Megtörtek

Tartalom:

„Egy fájdalmasan őszinte és szívszorító történet, amelyet az élet ihletett.

Dása Szmirnova komoly versenytáncos múlttal a háta mögött diplomás táncpedagógus lesz. Angyali szépség, ám a lelke fagyos, mint a tél. Magyarországra költözik, ahol az orosz rutint követve, vasszigorral neveli tanítványait. Anyagi jóléte és szakmai tudása miatt azt hiszi, neki mindent szabad. Szembemegy a magyar oktatási rendszerrel, nem törődve növendékei szüleivel sem. Kezelhetetlen természet, mígnem váratlanul megismerkedik egy szeretetteljes férfival.

Oroszi Hunor gyötrelmes gyermekkora után Istennel a szívében kezd új életet. Agyontetovált, kigyúrt testű drogterapeutaként, őszinte elhivatottsággal segíti a régi önmagára emlékeztető, szerencsétlen sorsú gyerekeket a kiskorúak drogrehabilitációs intézetében. Melegszívű férfi, mígnem véletlenül találkozik egy kemény lelkű, elutasító nővel.

Két külön világ: társadalmi különbségek, ellentétes oktatási normák, eltérő vallási nézetek. Mégis mindketten szerelemre ébrednek.

Vajon képes lesz ez a két megtört lélek kézen fogva elindulni a gyógyulás útján?”

Könyörtelenül gyönyörű!

A könyv feltárja előttünk az őszinte igazságot, szókimondó stílusával, pedig felnyitja az olvasó szemét, de betekintést enged abba a valóságba is amiben nap-mint nap élünk és megmutatja a valóvilág igazi arcát, mindezt egy csodás szerelem történetével, amely két olyan emberről szól akik két külön világban élnek, mégis elmosódnak közöttük a határok és átadják a helyét a tiszta szerelemnek, amely minden mást elmos akár a tisztítótűz.

Az írónő második regénye megrengette az eget és a földet minden téren.

Minden témában felfeszíti a határokat és őszinte stílusban elmondja nekünk az igazságot, úgy ahogy talán eddig senki, így regény útján. A történetben azzal ellentétben, hogy én azt hittem csak a tánc világába enged majd betekintést, rendesen koppant az állam, amikor megmutatta nekünk a mai társadalmunkat, oktatásunkat, és azt, hogy sajnos mennyire elkorcsosult ez a világ!!!

Egy tükröt tart elénk az egész történet, amiben mindenki megláthatja saját magát és szembenézhet vele és így saját függőségünket fedezhetjük fel a sorok között, ami egyszerre mellbevágóan fájdalmas és élvezetes is egyszerre. Ez a kettősség pedig egyszerre teszi őrületessé és varázslatossá a könyvet.

Nem is kétség, hogy függővé tudsz válni tőle!

Hiszen nem csak a stílusa és szókimondósága fantasztikus annyira benne, hanem a felejthetetlen karakterek és karakterfejlődések amiket az egész könyvön végigkövethetünk, valamint azok a lélegzetelállító helyszínleírások például Orosz országról, vagy amikor két ellentétet, legyen itt a két fő karakterről szó, vagy az Orosz Magyar oldalról, szembeállítja egymással.

Az olvasó csak folyamatosan kapkodja a fejét a sorok között és néha muszáj megállni egy lélegzetvételnyi időre, hogy egyáltalán megeméssze az olvasottakat, a könyv végére pedig biztos kelleni fog neki egy-két nap mire felocsúdik a könyvből.

Köszönöm az írónőnek az újabb csodás alkotást!

Kedvenc idézetem a könyvből:

“Van, hogy meg kell halnunk a múltunkban, hogy a jövőnkben élhessünk.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s