A ​kiválasztott (Az éhezők viadala trilógia 3.)

Tartalom:

„Katniss Everdeen kétszer is túlélte Az éhezők viadalát. De még nincs biztonságban.

Közeledik a végső forradalom ideje. És ebben a forradalomban Katnissnek döntő szerepe lesz.

Élete legfontosabb szerepét kell eljátszania a végső csatában. Katniss lesz a fecsegőposzáta – a lázadás szimbóluma –, nem számít, mit kell feláldoznia érte.”

Ahhoz képest, hogy mennyire imádtam az első részt, a második és a harmadik még az élettől is elvette a kedvem…

Szó, ami szó, a történet maga nagyon jó, én imádtam, fantasztikus és őrült világot teremtett és ezt a harmadik részig kiválóan meg tudta tartani, ráadásul a folyamatos világépítés, az egyre több információ amit kapunk, egyáltalán nem unalmas, inkább érdekes és izgalmas.

Ismét egyetlen, egy dolog…

Katnis-től azt hittem falra mászom…

Ilyen az amikor egy szereplő, az egész könyv hangulatát elnyomja, élvezhetetlenné teszi a művet és kínszenvedéssé. Hogy ő, mint egy felkelés vezetője??????? Ez esküszöm még viccnek is rossz. Ráadásul a karakter semmit nem fejlődött, az első részben imádtam, most meg azt mondom, bárcsak megette volna az Éjfürtöt. Egyszerűen hihetetlen ez a csaj. Két könyvön keresztül mást sem halunk tőle, csak nyavalygást és ez csak engem idegesít???? Nem tudom mint láttak benne a felkelők, de ebben is látszik milyen is az emberi hülyeség és elkeseredettség. láttak valamit amit hősiesnek és példaértékűnek tartottak, aztán ráhúztak valamit, ami miatt harcolni tudnak. És ez a valaki, akiből a felkelés arca, támogatója és majdnem bálványa lett, nem más mint egy nyafogó, félős kislány, aki inkább fülét és farkát behúzná és elmenekülne a világ elől, mint hogy vállalja a felelőséget a tetteiért, amit az ő hülyesége robbant ki.

Ezt a csajt nem tartom se hősiesnek, se bátornak, pedig rá épülne az egész könyv, ő vinné ezt a vállán és miatta az egész megbukik. Nagyon érezhető, hogy ő csak egy báb, azt csinálnak vele amit akarnak, felöltöztetik, “ide kell állnod, ezt kell mondanod”, és rendben van egy kis saját tere, de igazából egy semmi az egész.

És ez nagyon fáj, mert ez lehetett volna jó is. És én megértem, hogy mind ez túl sok és megerőltető, de akkor meg gondolkodjon már el…

Egyszerűen alig tudtam odafigyelni mi is történik, mert mást nem hallottam csak Katnis folyamatos hisztijét…

Kedvenc idézetem a könyvből:

„Tízszer tovább tart összerakni magadat, mint amennyi idő alatt szétesel.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s