Most élsz

Tartalom:

“Zoli ​egy hangulatos vidéki kisváros moziját vezeti, ami egykor romantikus búvóhelye volt az álmodozó szerelmeseknek.

Az utóbbi években azonban a szerencse elkerüli a férfit; a nézőszám apad, a tartozások nőnek, és hiába őrizte meg fiatalos sármját, a Nagy Ő sem akar betoppanni az életébe…

Egy nap azonban megtalálja a gimis osztálytársak annak idején rábízott lezárt leveleit, amelyekben arról írnak, vajon mi lesz velük, hol tartanak majd tizenötév múlva. Hirtelen feltárul a rég eltemetett múlt; a gondtalan évek, fergeteges bulik, életre szóló barátságok, soha be nem teljesült szerelmek, és a fogadalmak, hogy mindenáron boldogok lesznek…

Vajon mi lett abból a mosolygós srácból, aki mindenáron sikeresebb akart lenni országos hírnevű apjánál? Boldog-e az a lány, aki az érettségi banketten még titkolta pár hetes terhességét? Hová sodorta az élet az osztály zűrös csaját, akinek minden fiú az ágyába akart bújni, és legfőképpen, hol lehet Viki, akinek Zoli soha nem merte elmondani, mit érez iránta…

Mintha csak varázsütésre történne, meghívást kap az első osztálytalálkozóra, és

Zoli úgy dönt, titokban fog segíteni annak az öt embernek, akikhez még ma is szoros érzelmek fűzik, hogy az osztálytalálkozón már pontosan arról a boldog életről tudjanak beszámolni, amiről a majd’ két évtizeddel ezelőtti levelük szól.”

Őszintén, meglepődtem ugyanis nem erre számítottam.

Először is szögezzük le, hogy alapból én nem erre a történetre számítottam ami kibontakozott végül előtte, de kellemesen csalódtam.

Először is vegyük azt, hogy az írónő több emberi sorsot is felvonultat előttünk, konkréten egyfajta rávilágításként, hogy az élet nem mindig fenékig tejfel- Különböző sorsokat ismerhetünk meg a lapokon és nem csak a jelent, de a múltat is megtudhatjuk, hogy ezek a szereplők mégis honnan indultak igazából és ez külön tetszett, hogy mindezt hogyan.

Azonban nagyon féltem, hogy a sok szereplő és életút miatt el fog veszni a fő karakterünk és annak a megismerése, de ez sem történt meg. Mindent megkaptunk, izgalmasan és számára ez lehengerlő volt hiszen egy könyvben alapból nagyon nehéz sok szereplővel dolgozni, pláne ha mindegyiket ki is akarjuk fejetni és ne csak egy töltő elem legyen a sorokban.

Összességében szerintem egy nagyon szép és érdekes story volt, egy kellemes kis történet. Nekem főleg azért tetszett mert tényleg megmuttata, hogy például hiába van pénzed, azon nem tudsz boldogságot venni, vagy hiába vagy a legnépszerűbb, attól még boldog nem biztos.

Kedvenc idézetem a könyvből: „Minden embernek csak egy sorsa van.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s