Szárnyaszegett pillangók

Tartalom:

” Bangkok piros lámpás negyedében hetek óta a félelem az úr. Laura, egy svéd fotóslány a helyszínre utazik, hogy újságíró kollégáit képanyaggal támogatva segítsen egy sorozatgyilkos nyomára bukkanni. Ám hamarosan ő maga is elmerül a város titokzatos, buja világában, ami nem csupán a nyomozást, de az ő már többször megsebzett szívét is veszélybe sodorja. Bűn és bűnhődés, kegyes hazugságok, önző hiúság vagy a vak szerelem szövik a kusza szálakat? Esetleg mindezek együttesen? A regény Ázsia egyik leglüktetőbb metropoliszába repíti az olvasót, hogy annak minden színével és illatával, vétkével és gyönyörével egy izgalmas történet részese lehessen.”

Milyen lehet az, amikor nem saját magad vagy a sorsod irányítója? Amikor nem rendelkezel saját magad fölött, amikor nem lehetnek saját álmaid, mert előre rendelkeznek feletted?

Számunkra ez mind idegen lehet, hiszen úgy növünk föl, hogy kiskorunkban is bíztatnak arra, jogy “törjünk a csillagokig!” mindegy mennyire komoly, vagy komolytalan is az. Amikor pedig már érettebbek leszünk és a továbbtanuláson, munkán, esetleg egy új állás meglépésén gondolkodunk, mindig batorítást kapunk a családunktól és a bsrátainktól.

Azonban vannak olyanok akiknek még a szabad akarat se, nemhogy a vágyakozas megadatott golna. Banhok piroslámpás negyedében rengeteg olyan prostituált él akik egyáltalán nem ezt a sorsot szánták maguknak. Nekik is voltak céljaik, más elképzeléseik az életükről, de valahogy saját vagy erőszakkal, de ide kerültek és nekik abba az életbe kell belenyugodniuk. Más választásuk nincs.

Érdekes és megosztó mondanivalót fogott meg Palotás Petra legújabb regénye a: Szárnyaszegett pillangók, méghozzá az éjjeli pillangók veszélyes és lenézett életét.

Általában ha valaki ha meghallja ezt a szót, egy olyan nő jut eszébe, aki önként és dalolva adta át magát ennek a mocskos világnak és bele se gondol, hogy ők is emberek, érzésekkel, félelmekkel. Valakinek ők csak szórakozást jelentenek, valakinek megvetést, de kétségtelenül egyiküket se érdekli az igasság!

A könyvben gyönyörűen bontakoznak ki a piroslámpás negyed lakónak az élete. Érdekes megismerni ezt a világot, minden mocskával és kevés szépségével együtt.

Az írónő ismét egy új, számomra eddig, ismeretlen helyre utaztatott el a könyve által. Banhok varázslatos városa és annak minden lüktetése magávalragadott, pedig csak a könyv lapjai által jutottam el oda, mégis annyira gazdagon és életteltelten íródtak a sorok, mintha én is ott barangolnék a fülledt, parás utcákon, ilyesztően vezető tuk-tuk-kat kerülgetve.

Eddig Petrátó még, csak egy nagyon szép, mély mondanivalójú, romantikus könyvet olvastam, a Vénasszonyok nyarát, link: https://mctothh.wixsite.com/mertolvasniminigjo/blog/v%C3%A9nasszonyok-nyara

De ez az újfajta váltás a krimi felé, valami fantasztikusan sikeredett. Kezdjük azzal, hogy nem is csak egy krimi, hanem kisebb szerelmi szálak is átszövik a történetet, mint magát az életet. Maga az egész nagyon magával ragadó és fogva tartó, hiszen az izgalmakat egészen a történet végéig fentattja az olvasóban és az utolsó mondhatni nem engedi.

A könyv olyna hihetetlen és fordulatokban gazdag volt, hogy az számomra szinte felfoghatatlan!!! A szálak olyan bonyolultak, hogy az utolsó fejezetekben is az ember csak kapkodja a fejét és magában, vagy jelen esetben mint én, hangosan, ordítja, hogy: “Mi a franc???? EZ HOGY????” Az egész törtenet az elejétől a végéig, izgalmakkal teli, hangulatos és magával ragadó.

A végén azt az elrejtett szimbolikát a címmel, a lányokkal és a gyilkosságokkal imádtam!!! Hihetetlen ez a történet és kicsit megrazó is ha az ember belegondol. Egy újabb elgondolokodtató és mély érzésű remekmű Palotás Petra tollából.

Kedvenc idézetem a könyvből:

“-Szerelem… A szerelem olyan mint a tűz: elvarázsol, elvakít, majd eléget… A szeretet az amely óvó melegségével vigyáz rád, a szeretet, az amely tiszta szívvel, lágyan átölel…”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s