Rudnay-gyilkosságok

Tartalom:

“1900 ​ősze.

Budapest székesfőváros a perzsa sah látogatására készül. A titokzatos keleti uralkodó teljes udvarházával egyetemben járja be Európát, mindenhol rendkívüli érdeklődést, sőt rajongást váltva ki.

Rudnay Béla rendőrfőkapitányt azonban egészen más nyomasztja: számos olyan gyilkossági ügy aktája hever az asztalán, amit a legkiválóbb detektívjei sem voltak képesek felderíteni. Vajon a ferencvárosi szatócs miért ölte meg a Bécsből öngyilkossági szándékkal Budapestre érkező festőt – a frissen alkalmazott cselédlány miért mérgezte meg úrnője édesanyját, akit addig sohasem látott – a hamburgi kémiatanár miért utazott Triesztbe, hogy ott a vonaton lelőjön egy általa sohasem látott, tízéves kisfiút? A minden lében kanál Hangay Mili kisasszony és az ő morc bárója nyomozásba kezd, nem tudván, hogy életük máris veszélyben forog.”

Egy ízig-vérig detektív sorozat, melynek eme darabja is fantasztikus.

A történetben az események pörögnek tovább. Szinte egy percre sem nyugodnak meg és repítik tovább az izgalmak az olvasót.

Külön tetszett, hogy sajtó által dokumentált, korabeli megoldatlan bűnügyeket is beleírta az író ami hátborzongató, ugyanakkor nagyon érdekes. Mindet meg is írja, hogy a Pesti Hírlapban ezeket hol találjuk meg!

Hihetetlen maga a történet! Talán még csavarosabb is mint az előző és imádom, ahogy összefutnak a szálak egy helyre amit, mi a vége felé végre megtudunk kihez is vezetnek végül! És valami elképesztő a báró és Mili kapcsolata. Főleg ahogy a végén a báró végre elismeri Mili tehetségét és eszét, és beismeri, hogy eddig csak azért nem tekintette fontos személynek, aki segíthet neki a nyomozásban, mert szoknyát visel.

Kedvenc idézetem a könyvből:

“– Azt mondta, hogy ön magyar?

–Valóban! – Nos, így már nem is tűnik oly érthetetlennek a viselkedése, hisz maguk, magyarok, mind bolondok.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s