Szárnyaszegett ​pillangók 2. (Szárnyaszegett pillangók 2.)

Tartalom:

” A ​Szárnyaszegett pillangók első részében, az izgalmas bangkoki kalandban megismert Laura a harmincas évei elején járó svéd fotóslány. Thaiföldi küldetéséből hazatérve Stockholmba visszacsöppen korábbi életének mindennapjaiba.

Egy decemberi délutánon azonban, a szokásos skandináv teaszertartásuk közepette, szeretett szomszédasszonya, Elisabeth a nyakába zúdít egy különös, titokzatos történetet, amely ismét megkondítja a lány fülében a nagyvilágba hívó harangot. Ezúttal a parányi szigetország, a mesebeli Málta az úti cél, és egy több generációt átölelő időutazás.

Laura egy bő fél esztendő elteltével nem csupán egy újabb kalandra vágyik, hanem arra is, hogy megint lássa azt a férfit, akivel hosszú hónapok óta nem találkozott.

Valletta múltat idéző öreg szomszédja, Mdina, a Csendes Város hamar rabul ejti az északról érkező lányt, a negyed és a legendáktól övezett kolostor pedig megannyi rejtélyre megfejtést ígér.

Ki is valójában Elisabeth? Mekkora hatalma van a múltnak? Milyen veszélyt rejtenek az óváros sikátorai?

Beteljesül-e egy csírájában elfojtott szerelem? “

Ezt nem hiszem el…

Ez a könyv sokkal nagyobbat ütött mint az első része, pedig az sem volt piskóta és engem az is kiütött a nyeregből, de ez a második rész egyszerűen fantasztikus, lenyűgöző, őrületes, izgalmas, lebilincselő és hihetetlen volt. Palotás Petra írónő eddig is olyan könyveket írt amiktől eldobtam az agyam, de ettől most leblokkoltam miután kiolvastam.

Először is kezdjük azzal, hogy imádom az írónő stílusát. Már a Vénasszonyok nyara című könyvében is beleszerettem ebbe a csodás leírásába, ahogy úgy mutatja be nekünk a helyszíneket mintha mi magunk is ott lennénk, ráadásul mindezt varázslatos helyeken. Egyszerűen imádom.

A másik dolog az, hogy mint az előző könyveinél is egyszerűen képtelen voltam levenni a szememet a sorokról. Olyan izgalmas és lebilincselő, hogy odaszögezi az olvasót a papírhoz és már csak a könyv végén eszmél fel, hogy véget is ért a történet és követeli a folytatást. Na én is így voltam ezzel a résszel. Egyszerűen rabul ejtett a szövevényessége, a világa, mindene. Hihetetlen precizitású, csak kapkodtam folyamatosan a fejem, hogy éppen mi a franc történik, kivel, mikor és hol. És tényleg igaz, hogy „Mekkora hatalma van a múltnak felettünk?”. Imádtam ahogy a múltba visszakanyarodva tudunk meg egyre többet és többet és nem csak a cselekményekről hanem az emberekről. Imádom Petra könyveiben, hogy akit először bemutat nekünk mint szereplőt, az sosem az aminek látszik. Itt is voltak olyan állkapocs leesések egyes szereplők miatt, hogy csak úgy koppant a padlón. Imádtam, hogy sokkal több rétegjük volt, sosem tudhattuk ki az igazi ellenség, kiben is bízhatunk meg valójában, de még azt sem, hogy ki a jó ezen az oldalon. Mindig mindenkiről kezdtek újabb és újabb információk a felszínre jönni és amikor már minden kint volt a mélyből az ember lesokkol tőle.

Én őszintén megmondom, hogy nem erre számítottam.

Egyszerűen olyan szövevényes és hihetetlen volt maga az egész könyv, hogy még most is a hatása alatt vagyok és csak pislogok mint hal a szatyorban. Alig tudtam utána megszólalni, túl sok volt az információ amit fel kellett fognom, amit meg kellett emésztenem, de a végégre így robbanásszerűen mindent kizúdítottam magamból, majdnem hogy üvöltve, hogy „Ez most komoly??????”- Felfoghatatlan volt számomra ez az egész, varázslatos és hihetetlen. Az egész könyv maga volt a megtestesült tökéletesség számomra mert egyszerűen mindent megadott nekem. Kalandot, szerelmet, egy cseppnyi erotikát, de éppen annyira amennyire szükség van, rejtélyt és izgalmakat amiktől az egész történet kiemelkedővé vált.

Hihetetlen, felkavaró és magával ragadó sorok.

Egyetlen kérdésem van csak…

PETRA, LESZ HARMADIK RÉSZ???????

Kedvenc idézetem a könyvből: ”Olykor el kell messzire mennünk, hogy megtaláljuk a haza felé vezető utat.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s