A ​Court of Frost and Starlight – Fagy és csillagfény udvara (Tüskék és rózsák udvara 3,1)

Tartalom:

“A ​remény még a legfagyosabb éjszakán is melegséget nyújt.

A téli napforduló egy hét múlva lesz. Még mindig újnak éreztem királynői szerepemet, és csak halvány elképzelésem volt hivatalos teendőimről.

Egy éve. Te jó isten! Rhys közel egy éve hajtotta be rajtam a megállapodásunkat, mert mielőbb ki akart engem szabadítani a mérgező Tavasz udvarából, és ezáltal megmenteni az összeomlástól kétségbeeséstől. Ha csak egy percet késik, csak a Jó Anya tudja, mi történt volna, és hol lennék most.

Eszembe jutott a párom, aki oly’ keményen és önzetlenül küzdött, pedig semmi reménye nem volt arra, hogy mi együtt leszünk.

Mind a ketten megküzdöttünk a szerelmünkért, a vérünket adtuk érte. Rhys meg is halt érte.

A Hybern elleni háború nem múlt el nyomtalanul Feyre, Rhys és barátaik életéből, mégis mindent megtesznek, hogy újjáépítsék az Éjszaka udvarát. A küszöbön álló téli napforduló kiváló alkalmat kínálna arra, hogy végre egy kicsit kikapcsolódjanak. Ám az ünnepi hangulat sem tudja visszatartani a múlt árnyékait. Miközben Feyre az Éjszaka úrnőjeként próbál helytállni, szembesülnie kell vele, hogy barátai sebei mélyebbek, mint hitte, és az udvar jövőjét is tönkre tehetik.”

Hol van a következő része??????????

Angolul is azt látom, hogy a sorozat lezárult, de a könyvben azt írják, a sorozat folytatódik!!!!!

Engem megölnek!!!!!! Nem lehet így játszani az idegeimmel!!!!!

Bár ez a rész is jól sikeredett, érezhető rajta, hogy csak egy kiegészítő kötet, ami sajnos szinte semmit nem zár le, csak meg több kérdést vet fel.

Nagyon jó volt a többiek szemszögébe belelátni végre, megtudni ők milyenek is valójában, mik a titkaik, félelmeik, ez a könyv igazából egy karakter könyv volt, de érdemleges dolog nem igazán történt benne, csak fokozta a feszültséget tovább, de nagyon úgy tűnik, vagyis remélem nem hiába, mert nem tudom lesz-e akkor most következő rész vagy sem. Ami egy kicsit idegesít, mivel ha nem lesz, hiába hozta be az írónő az újabb szálakat, fordulatokat, csavarokat az előző kötetekben is, amiket ott nem zárt le és itt sem. Nem tudhatunk meg többet és sosem tudjuk meg azoknak a végét.

Itt van például ennek a vége. Spoiler nélkül mondom, hogy akkorát robbant, hogy csak fogtam a fejemet és nagyon kíváncsi lennék, mi lesz ennek a vég kifejlettje.

Nagyon remélem, hogy hallani fogunk még a következő kötetekről.

Ti esetleg tudtok már valamit?

Kedvenc idézetem a könyvből:

“- Az áldott sötétségre, amiből születtünk és ahová visszatérünk.”

A rabság gyönyöre

Tartalom:

„Egyszerű nyaralásnak indul az egész, ami rémálommá válik.

Egy barátnő. Egy ház. Ahol semmi sem az, aminek látszik.

Egy titkos buli, ahol Aisha elveszíti a legfontosabbat.

A szabadságát.

Az élete már nem az övé, más rendelkezik vele.

Olyan életet kell élnie, amit nem ő választott, hanem amibe belekényszerítették.

Minden napja szenvedés, amiből egy kiút látszik.

Ám a pokolból nem ilyen egyszerű a menekülés.

Egy majdnem tragikus találkozás mindent megváltoztat, szabadságának kulcsa Roman Raine kezébe kerül. Egy olyan férfi kezébe, akihez még vonzódni is veszélyes.

Azonban az ellentétek ellenére feltámad a vágy, a határok, amik elválasztják őket,

egy napon elmosódnak, hogy átadhassák magukat a gyönyörnek.

A rabság gyönyörének.”

Azt a….

Már a fülszöveg elolvasása után is tudtam, hogy ez a könyv baromi nagyot fog szólni és amikor elkezdtem olvasni egy kicsit féltem tőle, de mégis vonzott magához.

Ez a könyv a kőkemény valóság.

Már az írónő első könyve olvasása közben is tudtam, hogy valami olyan történetet alkotott, ami egyszerre veszélyes és szenvedélyesen gyönyörű. A Küzdj velem sem volt semmi. Színtiszta érzelmi hullámvasút ami megmutatta az élet tényleg kemény oldalát, méghozzá úgy, hogy a könyv egyszerre taszított és vonzott is.

Na ez a könyv még annál is durvább volt!!!!

Sosem hittem volna, hogy valaki ilyen hitelesen le fogja tudni írni egy ilyen történetet, de engem nagyon megrázott. Brutális, ahogy őszintén és szemfelnyitóan elmesél nekünk egy olyan történetet ami akár bármelyikünkkel is megtörténhet. Tudom, hog itt most a legtöbben a szemüket forgatják és magukban azt mondják, velem tuti nem! De akár veled is!

De ebbe most nem megyek bele.

Sosem tudom az írónő, hogyan tudja mindezt ilyen hitelesen továbbadni, de most is ledöbbentett.

És minden tiszteletem a munkásságáé, az hogy igen is ír ilyen könyveket, amik bár nem egy egyszerű szerelmi amik talán elsőre tűnnek, de ez nem is baj!!!!

Csak akkor ér valamit az életed ha küzdesz is érte!!!!

Nekem ezt tanította meg a könyv!

A könyvet azért olyanoknak ajánlom akik nem riadnak vissza egy-egy tényleg brutálisabb jelenettől, de nagyon megéri azokat a részeket végigküzdeni mert a könyv valami olyat nyújt ami mindent megér!!!!

Köszönöm az írónőnek az újabb hátborzongatóan gyönyörű történetet.

Kedvenc idézetem a könyvből:

“-Egy napon romba dőlhetnek az álmaid, elveszítheted azt akit a legjobban szeretsz. De küzdeni fogsz! Nem alkuszol meg, nem hajthatsz fejet, mert szabad ember vagy.”

Tüskék és rózsák udvara spoiler mentes vélemény

Spoiler mentes véleményt nagyon nehéz írni…

Főleg ha egy ilyen fantasztikus sorozatról van szó mint ez!!!!!!

Nem viccelek ezt a sorozatot elolvasva azt hittem vége a világnak. Kész ennyi volt, már semmi nem lesz ugyan olyan jó mint ez, mert számomra mindent megadott amit csak szerettem volna.

Kezdjük azzal, hogy az egész sorozat az elejétől a végéig cselekmény dús, erotikus, lehengerlő, felkavaró és őrületes. Egy kész adrenalin bomba, ami amint kinyitod az első részt, azonnal az arcodba robban és azonnal a sokk hatása alatt leszel és a végére már csak annyit veszel észre, hogy kivégezted a teljes sorozatot.

Legalábbis én így voltam vele és nagyon bántam, hogy vége szakadt, mert egyszerűen ennek nem lehet vége!!!!

Na de akkor kezdem is azzal, hogy azért a tökéletes sem tökéletes.

Kaptunk ugyanis három ütős és vaskos kötetet amiket fel lehet fogni egy kis előételnek is miután kiolvastad, mert hidd el egyre többet és többet akarsz majd belőle. Függő leszel.

Ja és akkor jön a kiegészítő rész ami padlóra küld és annyira nem jó értelemben…

Nem a legrosszabb, de ha azzal számolunk, hogy az előző kötetek mennyi mindent megmutattak nekünk és miket adtak, akkor ez a rész egy kis falat a sok nagyból, ráadásul olyan, ami nem lakat jól. Hozzá kell tennem, hogy szerintem karakterdrámának tökéletes, de ha azt akarjuk nézni, hogy, remélem nem, de ez lenne a sorozat befejező kötetet, hát én nem tudom, hogy sírjak-e vagy inkább nevessek fájdalmamban.

A kis szösszenet ugyanis semmit nem zár le a nagy egészből, de érdekes és azért ahhoz képest szórakoztató és izgalmas. Sok más egyebet megtudhatunk benne.

Hogy miért ajánlom?

Nos…

Én legelőször féltem ettől a sorozattól. Holly Black – Kegyetlen hercege, ugyanis kegyetlenül elbánt velem és azzal, hogy forduljak bátran e felé a műfaj felé.

Aztán kinyitottam az első részt és puff…

Ég és föld a kettő és nagyon megbántam volna ha a félelmeim rabja maradok és csak azért, mert egy hasonló kaliberű könyv nem tetszett, nem olvasom el.

A sorozattól eldobtam az agyam, leesett az állam és még mindig sehol sem találom!!!

Nem viccelek, ez a sorozat mindent adott nekem amire csak vágytam az első résztől kezdve az utolsóig, bár azzal a bizonyos utolsó résszel, ami igazából csak egy kiegészítő kötet, vannak némi fenntartásaim, de majd azt is kifejtem.

Lényeg, a lényeg, hogy imádtam, mert egyszerűen az összes rész az elsőtől az utolsó lapig nem engedett el, nem hagyott nyugton, folytan jöttek a fordulatosabbnál fordulatosabb részek, események, cselszövések és szerintem a sorozat résztől-részre egyre jobb és jobb lett.

Na, de hol is kezdjem????

Az első rész egy szép kis előétel volt számomra ami felnyitotta a szemem, hogy igen még vannak igazán pörgős és cselekmény dús tündérvilágban játszódó fantasy történetek, amiktől nem alszom el az első oldaltól kezdve.

Folyamatosan fenntartotta az érdeklődésem és a kíváncsiságomat, hiszen lehetett tudni, hogy az első rész még csak a felhozatal.

De milyen felhozatal volt!!!!!

Imádtam megismerni az egész új világot, a történetét és a szereplőket, újabbnál újabb információkat megkapni és a vége…

Összességében pusztító volt az egész, de nagyon jó értelemben. Minden sorát imádtam!!!!

Kötelező olvasmány mindenkinek aki imádja a fantasy világokat, nem riad vissza egy kis erőszaktól és szereti az eseménydús sztory-kat.

Kedvenc idézeteim a könyvekből:

“Van ki végig engem keres, aztán sosem látjuk egymást.

A másikat megcsókolom, ő meg belén törli lábát!

Van, ki okos, igazságos, talán neki kedveskedek?

Nem, én a bátrakat, merészeket áldom meg.

Nem tagadom, velem lenni gyengéd, finom érzés,

Csak ha alábecsülnek, nehéz engem legyőzni.

Ha odaütök, hatalmasat csapok!

De ha ölni akarok…. akkor lassan haladok!”

„– A csillagokra, mert meghallgatnak bennünket, és az álmokra, amik teljesülnek.”

“– Mindenkinek vannak sebei – mondta Mor –, még ha kívülről nem is látszanak.”

“– Mindenkinek vannak sebei – mondta Mor –, még ha kívülről nem is látszanak.”

“– Mindenkinek vannak sebei – mondta Mor –, még ha kívülről nem is látszanak.”

“- Az áldott sötétségre, amiből születtünk és ahová visszatérünk.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s