Párizs mindig jó ötlet

Tartalon:

“Rosalie egy kis levelezőlapbolt tulajdonosa a párizsi Saint Germainben. Imád rajzolni, és kedvenc színe a kék. Amikor a híres gyermekkönyvíró éppen őt kéri fel, hogy illusztrálja A kék tigris című, új mesekönyvét, Rosalie repes az örömtől. Nem sokkal később egy izgatott New York-i irodalomprofesszor ront be az üzletbe, és magából kikelve plágiummal vádolja meg a könyv szerzőjét. Rosalie felháborodottan utasítja vissza a képtelen vádat. De ahogy múlik az idő, sejteni kezdi, hogy ez a mese valami titkot rejt…”

Ez a könyv is számomra mindig jó ötlet!

Nagyon úgy tűnik, hogy lassan hagyománnyá válik számomra ez a kis kötet, amit először olvastam az írótól és azonnal magával ragadott. Ugyanis most olvastam ki éppen negyedijére. Számomra mindig egy tökéletes nyári olvasmány, minden nyáron visszatérek hozzá és egyszerűen nem tudom megunni.

A történetet imádom!

Mivel Párizsban játszódik, ezért már belopta magát a szívembe, de van még tovább is. Ugyanis a történet egy páratlan romantikus kaland, amely hol megnevetett, hol elgondolkodtat, hol kissé felháborít, hogy utána egy kicsit a mélybe rántson és megsirasson minket, hogy utána ismét önfeledten nevessünk az egészen.

Nem tudok ebben a könyvben semmit sem utálni!

Ritkán van ilyen, de egyszerűen nincs a történetnek egyetlen momentuma vagy karaktere sem, amit ne imádnék. Számomra ugyanis ez a tökéletes romantikus könnyv. Izgalmas, kalandos, varázslatos, de egyben megható is. Mást nem is tudnék kívánni.

Sokan írták, hogy a könyv tele van klisékkel és kiszámítható a vége. Én mindezekből azonban semmit nem érzékeltem, mert egyszerűen csak magával ragadott az élmény!

„Párizs mindig jó ötlet!”

De még mennyire, hogy az, főleg ennek a könyvnek a társaságában, ami teli s tele van kalanddal, szerelemmel, mint azt Párizstól elvárjuk és hihetetlen humorral, amitől kétrét görnyedve nevettem és még a könnyem is kicsordult.

Ez volt az első könyvem az írótól és azonnal magával ragadott a bája, a hangulata, egyszerűen hihetetlen az egész történet és én imádtam. Hiába olvastam el már sokszor, még így is tartogatott izgalmakat, pedig azt szokták mondani, hogy amit már ismerünk, nem tartogat számunkra sok újdonságot. De ez nem igaz. Én az egész könyvet végig izgultam, nevettem és sírtam, mintha még sosem vettem volna a kezembe.

Csodás történet, ahogy azt az írótól vártam is és még most is meglepődők, hogy ez a csodálatos város, ami másoknak már merő giccs lehet, hiszen mennyi könyv, film született már belőle, még most is tartogat új történeteket és nem avul a varázsa.

Engem mondjuk kicsit megtévesztett az alcíme a könyvnek, egy detektívregényt képzeltem el először, egy híres műkincset, de aztán kellemesen csalódtam, mert így is olyan élményt nyújtott, ami felülmúlta minden.

Egy szó, mint száz, nekem ez a kedvenc könyvem az írótól, minden sorát imádtam és letehetetlen volt számomra!!!!!

Kedvenc idézetem a könyvből:

“Párizs mindig jó ötlet.”

“Sokszor a tavasz váltja be az ígéreteket, amelyekkel a tél adós maradt.”

5/5

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s