsorájába?”

Egy igazán jó történet, amely nem a legbonyolultabb, de szórakoztató és érdekes.

Imádom az ebben a korban játszódó történeteket, legyen az bármilyen műfajú is. Valahogy ebbe a korba én beleestem és nem is akarok belőle kijönni.

Régebben olvastam már ennek a sorozatnak az első és második részét, és bár már újra olvasva nem hoz akkora durranást, hiszen tényleg egy nagyon egyszerű krimiről beszélünk, nem túl sok csavarral, de annál érdekesebb és élvezetes karakterrel, mégis imádtam minden sorát.

Azoknak ajánlom inkább akik egy szerű kis könyvet szeretnének olvasni, olyat, ami leköti őket, megnevetteti, de nem borzasztja el őket ettől a műfajtól, krimi kezdőknek javaslom és azoknak akik úgy mint én, imádják ezt a korszakot.

Kedvenc idézetem a könyvből: “Vélekedése szerint az emberi természet az egyetlen változatlan dolog a folyton változó világban.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s