Volt egy farmom Afrikában

Tartalom:

“1912 ​telén egy huszonhét éves dán úrilány eljegyezte magát svéd unokatestvérével, Bror Blixen báróval. A házasságkötésre 1914 januárjában már a kelet-afrikai brit protektorátus kikötővárosában, Mombaszában került sor. Az egyik tanú Vilmos svéd királyi herceg volt, aki memoárjában így emlékezik a menyasszonyra: „Karcsú, jó alakú, okos szemű, dús gesztenyebarna hajú, bájos és elegáns fiatal nő…” A házaspár 3gy kenyai birtokon telepedett le, ahol kávétermésztéssel akartak foglalkozni, ám Blixen báró szívesebben futott a gyarmat szépasszonyai után, és inkább szafarikat vezetett – így ismerkedett meg Széchenyi Zsigmond gróffal és hemingwayjel.

Karen, a báróné eközben élete nagy, örók szerelmével, Afrikál ismerkedett – a házborzongatóan gyönyörű afrikai tájjal, a “benszülöttekkel”, a kikuju, maszáj és szomáli emberekkel, kultúrákkal. És viharos, tragikus viszonyt folytatott egy szívrabló angollal, Denys Finch-Hattonnal.”

Régen olvastam ezt a könyvet, de mély benyomást tett rám. Első kicsit szomorkásabb könyvem, de minden oldalát imádtam!

Páratlan tajleírások, érzelemdús események és felkavaró jelenetekkel lesz színes a könyv akárcsak maga az Afrikai táj.

Egy gyönyörű életrajzi történet, mely felfedi előttünk Afrika valódi szépségeit, a kultúrát, a tájat, az embereket, az állatokat, mintha mi is részese lennénk a történetnek.

Szomorú és tragikus is egyben ugyan, de mégis csodás és lélegzet elállító.

Kedvenc idézetem a könyvből: “Fehér férfi, ha udvarolni akar, azt írja: „Sohasem tudlak elfelejteni.” Az afrikai azt mondja: „Nem hisszük, hogy el tudnál felejteni bennünket.””

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s