Edenbrooke spoiler mentes vélemény

Aki régebb óta olvass tudhatja, hogy élek-halok a viktoriánus korért. Általában olyan könyveket, amik ebben a korban játszódnak, amikben nem csak romantika, de egy kis krimi, sok fordulata és egy ütős es talpraesett főhősnő van. Es bár ebben a sorozatban nincs krimi szál, mégis annyira magával tudott ragadni, hogy már másodjára olvastam el és még mindig ugyan úgy megdobogtatja a szívem.

Miért is olyan csodalatos számomra mégis ez a sorozat?

Ugye itt megemlítettem a korszakot amiben imádom a divatot, magát a kor hangulatát, az etikettet és úgy mindent! Továbbá a könyv büszkélkedhet egy igazán talpraesett, talán kissé önfejű, de mindenképpen kiemelkedő főhős nővel, akiben testet ölt minden amit annyira szeretek az ilyen karakterekben. Először is kissé szembe megy a kor társadalmával, vagyis ő nem akar változni, nem akar finom úrihölgy lenni, aki egész nap csak ül a pamlagon és hímezget, pletykálkodik és sorra kapja a bókokat a férfiaktól. Ő a legszívesebb lovagol, fest és kettesben társalog egy sármos férfival. Cseppet sem az a hölgy akit akkoriban elfogadott volt, főleg a viselkedése miatt, de én pont emiatt szeretem. Kitűnik a sorok közül!

Maga a cselekmény nagyon érzelmes, csodálatos és pörgős. Egyáltalán nem vontatott, nem ragad le, nem is csöpög túlságosan a romantikától. Jó humorú és élvezetes maga az egész.

Bár az első részben csak Marianne szemszögéből láthatjuk az eseményeket, a kiegészítő kötetben már Philip gondolataiba pillanthatunk be amit én azért egy kicsit bántam. Többek között azért is mert jó lett volna ha az első részbe teszik bele az ő saját szemszögét, így párhuzamosan olvashattuk volna a könyvet a két főszereplőn keresztül. Őszintén nekem ez nagyon hiányzott a könyvből. Örültem a kiegészítő kötetnek is, de attól sokkal jobban táncra perdültem volna, ha nem előzménykötetként jön ki.

Ennek ellenére nem tudtam nem szeretni ezt a sorozatot!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s