Barátnak tartalak

Tartalom:

“Őrülten vicces és szívmelengető történet egy keményfejű, pimasz nőről és egy szexi tűzoltóról, aki lángra gyújtja a szívét.

Kristen Petersen nem szereti a drámát, az utolsó csepp véréig hajlandó küzdeni a barátaiért és nincs ideje olyan pasikra, akik nem értik meg őt. Ezenkívül van egy nagy titka: egy egészségügyi probléma miatt olyan beavatkozásra készül, ami után nem lehet majd gyereke. Érthető, hogy Kristen vegyes érzésekkel küzdve tervezgeti legjobb barátnője esküvőjét – főleg azok után, hogy megismeri a tanút, Josh Copelandet.

A fickó humoros, szexi, sosem veszi magára Kristen gyilkosan gúnyos megjegyzéseit és nagyon jól tudja, hogy a legtöbb érzelmi viharra a mexikói kaja a tökéletes megoldás. Sőt még Kristen kutyája, Kaszkadőr is odavan érte. Az egyetlen bibi: Josh egy nap nagy családot szeretne majd.

Kristen tisztában van vele, hogy a fickónak máshol kellene keresnie a boldogságot, de minél jobban és jobban egymásba gabalyodnak, annál nehezebben ereszti őt el.”

Hát nem erre számítottam.

Jó értelemben!!!!

Te jó ég az agyam eldobtam a könyvtől annyira tetszett! Először kicsit féltem tőle vajon milyen is lesz, de amint belekezdtem tudtam, hogy ez az én történetem, ezt nekem találták ki! Egyszerűen nem bírtam nem élvezni minden sorát, ahogy minden karakterét sem.

Először is ismét a női főszereplő lett a kedvencem. Nagyon jó karakter, kellően árnyalt és életszerű. Nem az a tipikus berögződött személyiség, hanem igen is kiemelkedő. Vannak problémái, karakán, temperamentumos és rendkívül makacs, ugyanakkor nagyon odaadó is. Élveztem ezt a személyiséget, mivel szinte bearanyozta a könyvet.

A könyv stílusát egyébként Vi Keeland írónő könyveihez tudnám a legjobban hasonlítani. Mindkettőben fellelhetőek az erős és jól megírt főszereplők, a történet pörgős és cselekmény dús, továbbá a romantikus szálba mindkét írónő csodásan szövi bele a nehéz témákat, amiket nem félnek boncolgatni is. Elgondolkodtatják az olvasót és a történet végére nem csak annyi lesz, hogy becsukja a könyvet, hanem elindul egy folyamat benne. Megkérdőjelezheti a szereplők viselkedését, vagy azt ahogyan ők döntöttek abban a bizonyos dologban. Eltöpreng rajta, ő vajon fordított esetben mit tett volna. Elindít benne egy folyamatot.

És ez a legszebb. Mert a könyv nem csak egy szimpla kis történetet ad, amin néha jót nevetünk, néha pedig elszomorodunk. Nem, az elejétől a végéig elgondolkodtatja az olvasót és mikor a végén becsukja, sok mindent meg fog kérdőjelezni, ami egyáltalán nem baj.

Törd a fejed, elmélkedj, vitasd meg magaddal, esetleg a pároddal.

Mert ez a könyv nem hagyja, hogy csak úgy vége legyen.

És persze maga a bonyodalom sem volt ám kistílű. Szerintem igazán élvezetes és kissé szívbe markoló is volt maga az egész, ugyanis az egész könyv olyan volt mint maga az élet, ami néha vicces, néha fanyar, néha pedig ormótlanul igaságtalan és emlékeztet minket, hogy nem mindenkinek lehet heppy end a vége. Ugyan is a könyv ezt is meg merte csinálni. Nem adta meg mindenkinek a boldog befejezést és ettől csak még hihetőbb lett maga az egész. Hiszen magában az élezben sem mindig minden vidám és boldog.

A történt vége pedig egyszerre volt szívfájdító és melengető és nagyon sajnáltam, hogy vége lett, mert nagyon szerettem volna még tovább olvasni. Nagyon jó befejezést kapott, de még akarok belőle!!!

Az írónőnek egyébként jön majd egy másik könyvei is ha minden igaz még ebben az évben, a Póráz két végén címmel, amire szintén nagyon kíváncsi vagyok!

Kutyabolondok figyelmébe is ajánlom.

Kedvenc idézetem a könyvből:

“Elővett egy fekete fémdobozt, és felnyitotta. Belenyúlt, majd kivett belőle egy kis méretű kézi ágyút.

-Hű, mekkora micsodád van!

-Hm, hát, nem te vagy az első nő, aki ezt mondja.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s