Milyen lesz a búcsú után?

Tartalom:

“Clare és Aidan számára lassacskán véget érnek a középiskolás évek. Bizakodva és céltudatosan várják a jövőt. Ám a várakozásokkal teli időszakra rányomja bélyegét, hogy a szerelmesek útja, úgy tűnik, különválik. Vágyaik és elképzeléseik külön városba viszik őket. Egyetlen kérdés marad hátra: ki kell találniuk, hogy együtt maradjanak vagy szakítsanak. A 12 órás beszélgetés során felidézik kapcsolatuk minden egyes fontos pillanatát, jelentős eseményét, hátha találnak valamit a múltjukban, ami meghatározza a jövőjüket. Az este barátokhoz, a családhoz, régi emlékekhez és különleges helyekre vezeti őket, ahol kemény igazságokkal és meglepő felfedezésekkel néznek szembe. Ahogy az óra jár, és eléri őket a reggel, úgy közeleg elkerülhetetlen búcsújuk is. A kérdés csak az, hogy a búcsú csupán reggelre szól avagy örökre? Mennyit bír ki a szerelem? Bájos, édesen keserű, bölcsességgel és szeretettel teli, ellenállhatatlan regény. Hogyan döntsünk, ha a szívünk és az élet más-más irányt diktál?

Az új és ismeretlen dolgok minden ember számára ijesztő és kiszámíthatatlan. De lássuk be, ha mindenbe féltünk volna belekezdeni, akkor az is, lehet, hogy még mindig az őskorban lennénk és rettegnénk kimenni a barlangból, mert ki tudja mi vár ránk oda kint?

Egy ilyen szituációval az ember gyakorta nap mint nap találkozik, de talán az egyik legnagyobb döntés pont itt kezdődik nekünk is, hogy mi lesz a gimi után?

Hova menjek tovább tanulni, a folyamatos stressz a jó jegyek és bekerülés miatt, a régi dolgoktól, barátoktól való elszakadás. Egy korszak lezárása és kezdete ez az időszak és ez tényleg rémisztő! De át kell rajta esni, hiszen az életben még ennél durvább döntések is várnak rátok, ez igazából csak egy felkészítő ezekre.

A történetbe nagyon bele tudja élni magát igazából minden gimis, de azok is akik már ezen túl vannak, hiszen mind megtapasztalták vagy meg fogják tapasztani.

Én azért is tudtam még jobban beleképzelni magam az egész történetbe mivel barátom és köztem, a szaki utolsó évében, szinte ugyan ez játszódott le. Csak mi azon gondolkodtunk össze jöjjünk e, mivel barátom nagyon messze lakott a sulitól és én érzelmileg nem bírtam volna ki egy távkapcsolatot, főleg, hogy megszoktam, hogy mivel osztály társak voltunk minden nap találkoztunk. De egyszer csak kijelentette, hogy Ő itt fog maradni a városban, mert mellettem akar lenni!!!

De eltértünk a tárgytól.

A történet igazából egy teljes nosztalgia amiben megismerjük a két fő szereplő közös múltját, szokásait, családi és baráti háttér sztorikat és őket is. Tizenkét óra leforgása alatt egy temérdek információt kapunk és ami számomra érdekes volt, hogy ezt az írónő olyan szépen és finoman tudta adagolni, hogy egyáltalán nem tűnt ömlesztésnek.

Én nagyon élveztem, teljesen együtt tudtam érezni a szereplőkkel, át tudtam venni azt, hogy min mennek keresztül és ez egy nagyon jó dolog!

Kedvenc idézetem a könyvből: “Talán a világ nincs is tele jelekkel, csak az emberek használnak bizonyítéknak bármit, amit csak bírnak, hogy megpróbálják meggyőzni magukat arról, amit igaznak remélnek.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s