Mesterkulcs (Winie Langton történetek 1.)

Tartalom:

“Winie Langton a 2900-as évek New Yorkjában él, száz évvel az ötödik nagy világégés után. Egy nagy és befolyásos tolvajcsalád leszármazottja, akit már egészen kiskorától apja tanított a mesterség fortélyaira. Ebből kifolyólag Winie már kamaszként jobban verekszik, mint a fiúk többsége és mindent tud a fegyverekről. Amikor a legendás Mesterkulcs felbukkan a városban, a Langton család azonnal a nyomába ered, s természetesen Winie-re is fontos feladat hárul a titokzatos műtárgy megszerzésére kiötlött akcióban…”

Vérpezsdítően izgalmas!

Még sosem olvastam steam punk történetet és ez az első könyvem az írónőtől, de nem okozott csalódást! A stílust mindig is imádtam és lenyűgözött, így kétségem sem volt a felől, hogy elolvasom-e a sorozatot. Már maga az ötlet is nagyon eredeti, hát még ez a tolvaj család. Lényegre törő, őrült, fordulatos és vicces. Imádtam!

Bár amikor megláttam a könyvet, hogy milyen kis vékonyka kicsit megijedtem, hogy talán túl összecsapott lesz az egész, de ahogy mondani szokták nem a méret a lényeg!

Imádtam ezt a világot amit az írónő felépített és bár még az első könyv által csak kis betekintést kaptam, lenyűgözött és megfogott.

Imádtam a harcias és felkészült Winie-t, aki belevaló és vagány, bár senki na adjon rá több rétegnyi ruhát!

Nagyon kíváncsi vagyok a történet további részeire!

Kedvenc idézeteim a könyvből:

“A becsület olyasmi, amit utólag már nem tudsz visszaszerezni, és ha elveszíted, az egy életre megbélyegezhet.”

“Az egészséges gyanakvás még nem ölt meg senkit.”

“– Azt akarjátok, hogy lánynak öltözzek? – a hangom magas és vékony lett az iszonyattól, kivert a jeges veríték, mikor elképzeltem azt a sok kényelmetlen, hosszú és teljes mértékben funkciótlan ruhadarabot magamon. Könyörgő tekintetem körbejárattam állítólagos szeretteim kárörvendő ábrázatán. Hát ezt nevezik családnak? Ezt?!”

“Rám ne terítsd a kabátodat, rám ne terítsd!

Rám terítette a kabátját. El kellett nyomnom egy kelletlen sóhajt, és a vágyat, hogy lerázzam magamról. Semmi sem dühített fel jobban, mint mikor úgy bántak velem… nos, mint egy nővel. Apám nem így nevelt.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s