Kötéltánc (Circus Monte-Carlo 1.)

Tartalom:

“Nézz ​a függöny mögé! Vajon mit rejt a vándorcirkusz titkokkal teli világa?

1987. NDK, Drezda

Simone Goldbach, a hatvanadik születésnapja felé közeledő elhervadt díva, a több generációra visszanyúló vándorcirkusz feje és mozgatórugója egy nyári estén megsúgja a legfiatalabb lányának, hogy minden vágya egyszer kiszabadulni a szocializmus ketrecéből és a családi vállalkozás nevéhez méltóan eljutni a híres monacói cirkuszfesztiválra.

A kötéltáncos Isabel a huszonévesek lángjával égve nem ismerve lehetetlent beavatja két nővérét, Antjét és Marinát is a tervébe, hogy miként juthatnának el az ékszerdoboz-államba. A sikeres küldetésnek azonban nagy ára van.

Mekkora áldozatot kell hozniuk a fiatal artistáknak, hogy esélyük legyen a nemzetközi megmérettetésre? Sikerül-e Matthiast, a lányok jóképű bűvész bátyját is rábeszélni a kockázatos útra? Hogy kerül a képbe egy magyar testvérpár, és milyen szerepe lesz Borbálának és Gergőnek a buktatókkal teli kalandban?

Palotás Petra legújabb történetével, a Circus Monte-Carlóval egy igazi, érzelmektől fűtött kétrészes családregényt kapunk. Egy több országon átívelő históriát, amely a nyolcvanas évek semmihez sem hasonlítható hangulatával különleges világba kalauzol bennünket. Egy könyvet, amelyben a cirkusz porondján éppúgy főszerepet kap a rettegés, a szenvedély és a szemfényvesztés, mint a politikában.”

Elvarázsol! Hol a következő rész?? Hogy lehet így vége??? Hol van a második rész??? Ebbe beleőrülök!!!!! Ismét egy olyan történet amitől teljesen padlót fogtam, kikeltem magamból és egyben ismét szerelmes lettem! Igen, ezt a hatást gyakorolta rám Palotás Petra legújabb regénye a Circus Monte-Carlo, amely ismét egy szívét melengető és egyben szívet összetörő alkotás lett. Először is innen is köszönöm az írónőnek és a kiadónak a bizalmat az előolvasással kapcsolatban! Egyszerűen eszmélet volt maga az egész történet, ugyanakkor felkavaró és magával ragadó! Imádtam az egészet, teljesen magával sodort és nem akartam belőle kijönni!!!! Mint valami drogos követelem az újabb adagom, vagyis a második részt!!!! Amire szerencsére nem kell sokat várni! Ez akkor is egy kicsit kínzás! Palotás Petra könyvei mindig is nagy hatással voltak rám és most ez a könyv sem kivétel ez alól, mivel a szerző újra egy olyan alkotással kápráztatta el az olvasóit, ami elgondolkodtatja, felkavarja és megsirattatja is egyben őket! Pontosan ezért is szeretem annyira! Továbbá nem csak egy teljesen új és ismeretlen helyre kalauzolt minket, hanem egy olyan élményt is kapunk általa, amelyet nem fogunk elfelejteni! Palotás Petra könyve pontosan ezt adja! Csodálatos és varázslatos történet, érdekes, karizmatikus és erős karakterek, valamint csodálatos helyszínekkel és leírásokkal, melyek által az olvasó egy teljesen egyedülálló élményt kap. Általuk pedig amikor végez a könyvvel nem annyi lesz, hogy csak leteszi és megrántja a vállát, majd el is felejti. Hanem el fog rajta gondolkodni, rágódni fog és számolni fogja a napokat, mire kijön a következő és egyben befejező rész! Köszönöm ismét Palotás Petra a varázslatos élményt! Kedvenc idézeteim a könyvből: “A láthatatlan ellenség a legveszélyesebb. Az akinek nem látod a dühöt a szemében és a fegyvert a kezében. Azy akinek a létezését csak az áldozatai mutatják.”

“Ne fald a könyveket! Inkább óvatosan ízlelgesd a szavakat. Ha túl gyorsan habzsolod a sorokat, lehet, hogy nem tud gyökeret ereszteni egy bölcs,fontos gondolat.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s