Énekesmadarak ​és kígyók balladája (Az éhezők viadala trilógia)

Tartalom:

“A ​becsvágy hajtja.

A küzdelem élteti.

De a hatalomnak megvan az ára.

Annak az aratásnapnak a reggelén járunk, amely a tizedik Éhezők Viadalát előzi meg. A Kapitóliumban a tizennyolc éves Coriolanus Snow élete nagy dobására készülődik, a mentori posztjára a Viadalban. Az egykor nagy hatalmú Snow-házra nehéz idők járnak: a jövőjük azon múlik, hogy Coriolanus képes lesz-e elbűvölőbbnek, ravaszabbnak és taktikusabbnak bizonyulni diáktársainál, és győztest tud-e faragni a saját kiválasztottjából.

Az esélyek azonban ellene szólnak. Azt a megalázó megbízatást kapja ugyanis, hogy a 12. körzet lány kiválasztottját mentorálja, a legaljának a legalját. Sorsuk ezzel végleg összefonódik – Coriolanus minden döntése kedvezményekhez vagy kudarchoz, csillogáshoz vagy csődhöz vezethet. Az arénán belül életre-halálra szóló harc következik, az arénán kívül pedig Coriolanus elkezd együttérezni megpecsételt sorsú kiválasztottjával… és mérlegelnie kell, hogy a szabályok követése-e a fontosabb, vagy a túlélés. Kerül, amibe kerül.”

Hát…

Ahhoz képest, hogy mennyire vártam a megjelenését eléggé lesújtott amikor végül becsuktam a könyvet.

Kezdjük azzal, hogy maga az egész sorozatot szerettem. Nagyon jó történet kivalóan fel van építve a világa és már a trilógiában is eléggé durva volt ez a világ. Aztán jött ez a rész és konkrétan megborzongtam. Sosem gondoltam bele, hogy milyen lehet Pannem régebben és így most eléggé megrázó, sokkal jobban, mint az előző részek szerintem, sokkal hátborzongatóra sikerült, tényleg nagyon visszaadta a könyv egész hangulatát, azt a nyomort, elviselhetetlenséget, ami ott volt.

Szóval maga a hangulata kiváló volt.

De…

Az egész történetet egyszerűen képtelen voltam élvezni, vontatott volt és az események egyáltalán nem pörögtek, ami engem nagyon untatott, amit nagyon bántam. Számomra így kissé élvezhetetlen volt, viszont az alap felállás, maga a történet gerince pedig nagyon tetszett és igazából azt imádtam is volna, ha nem lett volna ennyire lassú maga az egész story.

Sajnos ennyi… Nem viccelek egyszerűen nem tudok róla többet nyilatkozni, mert ennyire nem élveztem. Majdnem bealudtam rajta.

Kedvenc idézetem a könyvből:

“Ki nem állhatom a hazugokat. Mi más lenne a hazugság, mint valamiféle gyengeség eltitkolására tett kísérlet?”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s