Reményszimfónia

Tartalom:

Zene ​és szerelem Bécs szívében

Patrick Byrne, a nagyreményű zongorista-zeneszerző sötét múltja elől menekülve Bécsben próbál új életet kezdeni. Egyetlen dolog hajtja: hogy befejezze és színpadra állítsa élete fő művét, ám eközben nemcsak a lehetetlen feltételekkel, de saját démonaival is meg kell küzdenie.

Carla Kimmel tehetős üzletember férjével érkezik Bécsbe. Egy művészeti alapítvány vezetőjeként felajánlja Patricknek a támogatását, de cserébe ő is kér valamit: zongoraleckéket szeretne venni a zseniális művésztől.

Közös munkájuk során nemcsak Patrick küzdelmei állítanak eléjük akadályokat, de Carla rég eltemetett titkai is felszínre kerülnek. Vajon a zene képes rá, hogy begyógyítsa a sebeket? Van-e remény két összetört szív számára, hogy újra megtalálják a boldogságot?”

Megdöbbent, elgondolkodtat, rabul ejt.

Ez a könyv nem csak a zene szerelem és a romantika miatt kiemelkedő, hanem azért is mert olyan témákat foglalkoztat amikről nehéz beszélni. Ilyen a függőség, amit ez a könyv is okoz, a megbocsájtás, de ilyen az elengedés és az, hogy a saját boldogságunk lebegjen előttünk.

Sienna Cole egy olyan művet komponált papírra, amely szerintem nem hittem volna, hogy ilyen hatással lesz rám. Nem csak azok találnak benne szépséget akik szeretik a zenét, de még azok is akik küszködnek valamilyen problémával, legyen az magán életi, lelki, munkahelyi. Ez a könyv szó szerint egy gyógyszer lesz akkor neked. Hiszen megmutatja, hogy igen is van kiút a gödörből!

Magát ahogy az egész művet felépítette az írónő fantasztikus.

Bevallom először egyik fő karakter se volt szimpatikus. Egy alkoholista, függő, aki még bunkó is és egy nő aki nem lép ki abból a kapcsolatból amiben nem érzi jól magát, mert a férjének van elég pénze ahhoz, hogy szervezeteket támogathasson. Ez mind szép és jó. De akkor se nőtt a szívemhez.

Aztán ahogy egyre jobban beleássuk magunkat a háttérbe, egyre jobban megértünk mindent és mindenkit, egy olyan kincset kaparunk ki amihez foghatót én még nem láttam! Mind a két karakter ledöbbentett. Nem csak a személyiség fejlődésük volt kiemelkedő, hanem példa érétkűek is. Teljesen igaza szokott lenni annak a kijelentésnek, hogy ne ítélkezzünk amíg nem ismerjük. Egyszerűrn ledöbbentett!!!!

Ez az írónőtől az első könyvem és tuti nem az utolsó!!!!

Az Álomgyár kiadó magyar írói még most is csak az egekig tudom magasztalni!!!!!

Szóval hihetetlen egy mű. Beszippant egy olyan életbe amiről nem is gondoltunk volna és közben olyan dolgokat bontakoztat ki előttünk mint a tiszta szerelem, az elfogadás, a megbánás, a megbocsájtás. Egy szóval ez a könyv minden amit az ember csak akar magának ha egy olyan könyvre vágyik ami elgondolkodtatja megdobogtatja a szívét és megerősíti abban, hogy bár az élet nehéz, ha van valaki mellettünk, már semmi sem állíthat meg minket!

Ja és a vége…

Na az egyszerűen leírhatatlanul gyönyörű. Egy olyan remekmű ami visszaadja a hitet az életbe és reményt ad!

Egy tökéletes szimfónia!

Kedvenc idézetem a könyvből:

Semmi sem varázslatosabb a frissen kibomló szerelemnél, amikor az ember úgy érzi, képtelen a másik nélkül létezni és minden szívdobbanása a másikért sóvárog. Az élet legboldogabb pillanatai ezek, talán semmi sem érhet fel hozzá.”

Spoiler!!!!!!

Azért arról még szívesen olvastam volna, hogy a hajléktalan aki megmentette Patric-et, vajon meg tudják-e neki valaha köszönni?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s