Nyomodban

Tartalom:

“Te megszegnéd a törvényt, ha egy élet lenne a tét?

Daisy Carvalho Serra, a rendőrség tanácsadó nyomozója mocskos ügybe keveredik. Egy olyan gyilkosságban segíti a rendőrség munkáját, amelyben az elkövetés módja nagyon emlékezteti egy korábbi ügyre. Csakhogy az akkori sorozatgyilkos már halott.

Oliver Walsh, a helyi bűnszervezet, a Fantomok egyik vezető beosztású bűnözője, vádalku fejében segíti a helyi erőket az információszerzésben.

A nyomozás nagy erőkkel zajlik, ám van a rendőrök között valaki, aki sokkal többet tud, mint amennyit megoszt a hatóságokkal. Vajon ki az, és mi a célja a hallgatással? Hogyan birkózik meg Daisy a két gyilkosság között húzódó párhuzammal, és egyáltalán mi köze van az esetekhez? Milyen messze megy el a gyilkos, ha a bosszúvágy hajtja?”

Na akkor ki követ kit? 😉

Azt a rohadt!!!!

Bettina előző könyve a meghasadt valóság is nagyot ütött, de ez most a padlóra vitt!!! Szerintem a sokból még mindig nem tértem magamhoz, bár ez nem volt akkora mint az előző könyvnél azért itt is rendesen kikerekedett a könyv végén a szemem.

Először azt hittem egy sima krimivel fogok szemben állni, de rá kellett jönnöm, hogy az írónőnél nem minden az aminek látszik és ez a könyv végül mindent hozott amit csak kívánhattam. Izgalom, bonyodalom, elgondolkodtató sorok amit külön imádtam benne.

Az a legjobb, hogy az egész nem légből kapott. Barátomnak is meséltem, hogy Bettina az egész pszihológiai résznek utána nézett és olvasott, szóval mondhatjuk, hogy egy majdnem teljes tanulmányt is kaphattunk tőle a könyve által, ahogy a Meghasadt valóságban is. Engem is mindig érdekelt ez a téma és ez a könyv nagyon elgondolkodtatott. Annyi szörnyű dolgot hallunk a világban, sajnos majdnem minden napra jut valami és mindig elgondolkodom azon, hogy hogy lehet egy ember ilyenre képes? Nos ez a könyv pont erre próbál kicsit rávilágítani, kicsit megértetni velünk azokat az embereket akik úgy ölnek, hogy rákészülnek és még élvezik is. Mi járhat a fejükben persze nem tudhatjuk, de hogy milyenek lehetnek.

Tudtátok, hogy egy ember az élete alatt minimum két sorozatgyilkos mellett elmegy az utcán? Ez csak szerintem rémisztő? Beleolvadnak a környezetükbe és akárki lehet az, lehet a szomszédod, vagy egy szeretted. Sosem tudhatod mert ezek olyanok mint a kaméleonok, okosak és megfigyelnek, képesek észrevétlenek lenni.

Bettina könyve pont erre mutat rá, illetve arra milyen ha ezt a saját bőrünkön tapasztaljuk meg, illetve milyen lehet mindezt átélni és megtapasztani?

Veszedelmes jó!!!!!

Végig izgultam minden sorát és amikor már azt hittem tudom ki a gyilkos a könyv közepén, meg is ijedtem, hogy na innentől lesz akkor unalmas, mert én már tudom azt amit ők nem. Ne kiderült, hogy akkora bakot lőttem!!! Egyszerűen vérpezsdítő ez az alkotás, elgondolkodtat és nem akar ereszteni, folyamatosan kattog tőle az agyad, olyan mint valami drog, függővé tesz és nem tudsz szabadulni tőle, mert folyamatosan másra sem tudsz gondolni, csak arra, hogy ott van előtted a megoldás, de mégsem kapod meg.

Bettina könyveiben mindig az a jó, hogy különböző pszichológiai eseteket mutat be nekünk hétköznapian, ráadásul úgy, hogy közben tanulunk is belőle. Pont ezt szeretem benne!!!

Idegőrlő! Mesterien!!!

Szó se többet imádtam!!!!

Bettina több ilyen könyvet, illetve holnap (2019-10-13) megyek a Kettőnk titka bemutatójára ahol megszerzem a Fantom novellát, mert egyszerűen nem lehet így vége!!!!!!

Kedvenc idézetem a könyvből:

„Az élet emberi játszmák sorozata. Ha nem játszunk, ha nem fogjuk meg a bábunkat, és nem lépünk, akkor már az elején elvesztettük a meccset. Játszani kell ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Én is pontosan ezt teszem most. Játszok.”

A Fantom

Bettina te kinyírsz!!!!!!!

Ezt nem hiszem el!!! Mivel nemrég olvastam ki a Nyomodban-t alig vártam, hogy olvashassam a hozzá tartozó novellát és áááááááá…

Miért teszed ezt velem???

Ez a történet ad is valamit és nem is!!! Imádtam, hogy néhány részletet megtudhattunk belőle, de egy kicsit csalódott vagyok, mert igazából én azt vártam, hogy valami sokkal nagyobbat ad majd hozzá és persze jó volt ezt is megtudni, de én még mindig azt mondom, hogy MÁSODIK RÉSZT!!!

Olyan jó volt ismét egy kicsit, ha csak egy röpke pár percere is, de újra bepillantást nyerni ebbe a világba! Imádtam!!!

De…

Legyen folytatása a könyvnek!!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s