A Villa Romantica titka

Tartalom:

“Amikor a fiatal írónő, Mirabella Matthews Jolly nénikéje rejtélyes körülmények között elhalálozik, a lány egy csapásra egy mesebeli délfrancia udvarház, a Villa Romantica úrnője lesz. A tragédia új kezdetet jelent a lány életében egy olyan vidéken, ahol levendulaillat járja át a levegőt, és a tétlen szemlélődés a mindennapi élet szerves része. Az érzékeket kényeztető szépség mögött azonban megtévesztés és veszedelem lappang.

A házhoz vezető úton Mirabellát különös baleset éri, és ez csak a kezdet. Kiderül, hogy Jolly néni múltja különös titkokat rejt, s amikor ebből a múltból egyik férfi a másik után bukkan fel, Mirabellának el kell döntenie, hogy ki az, akiben valóban megbízhat, és ki az, akinek elbűvölő maszkja mögött kíméletlen gyilkos rejtőzik.”

Na jó én ezt nem bírom tovább…

Nagyon reméltem, hogy az a sok rossz értékelés a Moly-on csak vicc. Őszintén. Olvastam már az írónőtől és eddig nekem mindegyik a kedvencem lett, sőt többször is újra olvastam már őket. Éppen ezért voltam nagyon kíváncsi erre a könyvre, aminek mind a fülszövege, mind a borítója nagyon ígéretesnek tűnt, ráadásul imádom, ha valaki keveri a romantikát a krimivel, szóval úgy gondoltam ez egy tökéletes nyári olvasmány lesz.

Hogy én mekkorát tévedtem…

Az egész könyv olyan volt, mintha fogták volna az írónő egyik könyvét, a Gyilkosság a tengeren-t, csak megváltoztatták a helyszínt és a szereplők nevét, de majdnem ugyan az a történet, ami engem nagyon kiborított… Annyira, hogy a FELÉNÉL abba is hagytam a könyvet és csak meredtem magam elé, hogy ezt nem hiszem el.

Ez azért eléggé fájt!

És tudjátok mi a legdurvább??

Hogy lehetett volna egy baromi jó könyv is. A tájleírások, mint mindig, most is csodásak és figyelemre méltók, szinte ott éreztem magam én is a Villában, valamint, ha néhány dolgon változtatnak, mondjuk a “főgonosz”-t nem emelték volna ki egy az egyben a másik könyvből… Akkor még azt is mondanám, hogy ez egy jó nyári olvasmány.

De így???

Alig jutok esküszöm szóhoz és ez nálam azért elég nagy dolog, …

Sosem hittem volna, hogy beállok a sorba, de ami igaz, az sajna igaz… Ez a könyv egy koppintás és semmi más. Csodás táj, leírás, de ha olvastad a Gyilkosság a tengeren című könyvet, úgy fogod te is érezni mit én. Egy nagy pofára esésnek…

Kedvenc idézetem a könyvből:

Az sajna most nincs… Feléig jutottam szóval nincs. Addig bírtam.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s