Szívtelen

Tartalom:

” Bár Catherine az egyik legkelendőbb fiatal hölgy Csodaországban, és a házasodni kívánó Szív Király kedvence, őt mégis egyebek foglalkoztatják. Ínycsiklandozó süteményeket süt, és a leghőbb vágya az, hogy pékséget nyisson a legjobb barátnőjével. Az édesanyja szerint ilyen gondolatok azonban nem méltók egy olyan fiatal lányhoz, aki akár királynő is lehetne. Cath megismerkedik Jesttel, a jóképű és titokzatos udvari bolonddal. Életében először valódi vonzalmat érez valaki iránt. Kockáztatva, hogy vérig sértik a Királyt és éktelen haragra gerjesztik Cath szüleit, a két fiatal titkos, viharos kapcsolatba bonyolódik. Cath a saját szerencséjének kovácsa akar lenni, és a saját feltételei alapján akar szerelembe esni. Ám a sorsnak más tervei vannak e varázslatos, őrült és szörnyetegekkel teli vidéken…”

Vajon mikor lehet valakire azt mondani, hogy megőrült? Amikor már nem a saját hanem más fejét és elveszíti?

Szokták mondani, hogy az őrültet és a zsenit csak egy paraszt haja szála választja el… De ebben az esetben is szó sincs semmiféle zsenialitásról, hacsak nem az írónőé.

Az ember sok mindenbe bele tud őrülni, de ez senkit ne tévesszen meg azzal ha valaki csak bolond, vagy bolondos. A kettő ugyanis nem ugyan az! Az őrült az aki vakultan, megállíthatatlanul tör előre, akinek már vérben forognak a szemei és csak a gyűlölet és nem a józan esze vezérli. És hogy miért alakulhat ki, jelen esetben ebben a könyveb?

Csak olvasd el…

Mellbe vágó, fájdalmas, ugyanakkor lenyűgözően eredeti, akár egy igazi eredet történet az Alice Csodaországban könyv előtt.

Imádtam magát a világot, ahogy ismét belecsöppentünk Sakkország útvesztőibe, de teljesen letaglózott. Egy tündérmeseként kezdődik, de ahogy a sors is, a könyv is kiszámíthatatlan abban, hogy mi lesz a történet végkifejletet. Illetve végül is aki látta az Alice-t. az tudhatja, de ahhoz, hogy maga a Szív királynő hogyan jutott el a teljes megszállottságig eddig senki sem értette. Őszintén mondom én teljesen megértem!! Hihetetlen maga az egész story és valami felkavaró ahogy halad előre a történet és kibontakozik minden előttünk.

Az írónő hihetetlenül pontosan figyelt a részletekre, hogy a Szív királynő miért em tűri meg az országban a vörös rózsákat és, hogy a krikett partikon az ütő a flamingó, a labda pedig a süni.

A könyv még az elolvasása előtt, főleg a miatt amiről szól, már az egyik nagy kedvencem lett és ez a végére se maradt másképp. Szerintem tökéletesen bemutatja, hogyan jutunk a telje őrültségig.

De akkor végül is ki lett a mészáros és megbolondult valóban?

Kedvenc idézetem a könyvből: “Mi a közös egy hollóban és egy íróasztalban?”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s