Edenbrooke spoileres vélemény

Előre szólok, hogy a bejegyzés spoileres!!!!

SPOILER!!!!!

Aki régebb óta olvass tudhatja, hogy élek-halok a viktoriánus korért. Általában olyan könyveket, amik ebben a korban játszódnak, amikben nem csak romantika, de egy kis krimi, sok fordulata és egy ütős es talpraesett főhősnő van. Es bár ebbEn a sorozatban nincs krimi szál, mégis annyira magával tudott ragadni, hogy már másodjára olvastam el és még mindig ugyan úgy megdobogtatja a szívem.

Miért is olyan csodalatos számomra mégis ez a sorozat?

Egyrészt a cselekmény egy percre sem áll megy folyamatosan gördülékeny és élvezetes. Sorra történnek a dolgok, attól fogva, hogy Marianne-t és a társalkodó nőjét megtámadják, majd miután ezt megússzák beletaszigálják a kocsist a hintóba, ami valljuk be, még két rátermett férfinak is nehezen menne, majd a fogadóban a folyamatos őrült jelenetek. Aztán megérkezés Edenbrooke – ba, ahol nem hagy alább a téboly és amikor megérkezik Marianne nővére, na akkor a feje tetejére áll az egész mindenség!

Egyébként csak úgy finoman és úriasan megjegyzem, hogy a nővérét én egész végig csak egy elkényeztettet kis cafkának véltem, amely véleményem a könyv végéig nem is változott meg.

Egy szóval kész elmebaj volt az egész, mégis ez tette olyan hihetetlenül lehengerlővé magát a történetet, na meg persze ne feledkezzünk meg a kiváló karakterekről sem.

Főhősnőnk egy igazán talpraesett, talán kissé önfejű, de mindenképpen kiemelkedő nő, akiben testet ölt minden amit annyira szeretek az ilyen könyvekben. Először is kissé szembe megy a kor társadalmával, vagyis ő nem akar változni, nem akar finom úrihölgy lenni, aki egész nap csak ül a pamlagon és hímezget, pletykálkodik és sorra kapja a bókokat a férfiaktól. Ő a legszívesebb lovagol, fest és kettesben társalog egy sármos férfival. Cseppet sem az a hölgy akit akkoriban elfogadott volt, főleg a viselkedése miatt, de én pont emiatt szeretem. Kitűnik a sorok közül!

Na és Philip… Szerintem aki elolvasta a könyvet, vagy el fogja olvasni egyet fog abban érteni, hogy a romantikus irodalom talán eddigi legjobb férfi főhőse és mindenki meg akarná kaparintani magának!

Maga a cselekmény nagyon érzelmes, csodálatos és pörgős. Egyáltalán nem vontatott, nem ragad le, nem is csöpög túlságosan a romantikától. Jó humorú és élvezetes maga az egész.

Bár az első részben csak Marianne szemszögéből láthatjuk az eseményeket, a kiegészítő kötetben már Philip gondolataiba pillanthatunk be amit én azért egy kicsit bántam. Többek között azért is mert jó lett volna ha az első részbe teszik bele az ő saját szemszögét, így párhuzamosan olvashattuk volna a könyvet a két főszereplőn keresztül. Őszintén nekem ez nagyon hiányzott a könyvből. Örültem a kiegészítő kötetnek is, de attól sokkal jobban táncra perdültem volna, ha nem előzménykötetként jön ki.

Ennek ellenére nem tudtam nem szeretni ezt a sorozatot!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s